Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо

Илюстрациите били като за олигофрени, обясни Арман Бабикян
Обновена: 3 яну 2013 14:47 | 3 яну 2013 11:46,
393
Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо
Снимка: скрийншот Youtube

Само седмица преди гафа с новогодишната реч президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия, заяви журналистът и пиар експерт Найо Тицин пред bTV.

Част от словото на държавния глава, в която той говореше за красивата природа на България, беше илюстрирана със снимка на Скалистите планини в Колорадо, което предизвика широк медиен отзвук и реакция в социалните мрежи.

По думите на Тицин гафът със словото е предизвикал много силна обществена реакция за разлика от подписването на указа за назначаване на главен прокурор, например.

Още по темата

Според журналиста много по-спорна постъпка е този указ да бъде подписан в последния час на последния работен ден на държавния глава за годината. По думите на Тицин много от т.нар. проправителствени медии са започнали да обсъждат темата със снимката на планините в Колорадо, защото това е тема, по която е безопасно да се критикува.

Подобна теза изрази и Иван Гарелов, който обясни, че гафът няма особено обществено значение и няма причина да е толкова обсъждан.

Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист.

Той определи подхода на президента при произнасянето на речта като “чисто снобски“. Плевнелиев не произнесе словото си в президентството, както беше прието досега, а в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски".

Гарелов коментира и дали изобщо трябва да има президентска реч в 23.55 минути. Според него, ако политиците имат да кажат нещо важно, трябва да говорят в друг ден и час.

Оставете хората да се веселят, оставете хората де са отпуснат, допълни Гарелов. По думите му никой не слуша внимателно речта, а тя е просто фон на тържествата.

По думите на Арман Бабикян пък снимките, които са се показвали по време на речта, са били напълно излишни и са приличали на фирмена презентация или на журналистически обзор на годината.

Речта му беше достатъчно добра, за да изпрати послания. Тези кадри ми даваха усещане за журналист, който прави обзор, а Росен Плевнелиев не е това, допълни Бабикян. По негови думи онагледяването било “като за олигофрени“, а стремежът за различност е бил постигнат с обстановката.

Той допълни, че ако трябва да се търсят гафове, може да става думи и за факта, че по време на речта се вижда снимка на Нюйоркската стокова борса. В този момент Плевнелиев говори за световната финансова криза и доходите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз му вярвам.
250
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DA GO DUHATE NA PREZIDENTA , NALI?
249
24
 
8
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
А МЕЖДУ ДРУГОТО КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА ПРЕЗИДЕНТА ХОДЕТЕ И БЪРШЕТЕ ЛАЙ-НАТА НА БОГАТИТЕ ГЪРЦИ ИЛИ БЕРЕТЕ (ТАШ-ЦИТЕ) НА ОЩЕ ПО БОГАТИТЕ ИСПАНЦИ
248
12
 
7
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
чета и не вярвам на ушите си това е ПРЕЗИДЕНТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ това че е сгрешил не ме интересува за една снимка ТОЗИ МОЙ-НАШ ПРЕЗИДЕНТ утре може да ми нареди да ги превземан тези планини Е ТОВА КАКВО ОЗНАЧАВА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМ СЪС ФЕЙСБУКА ИЛИ СЪС ПРОСТОТИЯТА ВИ ПРОДАЖНИ 500г роби ЗАТОВА СА ОБЕСИЛИ ЛЕВСКИ ЖАЛКИ ПРОДАЖНИЦИ СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ СПОМЕНАВАМ ТАКИВА ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ заради вашите долни коментари
247
7
 
22
 
! Отговори
damata преди 11 години
И да го попитаме тоя жалък човечец, чий президент е и на кого? Аз не видях на екрана нито българския флаг нито герба на държавата, която представлява или вече и от народа си се срамува ? Ето това е вече е не дребен гаф, ами голяма издънка дето ще му излезе доста солена!
246
4
 
