Очертава се нов скандал около Конституционния съд

Председателят му е с изтекъл мандат, но ръководи полагането на клетва
Обновена: 18 ное 2012 20:15 | 18 ное 2012 20:15,
162
Очертава се нов скандал около Конституционния съд
Момент от церемонията по заклеванетона новите членове на Конституционния съд. Снимка: БТА

Председателят на Конституционния съд Евгени Танчев ръководи заседанието, на което новите членове положиха клетва, а той е с изтекъл мандат. Това заяви бившият конституционен съдия Димитър Гочев бе гост в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия.

Това навежда на неприятни последици, смята Гочев. "Другите трима съдии, на които сега изтече мандатът, ги нямаше там”, подчерта той

По думите му „възторжената храброст на Плевнелиев е малко театрална". „Президентът не е адресат на клетвата. Ако той отсъства, клетва пак може да бъде положена. Той присъства само за да свидетелства, че това се е случило”, обясни конституционалистът.

В следващото си изявление обаче той допуска противоречие със собствените си думи. „С напускането си Плевнелиев прави невъзможно изпълнението на едно конституционно действие и тогава може да има неприятни правни последици. Той нарушава Конституцията. Може да доведе до импийчмънт”, коментира Димитър Гочев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Who is next? Why? Това някаква нова граматика ли е?
81
5
 
17
 
! Отговори
76769py преди 11 години
тиквата в затвораа
80
0
 
19
 
! Отговори
Предлагам преди 11 години
Ами в края на крайщата как майка ми може да живее със 148 лева пенсия , а в Пенсионото някакви гламари , където цялата ги рода работят там ми заявяват тържественно че не е само тя , много хора са така , и аз трябва да кажа .... О о о извинявайте , защо попитах , толкова ме е срам !!!! Прави сте , толкова е заслужила , разбира се че трябва да получава толкова колкото е цената на една вечеря в среден ресторант в Европа ... Е долните БСП и ГЕРБ , постигнахте си целите , народа е на колене ........
79
12
 
7
 
! Отговори
firewarrior преди 11 години
ИМПУТ-МЪНТ ЗА евреина ***!
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Predlagam 94Леле човече, защо така страдате?Ама нали и министър от вашия край си имахте - Другарят Михаил Миков е толкова горд с неговия регион! За толкова години БСП не ви ли помогнаха да станете райска градина?Или сега ви обещават ако вземат властта пак да цъфнете, та да вържете.
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той нарушава Конституцията. Може да доведе до импийчмънт, коментира Димитър Гочев.Добре що за *** е тоя бе?? Как ше има импийчмънт като за целта са нужни 160 депутатски гласа??? А ГЕРБ имат мнозинство как?? И след искането на депутати за импийчмант което е невъзможно да стане, то трябва да бъде одобрено от конституционния съд ,а това такъв в момента няма,и дори и да има всичките съдии са на ГЕРБ.....Къв е тоя ***???де са го поканили акъл да дава,не разбирам
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Детска градина в смолянското село Баните носи името на певеца Веселин Маринов. Държавата е отпуснала 192 000 лв. за енергоспестяващи дейности на градината, която официално е кръстена на изпълнителя на песента за МВР Нашата полиция ни пази Лентичката за ремонта трябваше да се отреже от социалния министър Тотю Младенов в неделя, но се отлага заради ангажименти на министъра, обясниха от забавачницата, където трескаво репетирали посрещането му. В общинския център гадаят дали отказът на Тотю Младенов не е свързан с евентуални закачки.
75
1
 
20
 
! Отговори
Predlagam преди 11 години
Това не е държава !!!! Аз предлагам Видин - моят град и област да се отделят със референдум от България поради следните причини:Най бедният регион в Европа !Никакво отношение на държавата към бедственото положение тук !*** анклав който расте със всеки изминал ден - квартал Нов ПътАко тази държава не може да ни реши проблемите , тогава можем да си ги решим по друг начин.Като стара столица на Видинското царство предлагам да станем самостоятелна република , защото иначе нищо не става !!
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До учителГочев вероятно е завършил рабфак по онова време.Там се влизаше без приемен изпит и се раздаваха дипломи на "наши хора", отрочета на големците.
73
0
 
