Осъдиха на смърт двамата българи, хванати с дрога в Малайзия

Те бяха задържани с 5,6 кг амфетамини на летището през 2011 г.
Обновена: 31 окт 2012 16:10 | 31 окт 2012 14:27, Елка Василева
373
Осъдиха на смърт двамата българи, хванати с дрога в Малайзия
Снимка: архив, Reuters

Двамата българи, задържани преди малко повече от година с 5,6 килограма амфетамини в Малайзия, бяха осъдени на смърт чрез обесване.

Иван Костов и Георги Бакалов бяха арестувани заедно с още един българин – Георги Георгиев, на международното летище в Малайзия през май 2011 г. с дрога за близо 500 000 долара. Тя е била открита в тайници в куфарите им.

Още по темата

Поради липса на доказателства за извършено престъпно деяние Георги Георгиев беше освободен и депортиран в България през юни 2012 г.

В началото на миналата седмица бащата на едно от осъдените момчета заяви през bTV, че синът му и неговият приятел не знаели, че пренасят наркотика. Било им е казано, че носят хапчета виагра и анаболи в законното количество, обясниха близките им. Според тях друг българин - Георги Георгиев е поръчителят на трафика, който обещал 1000 долара за „услугата”.

Законодателството в Малайзия предвижда смърт чрез обесване за всеки трафикант на наркотици. За трафикант на дрога в Малайзия, където търговията с наркотични субстанции е абсолютно забранена, се смята всеки, който притежава количества над 15 грама хероин, 200 грама марихуана – според малайското министерство на туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
0
 
! Отговори
един преди 11 години
a ako sia biaha plasirali i vzeli parichkite tia dechica kakto gi narichame znaete li sega koi da sa v Bulgaria i kat i se osladi kolko narodec shtiaha da iztroviat
330
0
 
3
 
! Отговори
iosidaniel преди 11 години
Виагра и анаболи носели,*** било разрешено,ама ги сложили в тайници!
329
1
 
2
 
! Отговори
до 362 преди 11 години
Искаш публични екзекуции? Явно обичаш да гледаш как умират хора. Мястото ти е в средновековието. Умът ти е спрял на ниво 1546 г.
328
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По малайзийското законодателство повечето от децата в България, навършили 18 години са за смъртно наказание. Помислете върху това ***.
327
1
 
3
 
! Отговори
До 355 преди 11 години
Ние ли сме ***, детето ли е *** , или този, който продава наркотици на дете!?Очевидно ти си ***.Педофили, наркотрафиканти и подобни - трябва да бъдат публично екзекутирани. Много агресивно, но доста нескопосана агитация.*** са твоите родители, разбра ли?
326
0
 
0
 
! Отговори
Дож 354 преди 11 години
Не манипулирай! Това е легенда! *** туристи се тълпят да се напушат и да видят проститутките, погрешно смятайки, че хващат Господ за шушляка.Холандците си гледат работата хората и това личи отвсякъде.Има закони, които се спазват.
325
0
 
0
 
! Отговори
До 350 преди 11 години
Гледах репортаж на телевизия БТВ, около 9, репортерът беше Антон Хекемян от стаята на Георги в Нова Загора. Бащата каза, че са се чули по телефона със сина си, но не са се разбрали много, разговорът прекъснал. Спомена, че перспективата била 50 на 50. Вероятно ще го намерите в сайта на БТВ.Лозунгът беше зад едно стъкло на шкаф под лаптоп, май беше.Хекемян прочете това, което е написано:"Живей така, че....и дяволът да ти пали свещ".Аз това чух и видях.
324
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По малайзийското законодателство ТИ скапаняко, който се кефиш че някъде ще умрат хора, си или за затвора, или за смъртна присъда. Помисли за това, нищожество.
323
0
 
5
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
Жалко за момчетата.По "national geographic" има едно предаване" арестувани зад граница ". Историите там са същите ,като на тези момчета: лековерни млади хора, търсещи лесни пари и силни емоции. Няма да ги обесят, но престоя в затвора там ще им даде много горчив опит. По най-трудния начин ще разберат, че " лесните пари " не са лъжица за всяка уста, дано да бъдат силни и да издържат годините, които ги чакат.
322
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По малайзийските закони, всеки студент и ученик е за смъртна присъда. Помислете за това, убитаци.
321
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По малайзийските закони, всеки член от ВАШЕТО семейство е за затвора, а поне двама са за смъртна присъда. Помислете за това, комплексари.
320
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По малайзийските закони, всяко дете хванато с 50 грама трева трябва да бъде убито. Помислете за това ***.
319
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По малайзийските закони всеки холандец е за смъртна присъда. Помислете за това ***.
318
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По малаизийските закони над 80% от българския народ е за смъртна присъда. Помислете за това ***, преди овчедушно да крякате "смърт, смърт".
317
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Събрали се стадо бездушници и се кефят че някъде ще умрат хора. При това техни сънародници. Колко противно. Гнус ме е от такива хора, както ме е гнус от *** и червеи.
316
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
жалко за момчетата.те нямат вина.вината е във всички нас които обезмислихме младостта им с овчедушието си .
315
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kade moje da se gleda interviuto s ba6tata na edno ot mom4etata ?
314
2
 
11
 
! Отговори
замислен преди 11 години
Замислям се, да ли да не вземем да поканим малко правосъдие от Малайзия, че нещата у нас да потръгнат?
313
1
 
11
 
! Отговори
hota преди 11 години
И тук трябва да ги бесат заедно с босовете на площадите.Това е законодателство, не като нашта помия!!!!!!!!!!!!!
312
0
 
3
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
А Опиц, горкият, се намира на хиляди километри от Малайзия. И ние също.

Спонсорирани публикации