Няма как парното да поевтинее с 10 %, отсече Добрев

Заявлението на „Булгаргаз” за намаление на цената на газа влиза в ДКЕВР утре
Обновена: 9 дек 2012 15:45 | 9 дек 2012 15:45,
126
Няма как парното да поевтинее с 10 %, отсече Добрев
Снимка: архив, Булфото

Няма как парното да поевтинее с 10% при 9% намаление в цената на газа. Така икономическият министър Делян Добрев опроверга твърдения в медиите на шефа на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов, че може да се договори по-голямо намаление на природния газ поради възможността парното
да поевтинее с 10 процента.

"Господин Андонов не е регулатор, има си регулатор, който ще каже каква ще е цената на парното", допълни министърът.

Заявлението на "Булгаргаз" в ДКЕВР за намалението на цената на природния газ с 9 процента от 1 януари 2013 г. ще бъде внесено утре. Изчислено е, че толкова може да бъде, това са възможностите на "Булгаргаз", каза още Добрев.

Той отрече да има каквито и да е договори и уговорки за природния газ между "Булгаргаз" и "Овергаз". Няма как да знаем какви ще бъдат цените на "Овергаз", държавата няма договор с тази компания, посочи министър Добрев. Той каза, че държавното предприятие "Булгаргаз" има един-единствен договор и той е с "Газпром експорт".

Още по темата
 Министър Добрев посочи, че от следващата година ще купуваме 100 процента от газа за "Булгаргаз" от "Газпром експорт". Какво ще правят другите търговци на българския пазар, си е тяхна работа. Ако има други частни компании, които искат да продават газ, са добре дошли. Всеки има право да продава на този пазар, коментира министърът и добави, че държавата либерализира пазара и дава достъп на всички търговци до мрежата на "Булгартрансгаз",за да могат да доставят, ако имат клиенти в страната.

Попитан какъв ще бъде поредният ход на държавата след решението на съда в Люксембург за "Кремиковци", министър Добрев каза, че съдът в Люксембург потвърждава позицията на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Делото в Софийския градски съд ще продължи и ако окончателното му решение е такова, каквото е становището на съда в Люксембург, това означава че държавата се връща като следващия кредитор, посочи министърът.

Той допълни, че каквито и приходи да има оттук нататък, те ще обезпечат вземанията на държавата и субсидиите от 431 милиона лева на компанията следва да се възстановят.

Днес "Труд" съобщи, че България ще си върне цифром и словом 0 (нула) лева от 431 млн. лв. помощ за преструктуриране, които отпусна през 1999 г. на комбината. С натрупаните лихви държавният харч вече е стигнал 700 млн. лв. Съдът на ЕС препоръча на българския съд да изиска тези пари като непозволена държавна помощ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: парногазделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Би било направо Чудо ако изобщо има някакво намаление на цените.
88
0
 
7
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
"Няма как ГЕРБ да спечели отново изборите", отсече народа......
87
0
 
7
 
! Отговори
Лисан преди 11 години
Герб няма как да получи и 10%.
86
0
 
4
 
! Отговори
има има преди 11 години
Освен за крадене, могат да прояввят въображение и за некрадене.
85
0
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Ха сега абе герболетки, вие да не се хванахте на думите на Бойко, че имаме свътло бъдеще? Нямаме бъдеще с Бойко разберете особенно с министри като Пърдянков, Телянчо Добрев, Мишо Мършата, пияниците Веждата и Тотю, няма нужда да продължавам повече!
84
0
 
4
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Българската държава е свикнала да взима но не и да дава на народа си.Казано на жаргон,гювеч или аванта не пуска.
83
1
 