9
 
! Отговори
беда преди 11 години
бедата у нас е че съдебната система е в служба на партийни и бизнес интереси а не на обществени и не мога да разбера с какво самочувсвие са тези пуяци и патки , когато обществото им гласува НУЛЕВО ДОВЕРИЕ .
72
2
 
5
 
! Отговори
учител преди 11 години
Гочев ти учил ли си математика или логика в училище поне. Като говориш не се самоотричай или като всички съдии си върти лопата упрляван не от знание а от интереси
71
1
 
6
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
Ами да, ако прокуратурата продължава да дреме и не се започне незабавно разследване за доказване на обвиненията във въпросния донос, нищо чудно един ден бабичката да им размаха под носовете присъда от Европейски съд.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-лошото в случая е, че тази компрометирана бабичка (не мога да кажа корумпирана, защото не мога да го докажа) ще осъди България заради възпрепятстването й да встъпи в длъжност. Надявам се да не стане, но вероятността е голяма...
69
1
 
8
 
! Отговори
gft преди 11 години
абе в България, има ли нещо което , да не става със скандал?пародия...
68
0
 
4
 
! Отговори
Who is next? Why? преди 11 години
У НаС има ли Демокрация? Буквалното значение на думата Демокрация е Народовластие.У нас е Представителна Демокрация!- гласоподавателят Избира свои Представители, които се събират в законодателни или изпълнителни органи.Там ТЕ могат да извършват функции, за които гласоподавателят не ги е натоварил директно: участие в специални комисии, подготовка на проектозакони и гласуване на закони, Но по Собствено Усмотрение в Съгласие със Собствената им Съвест.Този тип Демокрация е БезсмисленНа Днес у нас, но е най-добрият Начин за Манипулация, Използван от политициТЕ до Сега.Докато у нас не бъде Приета Пряката Демокрация, която е Лесно Осъществима в 21 в. чрез електронните комуникации и идентификацията, всичко БезсмисленНо, което е до Сега, ще се Повтаря Отново и Отново.Засега от 23г. до Днес имаме само Мутрокрация. Единственият Начин да Имаме Демокрация, това е Пряката Демокрация! - Защото вече политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! У нас Демокрация Нямa!
67
0
 
0
 
! Отговори
Who is next? Why? преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Обществото е Изобретило три способа да се държат хората в робство: Насилие, Пари и Свобода. Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.ПолитициТЕ умеят да говорят дълго без да кажат Нищо, служейки си с много Лъжи, които представят за Истина.В парламента половината от депутатиТЕ Говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се Говори.Обещават ли Ви да превърнат Мечтите Ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в Мечта.По-добре е да Паднеш на лешоядите, отколкото на политици.Първите ядат мъртвите, а вторите Живите.В Индия никой Не Знае броя на свещените крави, а У НаС броят на свещените ***.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
66
1
 
0
 
! Отговори
Who is next? Why? преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото се съдържа в Силата.Навикът и Обичаят имат Силата на Закон.Най-висшето право често е най-висше Зло.Провинило се кучето, а Наказват свинята.Съдебното решение се Приема за Истина.Конституцията ни казва, че имаме Много права, а Наказателния кодекс - че не можем да ги Използваме.Обикновения човек когато открадне и го хванат, се Срамува, че е откраднал, а политикЪТ, че са го Хванали.Затворите и наказанията Не Могат да Превъзпитават,но Страхът от тях държи в подчинение тия които не попадат в категорията Недосегаеми.В Индия никой Не Знае броя на свещените крави, а У НаС броят на свещените ***.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо-и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
65
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
Mi ako na prezidenta mu se dopikae i napusne ceremoniqta tova vodi li do impii4munt
64
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Волен Сидеров ще ги оправи тия всичките - колкото по бързо го осъзнаем всички българи толкова по добре за нашите деца-друг шанс нямаме.
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз бих отишла на мирен протест, но никога няма да позволя БСП да ме яхат и използват недоволството ми за да постигат целите си!Никога повече крадците и некадърниците от БСП на власт!