Нишовите канали на bTV тръгват по "Булсатком" до 4 дни

Част от потребителите ще имат достъп още днес
Обновена: 24 яну 2013 13:35 | 24 яну 2013 13:35,
112
Нишовите канали на bTV тръгват по "Булсатком" до 4 дни
Снимка: Creative Commons

До края на деня (24 януари) на някои места в обсега на мрежата си „Булсатком“ ще стартира отново излъчването и на нишовите канали на bTV. А в рамките на следващите 4 дни потребителите на цифровия оператор в цялата страна ще могат да гледат пълния пакет от канали на частната медия. Това заявиха пред Investor.bg от пресотдела на bTV Media Group.

Вчера частната телевизия и фирма „Булсатком“ успяха да подпишат нов договор, който ги обвързва в търговски взаимоотношения до края на 2013 г. От снощи клиентите на компанията вече могат да гледат ефирния канал на медията.

На този етап bTV отказва да даде конкретен коментар какви са били отстъпките и компромисите, направени от двете страни, за да стигнат до положителния резултат на диалога им. Единственото, което обясниха от пресотдела на телевизията е, че и двете страни са представители преференциални условия, за да успеят да стигнат до взаимен консенсус.

Промени в цените на таксите, които „Булсатком“ ще заплаща, има. bTV отказва да уточни каква точно е промяната, защото тези детайли остават в обсега на търговската тайна между двете страни.

Припомняме ви, че вчера министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски даде обещание, че търговският спор между bTV и доставчика на сателитна телевизия ще бъде разрешен до края на деня. Той увери, че именно премиерът Бойко Борисов се е намесил в спора между двете страни, за да може диалогът им да стане по-акивен и да се стигне до взаимен консенсус.

В тази връзка от bTV коментират, че Борисов не е имал пряко участие, нито намеса в търговските преговори между медията и старозагорската фирма. "Няма как политическата воля да има директна намеса в търговски взаимоотношения", уточняват от bTV.

Още новини за комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
16
 
! Отговори
kalin.filipov преди 11 години
Това е пълна лъжа че ще тръгнат по места -когато качиш нещо на сателита то е достъпно за всички а не на места!Иначе така свикнах да не ме облъчват с гадните си новини и сериали ,че реално и да ги пуснат при мен ще са накрая на дъното на списъка ми с канали.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До мучачо ами не се ли сещаш защо бе мучачо.....
34
2
 
30
 
! Отговори
Иво преди 11 години
А Бойко ще може ли да ги помоли да пуснат и порното пак, че нещо вече програмата им почва в 24.00 часа? Мерси предварително. :))
33
2
 
27
 
! Отговори
щшш преди 11 години
аз тез не ги гледам и без товаНе на БТВ
32
1
 
27
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Нишови канали... Е у коя ниша са... у нишата с помия.
31
1
 
27
 
! Отговори
3goro преди 11 години
Промени в цените на таксите, които Булсатком ще заплаща, има. bTV отказва да уточни каква точно е промяната, защото тези детайли остават в обсега на търговската тайна между двете страни.ЕЕЕЕ*ти нещастниците са тия Бтв, пак са изнудили за повече пари ....*** алчни !
30
1
 
27
 
! Отговори
3goro преди 11 години
В тази връзка от bTV коментират, че Борисов не е имал пряко участие, нито намеса в търговските преговори между медията и старозагорската фирма. "Няма как политическата воля да има директна намеса в търговски взаимоотношения", уточняват от bTV.Щом Бтв го казват, значи е ИСТИНА ! Вервайте ми !!:))))
29
3
 
23
 
! Отговори
Един от всички преди 11 години
Абе тези шушляци от правителството не си оправят държавното предприятие ВМЗ, а са тръгнали да се месят в частни интереси. Явно лобито на Босфора телевижън е доста голямо.
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е няма такава скрита/покрита ТВ като ьТВ. Инак са големи радетели за свободата на информацията, но опре ли до тях, почва криенето, лъженето и вменяване на вини на тоя и оня. Никога няма да си върна доверието в тях!
27
6
 
7
 
! Отговори
revlio преди 11 години
борисов посредствен комунист пазарна икономика .............................................бойкономикаама най глупави са имигрантите дето пращат пари в териториятаако не пращаха ,тоз катун комунистически за три месеца да е дал фира
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eee... развалиха хубавата работа значи! Е, не че някой ще седне да гледа ьТВ...
25
18
 
2
 
! Отговори
мучачо преди 11 години
ко ми фъргате минузи ве ***
24
25
 
3
 
! Отговори
мучачо преди 11 години
наи накраиа пуснаха телевизията на хората бтв е телевизиата на народабраво ГЕРБ !!!! градиме българия!!!!
23
2
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе къде са тея правила, стана ми интересно защо всички коментари са в червено :)Явно коментираме политически въпроси, макар да е пояснено че спорът е разрешен междуфирмено....тцтцтц...бива цензура..ама и на мненията на хората...
22
2
 
19
 
Отговори
Чупакабра преди 11 години
Дремеми пак не искам да ги гледам
21
2
 
15
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен като не ми харесва примерно ''Mezzo'' съм го сложим в края на списъка ми с канали. На някой като не му се гледа бтв просто да го изтрие или да го премести.
20
3
 
27
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
На кой му пука за bTV, да я махнат и от blizoo. Политическа телевизия, манипулират и не показват истината а я изкривяват в тяхна си призма
19
2
 
5
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе 7ми ББ е разрешил.
18
2
 
7
 
Отговори
Оп-са преди 11 години
17-ти, НЕ Е ВЯРНО! Абе толкова ли е сложно? Тук има значение на какъв план си и какъв ти е приемника!!! Зависи как ще разместят каналите, къде и кои ще сложат! Каналите на БТВ бяха изтрити, а 8-те нови канала, пуснати по време на спора, няма да ги спират! Ще трябва малко време и технически настройки и пренастройки за да станат нещата! През това време някой с нов приемник и на пълен план може да има БТВ, а друг със стар и на 6.80 може да няма някои канали! Разбираш ли???
17
4
 
25
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
"В тази връзка от bTV коментират, че Борисов не е имал пряко участие, нито намеса в търговските преговори между медията и старозагорската фирма. "Няма как политическата воля да има директна намеса в търговски взаимоотношения", уточняват от bTV."Що ли не им вярвам?