17
 
! Отговори
МАТЕМАТИК преди 11 години
ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА :ИСТИНСКАТА ЦЕНА НА КОЯТО РУСИЯ ДОСЕГА ПРОДАВАШЕ ГАЗТА НА ОВЪРГАЗ БЕШЕ 339 $ ОВЪРГАЗ ПРОДАВАШЕ ГАЗТА НА БУЛГАРГАЗ НА ЦЕНА 480 $. КОЕТО ОЗНАЧАВА 141 $ ИЛИ 41.6 % ОТ ПРЕДИШНАТА ЦЕНА ЧИСТА ПЕЧАЛБА ЗА ЕВРЕЙЧЕТАТА АНДРЕЙ ТЕНЕВ И САШО ДОНЧЕВ БЕЗ ДА СА СИ МРЪДНАЛИ И МАЛКИЯ ПРЪСТ ?!?!?!РАЗБИРА СЕ 50 % ОТ ТОВА ТЕ ДАВАТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕЗАВИСИМО КОИ СА ЗА ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ ДАНЪК СПОКОЙСТВИЕ !БУЛГАРГАЗ ПРОДАВА НА НАС БАЛАМИТЕ ГАЗТА НА ЦЕНА 570 $ КОЕТО ОЗНАЧАВА 90 $ ИЛИ 26.5 % ЧИСТА ПЕЧАЛБА ПАК НА НАШИЯ ГРЪБ !ИЛИ ОБЩО 68 % ПЕЧАЛБА ЗА СУЛЮ И ПУЛЮ НА НАШ ГРЪБ !МОЛЯ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАСЕГА ДА ОБЯСНЯТ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА ПРЕМАХНАЛИ ПОСРЕДНИЦИТЕ В СЛУЧАЯ ОВЪРГАЗ КЪДЕ ТОЧНО, ПРИ КОГО ОТИДАХА ТЯХНИТЕ 41.6 % ПРОЦЕНТА И ОТ ЧИИ ПРОЦЕНТИ НАПРАВИХА НАМАЛЕНИЕТО ОТ НАД 20 % КАКТО ТВЪРДЯТ !И ЗАЩО НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПАК СМЕ ИЗЛЪГАНИ И ПРЕЦАКАНИ ???СЛЕД КАТО ОВЪРГАЗ ВЕЧЕ НЕ Е В СХЕМАТА С НЕГОВИТЕ 41.6 % , А НАМАЛЕНИЕТО Е С 22 % КОЙ ПРИБРА ОСТАНАЛИТЕ 19.6 % 1 НА ОВЪРГАЗ, А БУЛГАРГАЗ КОЙТО БИЛ НА ЗАГУБА ПРОДЪЛЖАВА ДА ГУШКА 90 $ - 26.5 % ЗАЩО НАШАТА ЩЕ ПАДНЕ С ~ 9 %ДОКОГА ЩЕ НИ СЧИТАТЕ ЗА *** КАТО ДЯНКОВ И ДОБРЕВ ???НЕДЕЙТЕ ДА ПРИРАВНЯВАТЕ ДРУГИТЕ ПО СВОЯ ИНТЕЛЕКТ !!!ЧАКАМЕ ОТГОВОРИ !!!!!!!!!!!!!
82
0
 
6
 
! Отговори
Беше тая, и пак ще б преди 11 години
~Тия от топлофикация, пак ще изкарат, че зимата е била люто студена и и са имали преразход - и така цените ще бъдат същите, а що и не по-високи ?
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТо това беше ясно на всеки който има малко мозък.....Това го казвам само да не си помислиш че си баба Ванга..
80
1
 
5
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
KAKVO REVETE,BE!!! NALI VIE GLASUVAHTE ZA NEGO ???
79
2
 
10
 
! Отговори
Снегорин преди 11 години
Да изринем герберската мафия един път завинаги.
78
0
 
9
 
! Отговори
Боко преди 11 години
Дайте ми да строя,се тая какво магистрали,тръбопроводи,не искам печалба аз и на загуба мога да строя,нали имам 8 милиона тикви да плащат данъци..
77
1
 
11
 
! Отговори
Paruc преди 11 години
Гей-бъриски мафиоти тикви с нито една мозъчна клетка ало ало
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СТРАНДЖАТАДобре че ни е скромен наш Боко,поискал само 5% намаление....Добро сърце има момчето...
75
0
 
0
 
! Отговори
mecho puh преди 11 години
niama kak da e evtino!vsushnost ima-edno kotelche na metan vuv vseki apartament kakto e v doichland. to puk metana shte poskupne zaradi goliamoto potreblenie i taka. . .niama krai, ne moje i razvod s toploto.vsichko e monopol.
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименГазта падна между 25 и 50% в цял свят заради ниския долар и спад в цената на нефта,само в България тя пада с 5% благодарение на това че ще построим газопровода Южен поток и разговора на Бойку с ***...
73
13
 
4
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Ей,***!Как може да ревете с колко ще падне газта и парното,при положение че от над 2- години не е падала!Неблагодарни ***!За вас Виденовото правителство ще ви оправи!Да се редите за хляб и месо с купони!*** комунисти!
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб=Европейски цени със Африкански заплати!
71
1
 
12
 
! Отговори
bbb преди 11 години
така е като гласувате за гърбавите. сега им яжте попарата. В ЕС сме с най-зле. Гарантирано от тиквеното мутренско правителство
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов каза в народното събрание"бедни сте",изклячвайки себе си от това обществено положение..Докога ще търпим тоя да се подиграва с нас?