За забраната за пушене като за фашизма и комунизма

"На тиха приказка" и фас се събраха протестиращи пред НС
Обновена: 1 фев 2013 17:15 | 1 фев 2013 16:39,
288
За забраната за пушене като за фашизма и комунизма
Андрей Слабаков. Снимка: Булфото

С „тиха приказка“ започна днешния протест срещу пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Причината беше, че началото на събитието бе насрочено за 15.00 часа, а по закон от 14.00 до 16.00 часа не бива да се вдига силен шум.

Около 1000 души се събраха днес пред парламента, за да поискат тютюневият дим отново да влезе в заведенията. Сред протестиращите се забелязаха Андрей Слабаков, поп певицата Мариана Попова, представители на ресторантьорския бизнес, които бяха подкрепени от хора от различни краища на страната, сред които Ямбол и Монтана. Впечатления направиха и красиви момичета със силен грим и обилно топирани прически.

Слабаков определи сега действащото законодателство за тютюнопушене като „тотално фашистко“. По негови думи единствените, които печелят от този закон, са наркокартелите.

Слабаков все пак беше категоричен, че изобщо не се говори за вдигане на забраната в галерии, библиотеки и други обществени места, а само за разделяне на помещенията. „Направихте достатъчно закони за вас. Сега направете закони за на.“, обърна се режисьорът към депутатите.

НАС се казва и сдружението, което са основали, за да се борят за либерализация на забраната за тютюнопушене. По негови думи сега действащото законодателство е „грозно, унизително и просташко“ за пушачите.

Той даде пример с Швейцария и Германия, където се пуши на обществени места, и припомни, че Швейцария каза „Не“ на пълната забрана на референдум. Слабаков призова да се провеждат обществени дебати, когато в Народното събрание се гласуват закони.

Кинаджията беше категоричен, че движението му няма да спре само със закона, забраняващ тютюнопушенето на обществени места, а следващото нещо, с което се заема, е законът за топлофикация, електроразпределение и т. н. Той за пореден път обясни, че забраната за тютюнопушене за първи път е била лансирана от Хитлер: „Той не е успял. Съжалявам, че демократична България успя“.

„Всички имат право на избор“, заяви и певицата Мариана Попова. По нейни думи законът нарушава чувството за свобода и връща България към комунизма. Певицата беше категорична, че винаги може да се намери баланс. „Всичко трябва да се случва доброволно, да имаме право на избор“, допълни тя. Всички протестиращи се обединиха около тезата, че тоталната забрана за тютюнопушене насажда разделение в обществото.

„Тихата приказка“, с която започна протеста, беше именно на тази тема. Протестиращите риторично попитаха какво ще последва: Разделение на мъже и жени, на ниски и високи, на по-силни и по-слаби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
4
 
8
 
! Отговори
пушач-пълнещ бюджета преди 11 години
След като толкова са се загрижили за нашето здраве (на пушачите) нека ни дават по 300лв на месец, колкото даваме за цигари (при над 1000% акциз) и тогава да си слагат забрани колкото им душа иска. А двата чирози по ТВ (Десислава Атанасова и Даниела Дариткова-Проданова)ако са ми в къщи ще ги сваря на бавен огън.
219
7
 
11
 
! Отговори
ВЕНИ ГЕОРГИЕВА преди 11 години
НЕ МИ ХАРЕСВА ХАЧИНА ПО КОЙТО Е ПРЕСТАВЕН МИТИНГА НА ПУШАЧИТЕ. УСЕЩА СЕ ПОДИГРАВКА КЬМ ХОРАТА,КОИТО СА ИЗЛЕЗЛИ ДА ЗАЩИТЯТ ПРАВОТО СИ ДА ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО НАТАЗИ,КОЯТО Е ОТРАЗИЛА МИТИНГА НЕ И ХАРСВА,А НА ОЩЕ ТАКИВА ФАНАТИЗИРАНИ,КАТО НЕЯ. ЧИСТ ВЬЗДУХ В РЕСТОРАНТИТЕ И КАФЕНЕТАТА! Е КЬДЕ СА ТЕЗИ,КОИТО ИСКАТ ДА ГО ДИШАТ? ЗАЩО РЕСТОРАНТИОРИТЕ СЬЩО ПРОТЕСТИРАТ? - ЗАЩОТО ЗАВЕДЕНИЯТА СА ПОЧТИ ПРАЗНИ. МОЕТО ТЯЛО МИ ПРИНАДЛЕЖИ И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МИ ЗАПОВЯДВА КАК СЕ ГРИЖА ЗА НЕГО.
218
12
 
8
 
! Отговори
ELISA преди 11 години
Много е нелепо протестите на тези хорица да се окачествяват като "борба за свобода". Слабаков пък, се превърна в еталон за глупост и наглост. Аз самата съм пушачка, но напълно подкрепям забраната! Като не можем да спрем да се самоубиваме сами, нека някой ни помогне!
217
9
 