4
 
! Отговори
до матряла... преди 11 години
ава матрял кво съ възмущаваш нал ти си го избра, не бугарина дет го знаеш а хамерикрница , ами те в хамерика са си такива и кагто каза най великият американски класик /гор видал/ ами те не могат да си намерият местоположението в геогравската карта, голяма част от тях вярват че са единственият континет и в тестове за интелегентност се очудват че има град като париж, както и че войската им е предимно от , мексиканци,индиянци и както им викат/ бели ***/ от източна европа.. кво чакате?quo vadis?
245
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кабинетът също е менте. Това е стая без мебели, заснето на блубокс. Отзад това е наслагвано допълнително и е бутафория. Изобщо не е проблем да се види и от неспециалисти.
244
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С какво се е изложил Президента бе..За първи път се говориха нормални неща,гафа е на екипа ,но защо плюете Плевнелиев,много сте злобни в дребнавието си
243
7
 
40
 
! Отговори
и,справедлив преди 11 години
Съпругата му не го eбава, как да гледа народа сериозно на него????????????????????????
242
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Нова година си гледах друга телевизия.Там Плевнелиев не го даваха.Програмата беше много хубава и стойностен концерт.
241
6
 
33
 
! Отговори
damata преди 11 години
Срам ме е, че този ****нар излага народа ни по света! Оставка!Народее, много си *** дето ги избираш такива!
240
5
 
27
 
! Отговори
Ж.Желев преди 11 години
Не сме имали по-жалък президент , дори от бай ви Жельо ..... Ама каквато държавата , такъв и президента !
239
8
 
10
 
! Отговори
Pencho преди 11 години
Чета и слушам за огромния, невиждан и нечуван "гаф" на Плевньо и оставам с впечатлението, че държавата ни се е сринала заради някаква техническа грешка. Навремето такива дори не ги брояха за грешки в училище. Пълна смешка сте, братлета, с извинение. ;)
238
2
 
0
 
! Отговори
CENZORA преди 11 години
DA GO DUHAS .
237
2
 
12
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Нямаме визи за Колорадо, бе, Роска.
236
3
 
16
 
! Отговори
ПАКО преди 11 години
АААААААААРЕЕЕЕ ВСИЧКО НИ Е У РЕД,КАКВО НИ ПУКА КАКВИ СКАЛИ СА ПОКАЗАЛИ НА СНИМКАТА!!!МОЖЕ СКОРО ДА ГИ ОКОПИРАМЕ,ПЛЕВНЕНЛИЕВ Е ГЛАВНОКОМАНДВАЩ И КАТО НИЩО БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ НА ДВА КОНТИНЕНТА!!!
235
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 11 години
С измами започна президентския мандат на Плевнелиев , с гафове ще продължи ,а със скандали ще завърши.
234
9
 
24
 
! Отговори
! преди 11 години
До ГАФ, ЛИ....??!!!Президентът си избира екипа, колкото му е качествен екипа такъв в и президента. ДА ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ВИНОВЕН! ! ! Оставка !
233
0
 
11
 
! Отговори
Оп паааааааа! преди 11 години
Тук става сложно. Сега дори "Балкантурист" или каквито там бяха да кажат, че уж са дали разрешение на президенството да ползва тяхна снимка, ще могат ли да покажат такова от американците за ползването от тях. А от там хората си държат на авторските права. От където и да го погледнеш нарушения на Закона за авторските права. Язък, че ни заляха с пропагандни клипове за ядене от чужди хладилници и каране на чужди коли за илюстрация на явлението.
232
5
 
40
 
! Отговори
Читател преди 11 години
По-смешна и неадекватна реч не сме чували даже и от Тато! В нея г-н П. ни изкара мързеливци и неудачници, виновни за глобалните проблеми. Абе, ..., като не можеш да поздравиш народа,поне си мълчи ! Тъй ,както си мълчиш пред жена си!