Георгиев за връзките му с Марковска: Лъжа е!

Бизнесменът ще защитава името си и пред българското правосъдие
Обновена: 1 ное 2012 14:23 | 1 ное 2012 13:57,
38
Георгиев за връзките му с Марковска: Лъжа е!
Изборът на Венета Марковска предизвика реакция и на ЕК. Снимка: архив, Булфото

Лъжа е, че с Венета Марковска сме придобили каквито и да е имоти. Това заявява в специално писмо до „Фокус“ Георги Георгиев, чието име беше намесено в сигнала срещу Венета Марковска, избрана за конституционен съдия от квотата на Народното събрание.

Той изразява готовност да защити името си пред българското правосъдие.

Сигналът срещу Марковска, който беше подаден от лице, подписало се с името Георги Тонев, обръща внимание на чести разговори между Марковска и адвоката Румен Еленски, от което произтичало конфликт на интереси.

В сигнала се споменава и за приятеля й -  бизнесмена Георги Георгиев, като се твърди, че съдия Марковска се намесила и практически издействала уволнението на двама полицаи, позволили си да спрат за проверка Георгиев, с когото тя съжителства и който бил видимо пиян, писа „Правен свят“. 


След публикации в медиите полицаите били възстановени на работа.

Според изданието публикациите изобилстват с редица любопитни подробности, но по-съществени са твърденията за серия от дарения и много изгодни покупки на недвижими имоти, реализирани както от приятеля на Марковска Георги Георгиев, така и от нейни роднини.

Още по темата
В публикувания в интернет сигнал се прави огромна манипулация с използването на „факти”, откровени лъжи и инсинуации, заявява в писмото си Георгиев.

„Вярно е, че познавам г-жа Венета Марковска, но е лъжа, че живея и съм живял на семейни начала с нея. Клевета е, че притежавам имоти и яхта в съседна Гърция. Елементарна проверка би установила, че това не е така, тъй като имотите и яхтите се водят в публичния регистър”, заявява Георгиев.

„Цялото недвижимо имущество, което притежавам, е придобито по време на брака със съпругата ми, продължил до 2008 г., поради което няма как да придобия съвместен имот с г-жа Венета Марковска. Това също може да бъде проверено незабавно в Агенцията по вписванията”, пише още бизнесменът.

„Споменатите „множество” дарения са от моите родители и от сестрата на майка ми. Цялата манипулация, насочена към внушение, че съм придобил имоти с Венета Марковска, очевидно е елементарно скроена и рухва при всяка справка в Агенцията по вписванията, достъпна до всеки български гражданин”, заявява още Георгиев.

„Във връзка със спекулациите с имотното ми състояние напомням, че има Национална агенция по приходите, където всяка година декларирам доходите си и като редови гражданин заплащам данъци, което може също да бъде проверено незабавно”, пише още той.

„Омерзен съм от твърденията и инсинуациите във връзка с инцидент от преди близо три години, при който аз съм не автор, а потърпевш, и за който има приключило предварително производство, а последната дума ще има съдът. Явно се търси начин за въздействие върху независимата съдебна власт за деяние, от което аз съм пострадал със средни телесни повреди”, пише още в писмото.

Едва ли името на обикновения български гражданин Георги Георгиев, който съвестно си плаща данъците, съгласно справка от НАП, щеше да стане обект на международен интерес, ако не беше политическата корупция, която доведе до това моето име да се използва като средство за оръжие срещу един съдия, за да отстранят кандидатурата му.

Георгиев заявява, че ще предприеме всички необходими действия, за да защити името и авторитета си пред българското правосъдие.

Вчера след избора на Венета Марковска за конституционен съдия ЕК втвърди тона към България и заплаши с междинен доклад по правосъдие и вътрешен ред, тъй като парламентът пренебрегнал сериозните твърдения за търговия с влияние и за корупция срещу нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Блажен верующ преди 11 години
Аланколум, не е необходимо да си женен за някого, за да имаш съвместен имот и бизнес. А имоти в друга държава не е задължително да се вписват в нашата чaстна Агенция по вписванията. Сигурно четирите френски имота на Пъпката (Павлов) на най-скъпите места в Париж и френски курорти са записани в АВп?! Както и на почти всички големи, дето Д(я)анъков ще ги "лови. Смях,после плач в залата. Заради почтеността и компетентността на българската правна гилдия. Хич да не се обиждат, ама хич. Гнусотия.
30
0
 
