Търговците на електроуреди са длъжни да приемат старите безплатно

Правителството прие две наредби за отпадъците
Обновена: 19 дек 2012 18:15 | 19 дек 2012 18:14,
12
Търговците на електроуреди са длъжни да приемат старите безплатно
Нона Караджова. Снимка: архив Булфото

Всички магазини, който продават електротехника, са длъжни да приемат старите електроуреди безплатно, заяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова след заседанието на Министерския съвет.

Днес кабинетът гласува наредбите за излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване и за батериите и акумулаторите и негодните за употреба батерии и акумулатори.

Магазините за електроуреди са длъжни при закупуване на нов електроуред да приемат стария. Караджова даде пример с хладилниците и обясни, че ако си купите нов, търговците са длъжни да вземат безплатно стария, дори той да е 30-годишен “Мраз“.

Тя допълни, че това трябва да става през пълното работна време на търговския обект. По нейни думи граждани са подали сигнали, че пунктовете за връщане на старите електоуреди в някои магазини не работят по времето, когато самият магазин работи.

Министърът обясни, че същото важи и за местата, където се продават акумулатори. При батериите нещата стоят по малко по-различен начин. Там дори не е необходимо да купувате нови, за да предадете в магазина старите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Jelyazkov преди 11 години
a kak izpolzva bg mafiotskata firma za recycling na bg ekoministerstvoto avansovo nenujno nasilstveno sabranite bg levove ot bg grajdani pri nova registratzia na upotrebyavani avtomobili, koito sa si vse oste v normalno dvijenie?! kolko bg leva ima sabrani v bg ekoministerstvoto ot tasi deinost s tvardata pomost na KAT?
7
2
 
3
 
! Отговори
мангоджери преди 11 години
скупувам стари печкиии,бойлериии,телвизорииии,пералниии,хакумулатурииии :)))))))...няма да има нужда от тази услуга,ромите всеки ден обикалят по кварталите и викат :)
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с автомобилите и жените пак така ли ще е?
5
0
 
0
 
! Отговори
? преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Националсоциалистът беше качил един дълъг коментар, но тъкмо да започна да го чета и той изчезна. Беше нещо на тема тъпотията, но не разбрах за какво става въпрос по-нататък.
4
1
 
6
 
! Отговори
До го дам безплатно? преди 11 години
Защо не, ако дойдат да го вземат от вкъщи. Иначе трябва някой да го свали няколко етажа на ръце, защото нямаме асансьор. После пък ще трябва да организирам и превоза. Най-добре е, като ми докарат у дома новия електроуред, да натоварят стария и да си го откарат.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха дано в това отношение да станем като нормалните държави!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве как безплатно ве, дали сме пари за това нещо, как безплатно ще им го дам, пък дори и само купчина железа да е - те си струват пари, пък и на всичко отгоре трябва да похарча пари и време да им го закарам.Ама пък да не би в магазините да искат пари за да ни вземат старите хладилници??????:)))Хахахахахахха:)))
1
1
 
14
 
! Отговори
тарикат преди 11 години
Да бе , ще им ги давам без пари!! Скоро си предадах старият бийлер ,и взех 15 лв . ,и си купих 5 литра домашно вино!!!