Турски хакери удариха сайтовете на "Рено" и "Дачия" за България

Те наричат себе си "Turkish Ajan Hacker Group"
Обновена: 27 дек 2012 14:14 | 27 дек 2012 14:13,
178
Турски хакери удариха сайтовете на "Рено" и "Дачия" за България
Снимка: мРепортер

Сайтът на автомобилната марка "Дачия" за България (Dacia.bg) беше хакнат,съобщи читател на Dnes.bg в рубриката ни мРепортер. Атаката е била извършена вчера, а уеб страницата не беше активна до около 14:00 часа днес.

Впоследствие се оказа, че и сайтът на "Рено" за България (Renault.bg) също е хакнат. Той също вече е активен.

На началната страница на двата сайта се беше появило послание от хакерите, които наричат себе си "Turkish Ajan Hacker Group", което гласеше "Геноцид в Източен Туркестан".

На началната страница на сайтовете се виждаше още знаме на Турция, знаме на Източен Туркестан и флаг, символизиращ империята на хуните. Освен това на страницата беше поместен и надпис на турски “her eve her isyerine”, което в превод означава “във всяка къща, на всяко работно място”.

От компанията “Рено Нисан България” потвърдиха за хакерската атака, но отказаха коментар до изясняване на случая.

Ако и вие имате информация за подобни събития, сигнализирайте ни в рубриката мРепортер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯ- защо аз трябва да ти давам ,искай си от ЕС. пак чакате някой да ви даде и след това да го обявите за враг.
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бундес Фрау Меркел Merkel kaza che Turcia trqbva da bade udarno prieta v evriopeyskiya sayuz do 2016 god ,za da moje s silnata si ikonomika da spasi Evropa ot blatoto v koeto se namira v momenta
57
5
 
6
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
Турски хакери удариха...................................това по случай коледа ли е било ?????????/а едно време взривения влак на гара Буново за кой празник беше че забравих??????
56
2
 
3
 
! Отговори
талибан преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯ-76 -вие сте в ЕС ама пак сте същите крадци и престъпници.ние нямаме нужда от такива като вас, и нямаме нужда от ЕС.добре сме в нашия съюз.
55
9
 
4
 
! Отговори
Анти-турчин преди 11 години
Гурбетчия,*** си като дамските превръзки на жена ти Айша.
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен-69 вас ще ви избият като ходите да крадете по света,ще имате пак ,,велики българи " избити за наркотрафик и обир на банкомати ,вие сте единственните които престъпниците си обявявате за национални герои и им строите паметници и им празнувате деня на убийството.
53
6
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До Анонимен 81"Дай ми 200 млн. долара и аз ще изстрелям сателит"!Тези 200 млн. мойто момче не падат от небето ,а се заработват и печелят с много труд и усилие ! Представи си каква калпава нация сте ,държавата ви няма 200 млн. за да създаде и изстреля собствен сателит ! Не в ЕС ,ами и в Марсиански съюз да ви приемат ,ще си останете същите л....
52
11
 
4
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Това, че някой е роден в БЪЛГАРИЯ, живее в БЪЛГАРИЯ, работи в БЪЛГАРИЯ и т.н. и се определя като мюсулманин по вероизповедание, в НИКАКЪВ случай не означава, че е ТУРЧИН ама ходи го обяснявай на ниско образовани роми...
51
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Кога в Анадола...41-турцине кога ползваха компютри ,вие не бяхте ги виждали. в БГ още нямаше мобифони когато турските деца имаха по 2 джиесема.в турция от 5 години децата им ходят на училище с таблети. турците преди 1 седмица изстреляха втори съобщителен спътник изцяло тяхно производство.има още много работи дето не знаеш,защото в БГ продължава информационното затъмвение за успехите на ТR а се продължава с антитурската политика.
50
8
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До Бундес Фрау Меркел"Клаус е по-хубаво име от МехмедЩефи е по-хубаво име от АйшеМерцедес е по-хубава кола от ТофашНемската бира е по-хубава от турския айрян"!Не те знам доколко си фрау Меркел ,по-вероятно е да си г-жа Маринова ?!За имената няма да споря ,въпрос на вкус и разбирания!Но за колата съм горд ,че турската е Тофаш е по-хубава от българската ! Впрочем българите каква собствена кола произвеждате?!Знам ,че произвеждате айрян ,а го наричате КИСЕЛО МЛЯКО !
49
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не че ги защитавам ама турските хакери са едни от най добрите в целия свят,ако не сте чували за тях по добре недей те да коментирате.
48
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От турчин добро не чакай, нещо смислено да направи няма ,тъй ще си умрат като едни жалки мишки презирани от всички.
47
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е лесно да се родиш турчин. Това си е диагноза.
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименds
45
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идват за бг паспорт, понеже сте на изчезване, та да неизпукате от глад, нали животните на изчезване ги вписват в Червената книга, та турците обичат да опазват флората и фауната.Язък, останате 3 милиона българчета! Размножете се поне с кюрдите!
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
К"во стана бре чобански потури? Не ви ли се хареса кюрди зетьове? Ами да, понеже са по-загубени даже от *** ви!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен-57- правелно, езика на ИСПЕРРУХ се говори само в БГ написан с азбуката на МАКЕДОНЦИТЕ написана от КИРИЛ и МЕТОДИЙ.
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слава богу не на Турция в ес, защото Турция не е *** за шистов газ, вторични отпадъци на азападна европа, не е *** рай или рай за старци-пенсионери от Италия, Англия и прочие, като Бг! На всичкото отгоре, министърът на културата - турчин! Няма население и това е! За каквр и е на Турция един най на дъртаци със средна възраст на населението 57 години!
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен-50 езика на аснарух се говори само в БГ.
40
9
 
15
 
! Отговори
Бундес Фрау Меркел преди 11 години
Дойчланд казва НАЙН на Тюркей в ЕС. Защото:- Клаус е по-хубаво име от Мехмед- Щефи е по-хубаво име от Айше- Мерцедес е по-хубава кола от Тофас Доган- Немската бира е по-хубава от турския айрян- Симфониите на Бетовен са вечни за разлика от маанетата на Таркан.