1
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Аре, бабче, друм!Багажа на суджук и чорбаджията - друг!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ek sa pravi vsichki biznesmeni v bal;garia sa prestapnici.cialata darjava e sastavena ot oligarxo prestapnici banditi narecheni mytri .trligaragnali da se jalvat che nee taka ,celia evrozauz znae che balgaria se opravliava ot prestapnicheski oligarxo mytrenski grypirovki.
28
0
 
9
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Тази ли дето си изтървала чантичката с документите в колата му ще защитава конституцията.Горко за България.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е толкова важно коя е В.М. и какви ги е вършила! По важното е кои в НС я издигна - НЕЗАВИСИМИТЕ!!!! А такива има ли?????? Защо просто герберчетата не си я издигнаха сами, а го направиха протежетата им в НС. За това спешно трябва да се промени закона - влизаш от една ПП и ако не ти харесва - навън, а не независим.
26
0
 
8
 
! Отговори
баба ВУНА преди 11 години
И нагли бре!? Тази ДРУГАРКА неще да изпусне КОКЪЛЯ,въпреки намека на ЕСНАХАЛСТВО ! И то ГНУСНО нахалство! И кой ще СТРАДА от тези МУТРИ?! Разбира се България и бедния народец!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"БИЗНЕСМЕН"...накртко БАНДИТ...*)))
24
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ако излезе Истина,Г-та ще подаде ли Оставка заедно с Шефовете си
23
2
 
8
 
! Отговори
Кабули преди 11 години
Събудила се спящата *** от стогодишния си сън и тихо попитала: - Бат Бойко и Цецо ли са все още на власт?- Ъхъм! - кимнал радостен бащата.- *** ти радваш ли се бе, татенце!? - Не, бе, дъще... Още малко, и...- но било вече късно.Проститутката заспала отново стогодишен непробуден сън, в очакване на по-добри времена, когато политици няма да й подяждат хляба, правещи се на ***.
22
2
 
23
 
! Отговори
тиквите преди 11 години
Как един читав няма в герб? Обраха измета на БКП...
21
0
 
26
 
! Отговори
перо преди 11 години
Бе майка му стара , от къде ги намирате тези роднини , които ви правят такива "дарения"?Е, докога само аз ще съм без такъв късмет !!!!
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и тоя ли омерзен бе бах маму. Явно напоследък половината ГЕРБ-ари са омерзени кой от кой по омерзен!
19
1
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Ако всичко е лъжа, защо не се обсъди писмото и твърденията в него ....преди избора на Марковска? Или се надявахме да мине и замине...Но тези гадняри от ЕК...не ги е срам...да не вярват на мен, а на някой си друг и на неговите пикантни подробности....
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОРЕДНАТА ГЕЙБЕРАСКА КАЛИНКА.....ТИЯ ВЕЧЕ СЕ УСМЪРДЯХА....
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сетих се за една страшна песен на Преслава. Няколко пъти съм си махал главата на нея :)Лъжа е, не чуваш ли, спри се... лъжа е...
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки, който има пари, може да защити името си пред българското правосъдие!
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак Калинка ей!
14
0
 
25
 
! Отговори
Аномимен преди 11 години
Чиста вода ненапита си е човека ,как да знае че стринката ще допълзи толкова на високо .
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъже свинята!
12
1
 
42
 
! Отговори
Гошко Гошков преди 11 години
Тези данни, за които Г.Георгиев се заканва да съди всички, които му натякват за купени имоти на много ниски цени и хващането му от полицаи със служебната карта на леля Венка, са публикувани във вестниците Капитал (публикация от 04 юни 2010 г.) Дневник и Медиапул,както и в сп.Правен свят още през 2010 г. Защо тогава не съдихте тези медии за публикувана лъжлива информация, петняща името на В.М. и вас? Ами сега, когато журналистите, че и от ЕК подгониха Марковска и депутатите за политическо съглашение и търговия с интереси, решихте да заплашвате неудобните за съдийката автори на публикации ? Както вървят нещата, ще съдите ли и ЕК в ЕСПЧ за информоция, несъвместима с достойнството на човека? Колко му е? В БГ и по-конкретно в СГС и САС такава съдебна разправа може и да мине, но В Страсбург едва ли. Ама опитайте: както Максимов наскоро каза Ако съм сигурен ,че ще спечеля пари и адвокатът ми декларира,че това ще е така, готово. Ама първо адвокатът да спечели делото. Та и вие: ще вземете пари назаем, знаете откъде и се пробвайте.