5
 
! Отговори
Г преди 11 години
.И всички казват -аз самата имам клуб, но не е заради това, аз за хората-...кои хора, бе...Сдруженийцето ви има за цел само и единствено да направи хора като Кремена Халваджиан още по-богати, а такива като Слабаков- по-нагли и с още по-голямо самочувствие...
216
9
 
5
 
! Отговори
Г преди 11 години
ДОНОСНИЦИ, показва колко сте ограничени, по тази логика, ако утре видя как ограбват жена на улицата и се обадя в полицията, и аз ще бъда ДОНОСНИК?!? Това са закони, който не ги спазва- ги нарушава, който ги нарушава- трябва да бъде санкциониран! Не стига че това е едно от малкото умни неща в тази идиотска държава, унищожете и него с гадната ви лакомия за цигари и пари. Защо пари ли? Моля ви, нима всички не знаят, че половината от "звездите" в смешното ви сдружение имат заведения..И всички казват
215
8
 
4
 
! Отговори
Г преди 11 години
ДОНОСНИЦИ? Вие не искате никакви поправки в българските закони, не искате да помогнете на никого, искате само да си пушите, наркомани гадни, както правите и сега-ти специално, Андрей Слабаков, дето ходеше в различни предавания с цигара в уста, не се мисли за много респектиращ и готин, супер жалък си, казва ти го едно 16-годишно дете, не си нито як, нито нещо друго, просто е смешно и тъпо, а фактът че наричате хората ДОНОСНИЦИ,
214
9
 
5
 
! Отговори
Г преди 11 години
Гледах ви и при Гала, тук е същото- мислите си, че като казвате нещо със самочувствие, повтаряте го по 100 пъти и всички в това ваше сдружение сте известни, това ще ни накара да приемем мнението ви- не! Супер тъпо е това, което пишете, как е възможно изобщо...Обиждате хората, които сигнализират за нарушения, ВИЕ ЧУВАТЕ ЛИ СE??? Да, това наистина са съвестни граждани, защото спомагат за спазването на закона, или поне за глобяването на наглярите, КАТО ВАС.Уж искате закони, а ги наричате ДОНОСНИЦИ
213
3
 
5
 
! Отговори
дедо ти преди 11 години
До Анонимен 151 Ами отивай в Турция,там ти е мястото,но си носи и повече вазелинче и всичко ще ти е още по-европейско.
212
5
 
4
 
! Отговори
ДЪРВО преди 11 години
До gg2 Те непушачите не инвестират в НИЩО,само КОНСУМИРАТ.
211
4
 
4
 
! Отговори
Жив преди 11 години
До коментар 185 Абе те роднините ти са умрели от пушене,но следващия ще си ти,но ти ще умреш от злоба и няма да стигнеш до техните 65 години.
210
4
 
2
 
! Отговори
Сливов преди 11 години
До Kuzmanov Да ясно, преди всичко червото,да беше дал някой лев и за някоя хубава книга,като Винету например.
209
4
 
7
 
! Отговори
Пушач преди 11 години
До Анонимен 215 Мен като пушач не ме гони абстиненция по-простата причина,че не съм отказал цигарите,но вас непушачите ви гони параноята и злобата,което е по-лошо от абстиненция,понеже тя е временно явление,а злобата и параноята са за цял живот.
208
3
 
3
 
! Отговори
Бръснаря преди 11 години
До Gunai Абе ти внимавай този бръснар да не сбърка нещо с бръснача ,че ще ти секне вдъхновението.
207
2
 
3
 
! Отговори
hoho преди 11 години
242 - бегай на психиатъргаджал е татко ти
206
7
 
3
 
! Отговори
онз преди 11 години
айде на мундщуците за многократна употреба :)))легайте си шизаци, утре пак ше треперите над фаса :)))
205
7
 
3
 
! Отговори
Нормален преди 11 години
До Справки_13 Стига дрънкал глупости с менторски тон, ами вземи малко се образовай нещастно наркозависимо човече!
204
4
 
1
 
! Отговори
Човек преди 11 години
До АнонименСамият ти си *** и си заслужаваш ***, в която живееш!
203
14
 
5
 
! Отговори
Xa-x@v преди 11 години
Другаря Слабаков е един наглец,който нищо друго не го интересува освен пушенето и пиенето Още,като му видиш физиономията на един такъв,като него и ти става ясно,че алкохолно зависим ДругарЮ Слабаков,вземи поведи хората на бунт заради мизерията,а не заради тъпите ви цигари Уж се водите за интелигентни хора,ама не сте
202
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не мога да си представя как нормален интелигентен човек ще иска забраната да се отмени.. независимо от това дали е пушач или не :) помислете малко
201
12
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
слабаков, ***, кои ви забранява да димите, никои, само, че от вън