Младенов към майките: Ако не ви вземат на работа, кажете ми!

Безработните да бъдат по-активни в бюрата по труда
82
Младенов към майките: Ако не ви вземат на работа, кажете ми!
Министър Тотю Младенов. Снимка: БТА - архив

Вотът е право на опозицията, а ние ще използваме възможността да покажем какво направихме през тези три години и половина, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

За да имаме възможността да отделим над 600 млн. лева повече за пенсии и за обезщетения, трябваше да направим сериозна реформа, каза той пред Нова телевизия.

Министърът призова хората да бъдат по-активни в Бюрата по труда, за да им бъде предложена работа. От началото на годината по този начин  30 000 души са си намерили работа.

285 млн. лева са отделени за първата година за майчинството и 115 млн. лева за втората.  Още близо 500 млн. лева са предвидени за детски добавки в Бюджет 2013. По думите му това е над 50% от бюджета за всички социални политики.

Така за следващата година за майките са отделени около 1 милиард лева. За да могат те да работят, са осигурени детегледачки от  Бюрото по труда. 3 600 души работят като детегледачи по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

Министърът призова майките с малки деца да го информират при обиколките му в страната, ако не ги вземат на работа. „Ако има такива оплаквания, нека да ме ангажират лично“, каза той.

240 малки и средни компании компании вече са получили 30 млн. лева за подобряване условията на труд. „Плаща се пътят до работното място, плаща се за обучение и квалификация“, посочи социалният министър и допълни, че основният приоритет през 2013 година е по-високата заетост.

В страната вече работят общностни центрове за подпомагане на децата до 3 и до 7 години.  Целта е да се даде равен старт преди първи клас, включително на деца с увреждания, от малцинствата и други.

Специално внимание през 2013 година ще бъде отделено за младите хора до 29 г., тези над 55 г. и хората с увреждания, увери министърът. За тях са заделени 452 млн. лева по програмата за заетост, обучение и квалификация. Около 70 000 души в момента работят по тези програми.

Младенов се надява да има коледни добавки за пенсионерите. Ако приходите в бюджета продължават да вървят така добре, ще има за най-ниските пенсии, посочи той.

През следващата година като лични асистенти ще работят над 17 000 души, което по думите му ще покрие почти на 100 % нуждите на хората и ще създаде допълнителна заетост.

Министърът информира, че около 55 000 души в България получават социални помощи и не всички от тях са роми. Около 3 500 вече са лишени от тях за това, че са отказали да полагат общественополезен труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
26
 
! Отговори
амфибия преди 11 години
В БЮРОТО ПО ТРУД НИКОЙ НЕ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ ВСЕ НЕЗНАЯТ И ГИ МЪРЗИ КАТО ГИ ПИТАШ ДА ТИ ОТГОВОРЯТ ДЕН ДА МИНЕ ДРУГ ДА ДОЙДЕ
32
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Защо не оправите заплатите и условията на труд на социалните работници и държавните служители в подопечното Ви министерство?!? Докога хората ще плащат от джоба си за транпорт по служба, хартия, тонер... при заплата от 400 до 600лв.таван? Имате ли престава в какви условия работят хората в София /в останалата част имат дори нови сгради/?!? Ето Ви въпроси - очаквайте стачки!!!
31
1
 
12
 
! Отговори
Haha преди 11 години
Младенов, ако не те вземат никъде на работа след Юни 2012 г. обади ми се! Имам свободни места за хигиенисти. Мисля, че ще се справиш.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧОВЕКА ЗА НЯКАКВА ДРУГА ДЪРЖАВА ПРИКАЗВА
29
1
 
20
 
! Отговори
ГЛАДНИЯТ. преди 11 години
ТОТЬО,ТОТЬО , ТИ НА ЛУД ЛИ СЕ ПРАВИШ ИЛИ НАС ВЗИМАШ ЗА ЛУДИ? ЧЕ ТОВА ЛИ ТИ Е РАБОТАТА И НА СЛЪНЦЕ ЛИ СЕ ПРАВИШ КАТА ШЕФА СИ? "ДРУГО КАФЕ ТИ ТРЯБВА МОМЧЕ ЗА ТАЗИ РАБОТА."- И СИ Е ПРАВА БАБКАТА НО, НЯМА КОЙ ДА СЛУША. ВСИЧКАТА ВИ РАБОТА Е ТАКАВА, ВСЕ ДРУГИ СА ВИ ВИНОВНИ ,ВСЕ ЛЪЖИ ВЪВ ВСИЧКО И ЗА ВСИЧКО. ТЪЙ НЕ СЕ ВОДИ НАРОД И ДЪРЖАВА . ХОРАТА И З Н Е М О Г В А Т. ЗА ТЯХ МИСЛЕТЕ И ПРАВЕТЕ НЕЩО. А ВИЕ САМО МАЖИТЕ И ЛЪЖИТЕ НАРОДА. НО ТО СИ Е ЗА ВАША СМЕТКА.
28
0
 
11
 
! Отговори
По-скоро преди 11 години
Прегледеайте работата си на БТ по -добре, че никаква ефективност. Само бумащина и работа "на документи", и курсовете с такава евективност, и програмите. Пари се отпускат само на благодарни фирми. Защо не проследите , най-честите потребители на услугите за фирмите не са ли с един и същи собственници. Защо не направати е скрита проверка - със собственник под прикрите за да проверите може ли да се включи в програма! Единственната институция която дере кожи е ИТ откровенно за формални неща!
27
1
 
15
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
БОКО,Дянко-о-о-в и ти Тотьо, да Ви разкажа една народна приказка, за това КАК БЪЛГАРИНА ИЗОБЩО НЯМА ДА ЦАПА:Настрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕ
26
1
 
