TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"

След дърпането на шалтера операторът продължил да излъчва програмите й
Обновена: 14 яну 2013 16:32 | 14 яну 2013 16:32,
326
TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"
Снимка: архив, Dnes.bg

Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“. За това потвърдиха пред Investor.bg от пресотдела на медията.

Жалбата на телевизията срещу „Булсатком“ е резултат от конфликтните търговски взаимоотношения между тях. В петък миналата седмица TV7 преустанови подаването на сигнал в мрежата на оператора, защото двете страни не достигнаха до взаимен компромис и диалог и не подписаха договор за текущата 2013 година. Същевременно, въпреки че телевизията спря сигнала, „Булсатком“ продължи да излъчва програмите й в продължение на още над 12 часа.

Още по темата
„Към момента "Булсатком" няма договор за разпространение на притежаваните от TV7 програми. Въпреки това на 11-и януари след 00:00 ч., когато законосъобразно беше преустановен сигналът, предоставян на "Булсатком", служители на TV7 са констатирали, че "Булсатком" продължава да разпространява телевизионните програми на TV7 и Super 7, без да притежава права и разрешение за това“, посочва се в жалбите до ГДБОП и Софийската районна прокуратура.

Руси Алексиев, говорител на Софийската районна прокуратура, коментира пред Investor.bg, че ще е нужно административно време, в което жалбата да бъде придвижена и предоставена за разглеждане от прокурора.

„Би трябвало в следвашите 2-3 дни вече да бъде разгледана, а според административните в 30-дневен срок прокурорът да се произнесе по жалбата“, обясни Алексиев.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: БулсаткомГДБОПTV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че какво общо има това с "организирана престъпност" - да си ги съдят по съответния ред както една фирма съди друга, защо трябва с нашите данъци да подпомагаме ТВ7? (защото все пак заплатите на ГДБОП идват от данъците на хората)
7
0
 
7
 
! Отговори
Диана преди 11 години
Абонат съм на Булсатком и едва сега разбрах, че всъщност не сме гледали ТВ7 от незнам си кога, въобще даже и не съм го гледала или търсила... Бареков много се взима на сериозно нещо, ГДБОП сезирал.... ***. Не бих си сменила ТВ доставчика, само защото на гледам bTV и ТВ7, никой от тях не ми липсва лично на мен
6
0
 
3
 
! Отговори
joker преди 11 години
tezi BTV i TV 7 sa bokluci nema da gi gledame...
5
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Барабар Бареков с мъжете! Някой май се опитва да стопли взаимоотношенията с БТВ предизборно :)
4
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
nai nakraq kajete koi stoi zad tazi kampaniq sre6tu Bulsa,
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много важно, спрели са им сигнала малко по-късно, врява голяма!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво точно престъпление са извършили, след като са сложили по една стайна антена да си гледат ефирно, както всички други, които не са с кабелен оператор?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кой ще сезира прокуратурата за това, че *** изпълнява защитени произведения на музикалния си инструмент, без да заплаща авторски и сродни права за това??? :D