Ще има увеличение на учителските заплати, уверява Воденичаров

Новият министър слага ред във фонда за научни изследвания
Обновена: 11 фев 2013 11:12 | 8 фев 2013 09:26,
24
Ще има увеличение на учителските заплати, уверява Воденичаров
Новият министър Стефан Воденичаров. Снимка: архив, Блуфото

Ще има увеличение на учителските заплати, заяви пред БНР новият образователен министър акад. Стефан Воденичаров.

Днес академик Воденичаров ще се срещне с ректорите на всички университети, с председателя на Националната агенция за оценяване и акредитация и с представители на Българската академия на науките. На срещата ще бъде обсъдено състоянието на Фонд „Научни изследвания”. След скандал с парите за наука си отиде Сергей Игнатов.

„Проблемът не търпи отлагане. Мнението на гилдията е важно. В момента тя трябва да е единна. Финансирането на БАН не бива да се бърка с финансирането на Фонда за научни изследвания. За науката също има надежда, че в скоро време ще има добро решение. Очакванията на хората от фонда бяха много големи. Ще се опитаме да възстановим надеждите“, смята министърът.

Нещата със Закона за училищното образование не се придвижват с много добро темпо, каза още акад. Стефан Воденичаров.

„Има много спорни въпроси. Например, практиките в чужбина показват, че в различните страни няма ограничения за броя на учебниците. Учебниците по математика за 6 клас в Австрия са над 20, в Чехия – 16, при нас са три. Децата се развиват по различен начин и различно темпо“, каза още новият министър.

Ще се обсъжда и бъдещето на Студентски град, който спороде акад. Воденичаров не отговаря на името си.

Министърът очерта приоритетите си за месеците до края на мандата: реализацията на ОП „Наука и образование", правилните решения за Фонд "Научни изследвания", възстановяване на средното техническо образование и Закон за иновациите и Институт по научни изследвания на педагогиката, който да промени малко методиките за работа с деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
я стига бее преди 11 години
Щом за *** можем да отделим по 3 милиарда и 200 милиона годишно, ще се намерят и за учителите...Щом за тези безполезни и вредни твари има, щом имаме пари да хрантутим разни с по 20 чаавета и за учителски заплати ще намерят...Нямало пари, за едни няма, ама за други има. Странна работа или наистина сме *** държава. Ама за това сме си виновни и ние българите, 40% не гласуват, така *** гласове им се качва дела и стават важни за партиите, я да гласуваха всички как *** няма да г
17
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
абе мащехата ми бе навремето учителка имаше огрмно желание, но получавше по-малок от 300 лева чисто за да се разправя с 100-200 звяра като вчас са най-малко 20 души, които говорятя скачат и се движат едновременно, които няма как да накаже - нито има как да ги удари, нито как да им пише оценки за поведение. не може и да изгжони - някого - ак не е в час и го бъсен кола нея ще накажат. Сега вече не е учителка и макар да е имала емоция тогава, съзнава че не би могла да издържи още дълго.
16
0
 
0
 
! Отговори
Дофтур оф були преди 11 години
До ааИ тва кво общо има с темата?
15
4
 
1
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Стига сте ги увеличавали тез заплати, хората вече не знаят къде да си денат парите, вий все увеличавате и увеличавате. Та запрете се малко, де!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BKP -I OSTANALITE PARTIINI DRYGARI predateli i izmenici 23 godini .
13
0
 
2
 
! Отговори
аа преди 11 години
Като увеличат издръжката на един ученик,нали директорите ще крадат повече!!!
12
2
 
2
 
! Отговори
аа преди 11 години
Стани,стани юнак балкански,от сън дълбок се събуди!Събуди се, БЪЛГАРИНО!!!!!!!!!!!!!!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Imam chuvstvoto, che vsichki v Balgaria sme edni golemi tapaci, ne znam, kak izdarjame, kato se sravnqvame s drugite po zaplati
10
1
 
10
 
! Отговори
ето какви са месеч- преди 11 години
ните запланти /в лева/ в някои държаив:Англия-5930, Финландия-7461, Дания-10300,Гърция-3802, Люксембург-10266, Унгария-1820, България- главен учител със стаж 30 год .взема 600лева чисто на месец.
9
2
 
6
 
! Отговори
съботник преди 11 години
Министре,увеличи издръжката на един ученик,та да могат чак тогава директорите/не вие/,да увеличат заплатите на колегите си.Другото си е празни приказки.Бактъм.
8
3
 
1
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 11 години
АБЕ ТОЯ МИНИСТЪР ВОДЕНИЧАРОВ ОЩЕ ДВА ПЕТЪКА РАБОТА НЕ Е НАПРАВИЛ И ВЗЕ ЗА УВЕЛИЧАВА ЗАПЛАТИТЕ...ДАСКАЛИ... ЛОШО ВИ СЕ ПИШЕ. ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ САМО С ОБЕЩАНИЕТО.ЖАЛКО.
7
2
 
6
 
! Отговори
ХА, ХА преди 11 години
ЩЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ, АМА ДРУГ ПЪТ... КОГАТО НЕЩАСТНИКА ДЯНКОВ РАЗРЕШИ...
6
0
 
9
 
! Отговори
шарл де гол преди 11 години
Не знам,кой колко е наясно,но...племенницата ми,завърши предучилищна педагогика с отличие ислед един месец труд в детската градина,получи чисти-260 лв.!И после,защо бягали младите...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До райт-NIKAKVO UVELI4ENIE NA 4ENGETA I STARSHINKI !!!!HRANTUTNICI...
4
1
 
10
 
! Отговори
Mунчо преди 11 години
Абе *** *** ти наясно ли си,че има учители дето работят за 200 лева месечно или живееш и ти на луната.
3
15
 
1
 
! Отговори
райт преди 11 години
абе *** само учителите ли заслужават заплати другите няма ли да я дат що за наглост е?Има полиция ,военни държавен сектор за тях няма така ли?е няма да гласуваме и ние за тях юли месец а за БСП та да паднете от власт най-накрая.
2
1
 
6
 
! Отговори
SHEKSPIR преди 11 години
SHTE IMA UVELI4ENIE, SHTE NQMA UVELI4ENIE...............
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Австрия има много имигранти и за това има различно ниво -първо на познания на немски език .Моята дъщетя започна първи клас там, без да знае езика , във втори клас беше с отлични оценки.Сле това напуснахме Австрия и трябваше да премине на английски . Незная в тези училища да са имали по 20 учебници за един предмет .