19
 
! Отговори
УВО - 2013 идва преди 11 години
"Безработните да бъдат по-активни в бюрата по труда" - и това ако не е поредната подигравка и гавра с хората здраве му кажи.Бойко махни ги тия Тотю, Здравната-Юристка, Външния-крадец и Дянков
25
0
 
28
 
! Отговори
мими преди 11 години
Смехоран. Каква сериозна реформа бе, човек? Започнете да харчите пари по предназначение, а не за текущи обезщетения и пенсии. Всичко излапахте. А не след години парите, които сте взели от мен сега да ме оставят с мизерна пенсия.
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотю е милионер, уредил се е за 10 живота напред. Вие да му мислите, кво ще правите, като изритате герб и доведете други. После ще се окаже че са същите и пак същия филм. Вече виждам бъдещето - Станишев или който и там да е следващия премиер реве по цял ден: ГЕРБ СЪСИПА ВСИЧКО, НЯМА ПАРИ, и през 2017 айде пак ГЕРБ. ОВЦЕ СТЕ!
23
1
 
19
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Борисов, Дянков и ти Тотьо,- В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от вашата свръх-либерална има: ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 241лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се нарича- ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 582лв. По-малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!СПОРЕД НАШЕТО И МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, ГЕНОЦИДА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ, ТОТЬО!!!
22
0
 
12
 
! Отговори
SeoKungFu преди 11 години
Той този целия говнермент им такова така, нали, сешс, майките, сега Тотю Войвода ще ги спасява...лилий, малий, бей оттука ве !
21
1
 
10
 
! Отговори
mayka преди 11 години
vzimat ni ba shto da ni ne zemat ama ne iskame idi ti da rabotish po 13 chasa za 400 leva
20
1
 
23
 
! Отговори
Радул Мисирков 2 преди 11 години
.... След като ми отговорите ТОЧНО И КОНКРЕТНО НА въпросът ми към вас,Господин Тотю,зададен в коментар 14 !!! След като всичко е толкова "прекрасно и красиво" в нашенският Абсурдистан и толкова ни "хвалят" от ЕС и вървим към "подобряване".... ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ ГОСПОДИН ТОТЮ ЗА ЕДИН "ЖЕСТ" от ваша страна или от страна на Господин Мони Пицата... ДА СЛЕЗЕТЕ ОТ ВИСИНИТЕ НА ЛЪЖИТЕ СИ И ДА ИЗКАРАТЕ САМО ЕДИН МЕСЕЦ СЪС МОЯТА ЗАПЛАТА ОТ 446 ЛЕВА ИЛИ СЪС ПЕНСИЯТА НА БАБА МИ ОТ 175 ЛЕВА!!! САМО ЕДИН!!!!!
19
1
 
27
 
! Отговори
уволнен си преди 11 години
Тотю ние неможахме да те уволним но повярвай ми тия Майки ще успеят да те уволнят до 6 месеца. Познай колко много семейства обречени от вас ще ви изритат на изборите. Повярвай ми много са! До сега са спяли и не са излизали да гласуват за никой или са гласували за вас - но Уволнението ти е близко ! Искаме да сте безработни !!!
18
0
 
20
 
! Отговори
RCI преди 11 години
"Младенов към майките:Ако ни ви вземат на работа,кажете ми".А ако още не сте майки,ще уредим и това!Извиняваите за вулгаризма,но на мен така ми звучи.Абе,Тотю,ти си държавен служител,министър,държавнически трябва да гледаш и решаваш проблема.Хубава е личната ангажираност,но не това е работата на министъра.
17
0
 
18
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 11 години
Само общи приказки е изръсил Тотю.Какво значи "по-активни"? Да ходят по три пъти дневно до БТ? С такава активност ли ще стимулират създаването и предлагането на нови работни места.Звучи точно толкова абсурдно, колкото тезата на ипонеца, че магистралите ще доведат инвестиции в БГ. И понеже не ги доведоха, следва нов бисер - "по-активни".Като се има предвид, че повечето предприемачи в БГ са от Герб, и Герб има подразделение Предприемачи, то е логично, забележката, да е към тях, не към майките!
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За майките няма, иначе честита ни НАРЕДБА Iз-2209 от 29.10.2012 г. за условията и реда за формиране на допълнително възнаграждение за резултати в служебната дейност в МВР, казано с други думи ченгетата съвсем законно ще си вземат бонуси!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
I kato ti kajat kakvo 6te napravi6 be kuha leiko????? Sas zakon li 6te zadalji6 sobstvenika na predpriqtie,zavod,fabrika ili sas dupe!!!!!!
14
1
 
29
 
! Отговори
Радул Мисирков преди 11 години
Много ми е интересно дали има все още балъци в този Абсурдистан,които дори малко да вярват а изобщо и да слушат ТОТАЛНИТЕ ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ конкретно на господата Тотю и Мони Пицата?!?! Имам няколко въпроса към вас.. Господин Тотю.. Като първият и най важен от тях е.. СЪС КАКВА СУМА НО ТОЧНО НА МЕСЕЦ КАРАТЕ НОРМАЛНО ВИЕ И СЕМЕЙСТВОТО ВИ?!?! КАТО ВКЛЮЧИТЕ В ТАЗИ СУМА И РАЗХОДИТЕ ВИ ЗА ТОК.. ПАРНО.. НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ.. "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" ?!?! И МОЛЯ ВИ СРАВНЕТЕ ТАЗИ СУМА СЪС 80% ОТ ЗАПЛАТИТЕ В БГ?!?