Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск

ГЕРБ не стои зад избора ми на и. д. главен прокурор, твърди директорът на НСлС
Обновена: 18 ное 2012 11:58 | 18 ное 2012 11:58,
151
Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск
Бламирането на Марковска като конституционен съдия. Снимка: БТА

Чисто човешки морално може би е добре Венета Марковска да вземе по-дълъг отпуск докато нещата се изяснят. Така изпълняващият длъжността главен прокрурор Бойко Найденов коментира в "Тази неделя" по bTV скандала с подалия оставка като заместник-председател на Върховния административен съд магистрат, чието полагане на клетва като конституционен съдия бе бламирано от президента Росен Плевнелиев.

„Недейте на надценявате ролята на едно писмо, което ни вкара в една абсолютно ненужна спирала. То беше предоставено още при номинациите в парламента. Прокуратурата е работила по този сигнал, който е публикуван като разследване от ваши колеги и няма как да бъде анонимен. Друга тема е защо не е завършено две години. Колегите са прилагали средства и са водили разпити, които изискват повече време. До средата на декември ми се иска да направим сериозна проверка на изнесената информация“, заяви директорът на Националната следствена служба.

По думите на Найденов зад избора му за изпълняващ длъжността главен прокурор не стои „дългата ръка на ГЕРБ“. „Не искам да ме свързват с която и да е партия. С едни и същи отношения съм с всички политически сили. Ако утре дойде някое друго правителство, МВР и прокуратурата работят заедно“, обясни той.

Временният главен прокурор коментира още, че само за десетина дни на отговорния пост е видял неща във Върховна касационна прокуратура, които би променил.

„Когато временно си на едно място без определен мандат, не може да си особено полезен. От една-две седмици съм там и виждам, че трябва да се променят някои неща, най-вече в администрацията и структурирането. 3 пъти повече хора има. Не знам защо и нямам обяснения. Във ВКП са около 100 човека, които нямат много работа. В прокуратурата има настанени 50 прокурорски помощници плюс консултативен съвет от 30 души, които консултурат тези прокурори при положение, че самите обвинители нямат много работа“, заяви Найденов.

Той добави че у нас има над 1700 прокурори има – 3 пъти повече, отколкото в Италия, която пък е 3 пъти по-голяма от България по територия и 8 пъти - като население.

Така според Найденов на едно място някои прокурори остават ненатоварени, а липсата на работа води до пороци. На друго място пък обвинители били претоварени. „Този проблем трябва а се реши“, констатира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаме си мутра , а той си има държава В КОЯТО СЕ УПРАВЛЯВА С ДЕМОКРАТИЧНА ДИКТАТУРА !!
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ВИЕ НЕ СЕ ЛИ ПИТАТЕ КОЙ ЩЕ Е ИЗПЪЛНИТЕЛ И ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ НА ЮЖЕН ПОТОК И КАК ТАКА БЕЗ ОБЯВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ПО ЗОП,НЕЩО, ЗА КОЕТО РЕВАТ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ, БОЙКОВИТЕ ФИРМИ ЩЕ ЛАПНАТ 6 МИЛИАРДА ЛЕВА, КОИТО НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ 15 ГОДИНИ НА РУСНАЦИТЕ ?
28
3
 
4
 
! Отговори
Who is next? Why? преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Обществото е Изобретило три способа да се държат хората в робство: Насилие, Пари и Свобода. Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.ПолитициТЕ умеят да говорят дълго без да кажат Нищо, служейки си с много Лъжи, които представят за Истина.В парламента половината от депутатиТЕ Говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се Говори.Обещават ли Ви да превърнат Мечтите Ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в Мечта.По-добре е да Паднеш на лешоядите, отколкото на политици.Първите ядат мъртвите, а вторите Живите.В Индия никой Не Знае броя на свещените крави, а У НаС броят на свещените ***.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
27
2
 
4
 
! Отговори
Who is next? Why? преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото се съдържа в Силата.Навикът и Обичаят имат Силата на Закон.Най-висшето право често е най-висше Зло.Провинило се кучето, а Наказват свинята.Съдебното решение се Приема за Истина.Конституцията ни казва, че имаме Много права, а Наказателния кодекс - че не можем да ги Използваме.Обикновения човек когато открадне и го хванат, се Срамува, че е откраднал, а политикЪТ, че са го Хванали.Затворите и наказанията Не Могат да Превъзпитават,но Страхът от тях държи в подчинение тия които не попадат в категорията Недосегаеми.В Индия никой Не Знае броя на свещените крави, а У НаС броят на свещените ***.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо-и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
26
4
 
