Всички истински мъже работят в БДЖ!

Протест срещу приватизацията на "Товарни превози"
28 яну 2013 17:57,
38
Всички истински мъже работят в БДЖ!
Протестиращите са против приватизацията. Снимка: Булфото

Петдесетина души излязоха на протест срещу приватизацията на БДЖ “Товарни превози“. Мотото на протеста беше “Ако загубим БДЖ, губим България“.

Според демонстрантите, които се събраха пред паметника на Патриарх Евтимий в София, приватизацията на БДЖ е равносилна на ликвидация. От Попа шествието тръгна към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а по-късно и към Министерския съвет.

От Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт, които организираха протеста, призоваха всички железничари да се присъединят към тях. Протестиращите изтъкват, че железниците са преди всичко обществена услуга и са най-евтиният и екологичен транспорт.

Протестиращите носиха плакати с надпис “Смъртта на БДЖ за народа е въже“, “БДЖ не се продава, нито подарява“ и “Всички истински мъже работят в БДЖ“.

Организаторите са категорични, че зад тях не стоят никакви политически интереси и няма да позволят партийна намеса в гражданския им протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
19
 
! Отговори
8999 преди 11 години
Всички трябва да излязат и да спрат разграбването на България,всички трябва да излязат и да подкрепят железничарите.И трябва да се конфискува всичко продадено на Калинките през последните 23 години.*** табак беше на загоба,Велчев го купи и за 3 месечие има ръст от 23 %.тезибоклуци ни ограбват най нагло и заслужават съд и затвор до живот с конфискация на всичко и долните *** дори трябва да им се вземат.
11
1
 
8
 
! Отговори
апокалипсо преди 11 години
Световните милиардиери в момента изкупуват на безценица ЖП компании и като дойде колапса те отново ще са най-богатите. *** и релси като едно време на Запад, това ни чака скоро.
10
1
 
8
 
! Отговори
mmm преди 11 години
Споко, БДЖ Товарни превози вече е подарена на ***. :)
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12. Краде се умишлено от министрите ,Борисов е за затвор.Турците искат да го купят ,за да си пренасят стоката до Европа и Русия.И Борисов ще им го продаде.
8
1
 
29
 
! Отговори
Най-евтин преди 11 години
Товарният железопътен транспорт е най-евтин . В Америка не мижеш да преброиш вагоните на товарен влак и си личи всеки вагон на коя фирма пренася стока.Ако Борисов го продаде на Турция, българия е една пропаднала държава .
7
1
 
18
 
! Отговори
az преди 11 години
До АнонименЗа какво не работещо предприятие говориш, имаш ли представа колко пари печелим от товарни превози ?
6
0
 
2
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
да го духа под вода докато изсъне тъпио ***;)))к*р за сите ***
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей, работниците станаха собственици и да казват кое да се продава и кое не. Комунизмът свърши, държавата, т.е. ние, не сме длъжни да издържаме неработещо предприятие.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами путувай с автобус тогава, като не ти харесва влака!
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти ли ще заредиш?
2
5
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Вземи си колата!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Утре ми предстои 10-часова идилия. А просто трябва да пътувам от Пловдив до Свищов. Разстояние по въздух - около 180км. С БДЖ - 10 часа. Хората от Щутгард до Париж отиват за 3. Как да не я обичам тази държава?