Нова измама: искат пари за пломбиране на водомери

Мошениците се представят за служители на „Софийска вода“
29
Нова измама: искат пари за пломбиране на водомери
Снимка: архив, Булфото

Измамници се представят за служители на „Софийска вода“ и събират пари на ръка за пломбиране на водомери, без да издават платежен документ, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Сигнал за това подали клиенти през последния месец.

Измамниците носят облекло на "Софийска вода" и уж „установяват”, че водомерите на клиентите подлежат на пломбиране, като принуждават потребителите да заплатят поставянето на пломби.

От дружеството напомнят, че предлагат услугите монтаж, тестване и пломбиране на индивидуални водомери, но след предварително заявено желание от страна на клиентите.

Всеки служител на "Софийска вода" АД е длъжен да се легитимира със своята служебна карта, която съдържа име и фамилия, длъжността и снимка. На картата има и телефонен номер, на който клиентите могат да проверят самоличността на служителя. При отказ да се предостави картата, потребителят има право да поиска съдействие от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: нова измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама да сте чак толкова прости,не можете да различите електромер от водомер!!!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво лъжете, че е по желание! Първо, не позволяват монтиране на водомери,нови, но произведени миналата година. Второ, след монтажа и пломбирането искат на втората година да ги тестваш при тях срещу само...26лв на водомер, 7 лв.за пломба, неприятности по разкарването и един месец си на база. След и на 5 години, пак! Итака, докато я има Софийска вода! В същото време цяло Филиповци и до днес няма кьорав водомер!!!!! И плащаме огромни "загуби", че водомерите ни били уж калпави! Рекет на ента степен
2
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 11 години
Познавам двама такива измамници. И двамата са от Бургас.
1
0
 
1
 
! Отговори
Бичкия преди 11 години
До 1: Е как какво е? Термометър... :)))))))))))))