Времето ще бъде предимно облачно, на места с валежи

Утре ще се задържи облачно и дъждовно
Обновена: 28 окт 2012 12:24 | 28 окт 2012 12:24,
7
Времето ще бъде предимно облачно, на места с валежи
Снимка: Bulphoto

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно, на места, главно в Западна и Южна България, с превалявания от дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Интензивни и значителни валежи се очакват в Южните Родопи и югозападните райони от страната.

През нощта срещу понеделник в почти цялата страна ще вали, като отново в Южните Родопи и югозападните райони валежите ще са най-значителни. Там количеството на валежа ще превиши 50-60 л/кв.м.

Ще духа силен южен вятър с пориви до 25 м/сек, само в западните райони на Дунавската равнина и Тракийската низина вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са в широки граници - от 18-20° в местата без вятър и по-значителни валежи до 26-27° в Източна България и северно от планините.

Над Черноморието ще духа силен и бурен южен вятър. Облачността ще е значителна, а по-късно през деня и през нощта срещу понеделник ще има и превалявания от дъжд. Максимални температури 22-25°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще духа бурен и ураганен югозападен вятър. Ще има и валежи от дъжд. Максимални температури - на 1200 метра - около 13-15°, на 2000 метра - около 9-10°.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното и през деня слабо ще се повиши.

Утре ще се задържи облачно и дъждовно. В Източна България ще остане ветровито - с умерен до силен вятър от юг-югозапад.

Ще се задържи сравнително топло с максимални температури от 14-19 градуса в западните до 20-22 градуса в източните райони. По-късно през деня от северозапад ще прониква студен въздух.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще продължи да духа умерен и силен южен вятър. Максимални температури 20-22 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, значителни в Родопите. Вятърът ще е силен от югозапад. Максимални температури - на 1200 метра - около 12-13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

Атмосферното налягане остава значително по-ниско от средното за октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: облачновреметодъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До сега само лъжат за дъжд, няма дъжд от май месец :(
4
0
 
5
 
! Отговори
Luzern преди 11 години
A tuk ot vchera vali snqg :)
3
0
 
20
 
! Отговори
мим преди 11 години
Няма нищо нередно в това,на края на октомври да е облачно,да вали, и да е студено.Ако през август беше такова времето да се зачуди човек.А то му е време.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво стана,нали щеше да има Апокалипсис?
1
0
 
30
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Стига сте плашили с тези кодове.На всички е ясно,че климата се промени не е валяло истински отдавна.Защо ли ...........