4
 
! Отговори
ДО 33 преди 11 години
И АЗ ЗА ТОВА СИ МИСЛЯ, САМО ЧЕ ТОВА Е ТВЪРДЕ МАЛКА ЦЕЛ ЗА 15 ГОДИШНОТО НИ РОБСТВО. ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО Е, ДА ЗНАЕШ ! КОГА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК НЕ Е СЕ ИЗКАЗАЛ ЗА НАЙ- ДРЕБНИТЕ НЕЩА- СЕГА- ПЪЛНА ТИШИНА, ВСЕ ЕДНО ,ЧЕ Я НЯМА. ОТКАКТО Е ДОШЛА, ЕДНА ДУМА НЕ Е КАЗАЛА, А НИЕ ЗНАЕМ КОЯ Е ТЯ.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 27 Никъде в Конституцията не пише че Президента трябва да присъства на полагането на клетва, в закона за КС е записано че Президента присъства - и той беше там, но прекъсна церемонията. Президента присъства и при полагането на клетва от правителството - лятото ако ГЕРБ загубят изборите и Плевньо не се яви на клетвата на ново правителство - какво с Боко ли ще си караме...
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 29 Какво ли ни готвят - Ако Русия "омекне" по въпроса за Сирия - ще е ясно какво са ни "сготвили" - оставили са Русия да ни клеца, а Русия ще ги остави да наклецат Сирия...
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мой човек-човек си на БОКО И ЧАКАШ И ГЛАВЕН ДА СТАНЕШ..БЕЗ БОКО *** НЕ СМЕЯТ ДА ДИШАТ,КАМО ЛИ ДА КАДРУВАТ--ТОВА Е ТОТАЛИТАЛНА ПАРТИЯ СТРЕМЯЩА СЕ КЪМ ДИКТАТУРА...А ЗА СЪДЕБВАТА НИ СИСТЕМА...НАМ ВСИЧКО Е ЯСНО..ИМАШ ПАРИ ИМА СИСТЕМА ,НАМАШ ПАРИ..ЗАТВОРА ТИ НЕ МЪРДА....!!!!
22
2
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Имаме разделение на властите, а също и конституция. Кой императивен член на конституцията е нарушен в случая?
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дълъг отпуск.Тези,които са я избрали,тия ,които не са я разследвали трябва веднага да подадат оставки за напускане.А може би и дисциплинарни уволнения, защо не и даване под съд за престъпно нехайство.Тогава ще повярвам,че се действа принципно и отговорно,а не поредното замитане.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАПОМНЕТЕ, НЕЩО ДРУГО , МНОГО ПО-ГОЛЯМО ТО ИЗМИСЛЕНИЯ СКАНДАЛ С МАРКОВСКА(ТА САМА НЕ СИ Е ИЗДИГНАЛА КАНДИДАТУРАТА), НЕЩО МНОГО ПО-ГОЛЯМО И СТРАШНО ПРИКРИВАТ С ТАЗИ ПУШИЛКА ! НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ АМЕРИКАНСКАТА ПОСЛАНИЧКА МЪЛЧИ ПО ВЪПРОСА С ТОТАЛНАТА РУСКА ЗАВИСИМОСТ, В КОЯТО ИЗПАДНАХМЕ ЗА 15 ГОДИНИ С ЮЖЕН ПОТОК ? ЗАЩО МЪЛЧИ И Е СЪГЛАСНА- ИМА НЯКАКВА СДЕЛКА ЗА МНОГО- ПО ВАЖНИ НЕЩА. КАКВО ЛИ НИ ГОТВЯТ ?
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
==Оставете я жената на мира.Тя е с доста по-чисто и неопетнено минало отколкото 95% от управляващите ни в момента.Има други по-наболели проблеми в държавата.Тока поскъпва!Горивото поскъпва!Млякото поскъпва!Месото поскъпва!Хлябът поскъпва!Водата поскъпва!Данъци - поскъпват!.........................Само труда на хората не поскъпва и си стой един и същ! ========= Който продава нещо - той си слага цена на стоката/услугата. цената на труда на хората (който е услуга) ще се повиши, когато самите те си повишат цената! Фиксираните цени не вършат работа - пример цигарите - винаги се намира кой да ти даде по-евтино. Така е и с труда - и 1000 лв да направят МРЗ - докато се намират хора дето се хващат за 400 лв на месец - нищо няма да се промени!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 18 Народното събрание не е единствената, но е върховната власт в страната - Правителство и Президент са ПОДЧИНЕНИ на парламента, защото България е ПАРЛАМЕНТАРНА, а не президентска република за разлика от Русия и САЩ
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе защо просто не я отстреляте !?!?!?1
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Найденов,гузен негонен бяга!"ГЕРБ не стои зад избора ми...".Не, той е пред теб!Утре прасето Фидосова пак ще прати писмо до ЕС за да обясни колко "прекрасен прокурор" са избрали за И.Д.главен прокурор!
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Кашчей Безсмертний Не ги смени - повиши ги! Справка Борето Велчев - от стар комунярски род, внук на виден номенклатикурчик, Марковска, на Цвъндьо приятелката - която е забъркала повече съдебни батаци от уволнената съдийка... А в същото време реве от хората на Гоце. Ананас Ананасов - некадърното ямболско ченге и прокурор, бивш общ. съветник от БСП - сега ще е съдия в конституционния съд. Може би така Бойко "бори" *** и хората на Гоце в съд. система. Смях, цирк... гарантирано от ГЕРБ
14
7
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Веднъж президента да направи нещо свястно, и некомпетентно да бъде критикуван. Народното събрание не е единствената власт в страната!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VAI PO CARALHO BG MERDA !
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква отпуска за Марковска, тя не работи в момента никъде? Може би имате предвид пенсия?
11
1
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Нали на бб му пречеше Станишевата съдебна система?Нали бб смени всички?Нали???