Още 220 000 годишни винетки ще бъдат пуснати на пазара

Годишните винетки са най-евтините за ползване
2 фев 2013 18:44,
23
Още 220 000 годишни винетки ще бъдат пуснати на пазара
Снимка: архив, Булфото

С 220 хиляди годишни винетки за леки автомобили ще бъде заредена дистрибуторската мрежа в понеделник. Поради голямото търсене на този вид винетни стикери и поради установената липса в много градове на страната ще бъдат отпечатани допълнителни количества, съобщиха от АПИ.

От тях 100 хиляди броя в понеделник рано сутринта ще бъдат разпределени между дистрибуторите, а останалите 120 хил. броя - следобед.

Днес дистрибуторската мрежа е заредена със 100 000 бр. годишни винетни стикери за леки автомобили.

„Наистина има бум в търсенето, което само може да ни радва, тъй като това са приходи за държавата, което значи, че хората са откликнали и наистина са предпочели да си купят годишен стикер, отколкото да не си купуват или да си купуват дневни винетки”, каза инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Той отбеляза, че годишните винетки са най-евтините за ползване на републиканската пътна мрежа и струват реално по 18 ст. на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: винеткиинфраструктура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
az преди 11 години
Нарочно задържат продажбата на годишни винетки,за да си пробутат по-скъпите.Защото ако на човек му трябва колата веднага,не може да чака и плаща за онази ,която е в наличност.Миналата година и аз им ядох попарата.Обиколих сумати места за продажба на винетки и се наложи да купувам месечна.Излезе ми в пъти по- скъпо.Рекетьори долни.
20
0
 
6
 
! Отговори
законна кражба преди 11 години
Винетки = РЕКЕТ/ИЗНУДВАНЕ/ПЛАДНЕШКИ ОБИР ! Защо винетката е за отделен автомобил, а не за водач? Защо ако имаш 3 коли,но ги използваш за извънградско каране по различно време трябва да купуваш винетки и за трите? Защо дневна,седмична,месечна не са пропорционални на годишната, а са в пъти по-скъпи?
19
0
 
2
 
! Отговори
шофер преди 11 години
Е добре де, ай ний с ме мърди и чакаме последния момент...както казват някои,а до сега къде са спали тези, които е трябвало да ги напечата тия стикери и ся...пак народа виновен...обаче познайте кой ще отнесе дървото пак....В тая *** и задръстена от корупция и бюрокрация държава, само народа е виновен и всяка власт назначава все повече хрантутници, които още повече спъват нещата .за да имат работа..Сега трябва да ги наритат тези които не са си свършили работата с баш шефката им-пухкавото Лили
18
0
 
7
 
! Отговори
ДъСъ ивъ у глаъта преди 11 години
Спирам сутринта на 02.02.13 около 9 часа ,на Шел-а на Ботевградско ,заредих гориво и една кифла ми предлага кроасани,десерти,течност за чистачки замръзваща при -192,3 градуса,но винетки годишни ,нямат имали кроасанотърговците само седмични.Явно в чегеломилициомангаломутро *** е тъй.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Причината за търсенето е, че ГЕРБ нарочно ликвидираха БДЖ и пътниците няма с какво да се придвижват освен с коли. Така ще се напълни и Сибанк с пари, която събира такси на държавата.
16
0
 
7
 
! Отговори
Лавро преди 11 години
Преднамерен недостиг на винетки + масови проверки за тях = пълнене на бюджета по байганьовски.Обачехайде, от нас да мине - нали днес катаджиите имат празник?
15
0
 
3
 
! Отговори
Митко преди 11 години
До 12:Защото не сме даже Румъния. Тук изнудването няма край.
14
8
 
0
 
! Отговори
3 преди 11 години
По стар български обичай винетките се купуват на 31 Януари :)Същата история, като при смяната на регистрационните табели - сума ти време срок, обаче всички се юрват като останат две седмици...
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, ***`алче задръстено, инж. Лазар Лазаров, вместо да се радваш, кажи ми зад`ико миризлив, знаеш ли, че днес трябваше да си купя седмична винетка, защото в целия град нямаше годишни. Къде дрема бе, ид`от герберски, когато се разпечатваха винетките? ***`ка ти мутренска, дано свършиш в кофите за ***!
12
1
 
13
 
! Отговори
BG.BG преди 11 години
Защо, трябва да се плаща на печатници за винетки? Защо трябва да се дава възможност за фалшифициране, след като могат да се въведат електронни винетки? Все пак живеем в 21 век. Пак милиони потъват във нечий джоб на някой братко и батко..
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО до сега не бяха заредени дистрибуторите? За да ни глабяват на пътя? или още приходи и от глоби за дупките по пътищата? Кой ще отговори и ще е отговорен?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено пак номера на *** пръчки. Ние сме факири от едно елементарно нещо проблем да създадем. Особенно когато има далавера от това
9
3
 
14
 
! Отговори
4oko преди 11 години
Пари да хрантутя мутри НЯМАМ!
8
4
 
12
 
! Отговори
Хари преди 11 години
Аз пък си карам без минетка. Никой никога не ме е спирал.
7
1
 
5
 
! Отговори
Valeri преди 11 години
На 4 януари си купихме кола и трябваше да я регистрираме в Добрич, а сме от друг град и ни трябваше винетка за да се приберем. Около КАТ Добрич има три бензиностанции, но в нито една нямаше винетки. Посъветваха ни да отидем до пощата. Там намерихме. Но пощата е в центъра, а КАТ е накрая на града. Другия вариант беше да рискуваме и да си тръгнем без винетка.
6
1
 
24
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
А,защо няма пълна прозрачност,на края на годината,тези пари от винетките,къде отиват...
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди два месеца започна продажбата ,а ние по традиция се сещаме в последния момент.
4
0
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Ще има ли за 6 месеца и за 1 ден за колите?
3
2
 
17
 
! Отговори
Да бе да преди 11 години
Тоя е инженер, колкото Боко и Цеко честни. Не са 18, а 19 ст. на ден. И ако разделяме всяко нещо което плащаме на броя на дните, то на ден ще се получи плашеща сума... гусин ЕнжИнер.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Боко Тиквуня парцала -Цецка Карагйозова - не се наяде!!!!!!!!!!!