Оставката на Борисов разедини обществото

"Алфа рисърч": 50% са "за" оттеглянето му, 47% са "против"
Обновена: 20 фев 2013 22:34 | 20 фев 2013 22:34,
334
Оставката на Борисов разедини обществото
Снимки: БТА

Настроенията в обществото са силно поляризирани по отношение на оставката на премиера Бойко Борисов,  сочи експресно изследване, проведено днес от "Алфа рисърч".

"50% от хората считат, че правителството е трябвало да подаде оставка, 47 на сто отговарят с "не", а едва 3% нямат мнение", заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНТ.

Зад тези цифри стоят симпатизантите на различни политически сили с ясно изразени политически симпатии. Около 75% или три-четвърти от симпатизантите на БСП, "Атака" и ДПС твърдо стоят зад тезата, че правителството е трябвало да подаде оставка. Почти огледална е картината при симпатизантите на ГЕРБ, 75% от които твърдят, че кабинетът не е трябвало да депозира оставката си.

Наблюдават се изключително полярни позиции след негласуващите, сред привържениците на други политически сили, като "Движение България на гражданите" и ДСБ - там симпатизантите са разделени наполовина.

85% от анкетираните одобряват протестите в страната. Срещу монополите и ниските доходи са застанали 89 на сто от запитаните, а смяна на правителството са поискали 21%.

На въпроса кой е най-добрият вариант за страната след оставката, 73% застават зад идеята за служебно правителство назначено от президента, 17 на сто са за правителство с мандат на ГЕРБ.

На ясно очерталите се предсрочни парламентарни избори 66% от запитаните твърдо заявяват, че ще гласуват. "Трябва да сме наясно, че независимо от хода на протестите, независимо от това, което се случваше през всичките тези дни, обществото остава в едни разделени, паритетни позиции", обобщи Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
10
 
6
 
! Отговори
Кошлуков преди 11 години
На спешен пленум бсп било решило да смени лозунга "Мислете за малкия" с "Ще ядете големия". За мен Бойко трябваше да остави бсп да спечели изборите 2009, за да може народа да види как тройната ламя ще доразграби България и тогава щяхме да изхвърлим столетницата окончателно от политиката. А те имаха възможността да се снишат в кризата Бойко да вади горещите кестени, а сега пак напират за власт. Колко още са глупаците, които не разбраха, че бсп обслужва червена олигархия, а не народа.
193
2
 
21
 
! Отговори
641520 преди 11 години
Уж 85% подкрепят протестите пък обществото било поляризирано.Платено изследване, платена публикация!
192
5
 
17
 
! Отговори
ddd2006 преди 11 години
Бойко си мисли, че ще му се размине само с оставка. Трябва да му се търси отговорност в българските съдилища, както и на всички управлявали правителства(Костов, Сергеъ, Царя, Доган) за тези 23 години, до тогава ще протестираме!!Затвор за куклата на конци Гнойко и на всите преди него..САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВИ ТАЗ България
191
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гн Бойко Борисов ще остане в историята като най-големия *** като министър председател!
190
3
 
8
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Без БСП и ДПС във властта!
189
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че е мутра,че е Буда ни е ясно!Но най-постоянен е в непостоянството си !От първия ден като премиер до последния,той сутрин казваше едно,на обяд друго ,а вечерта трето!Във вторник твърдо заяви,че "Аз оставка няма да подам"!А в сряда си подаде оставката и сега очаква БУДАлите да го обявят за мъченик!
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
230. Мен ме дразни , че не споменават ( по CNN ) , че българите протеститат и ЗАЩО протестират ?Днес ( тук сме още 20-ти ) съобщиха че стачкуват в Гърция ?България като че ли е част от нещо друго ??? И ако има промени в Италия ще го съобщат като извънредни новини или в Испания !
187
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 230-ti lud li si da sravnqvash??kakva italiq kakva belgia abe tuka se grabeshe na poraziq mnogo sme daale4e ot tia normalni strani tuka ako ostavi6 dvora otvoren ni6to nqma da nameri6 posle abe q se stegnete Boiko vi vinoven eiiii mnogo barzo zabravihte videnov kostov stanishev dogan SABUDETE SE BRE OVZE
186
2
 
9
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Защо нито дума за България ли? Защото ние сме колония от особен тип. Нас евреите ни мразят за всичко - от това че са си харесали нашата земя, до това че сме им тяхния антипод в този дяволски свят.
185
3
 
21
 
! Отговори
бореца преди 11 години
Едно не мога да разбера какво толкова се е случило един премиер подал оставка и хайде едва ли не небето ще падне връз нас!Голям ама много голям проблем а например Белгия цели две години беше без редовно правителство,в Италия се сменяват през една година и избори през две и то все извънредни и какво от това да не би да са потънали в морето!Тук всеки премиер си мисли че света започва и свършва едяа ли не с него особено мутрата Борисов така че хайде по-спокойно гербери човека си е за затвора!
184
2
 
8
 
! Отговори
CNN (20 февр.) преди 11 години
Следя новините по Американските CNN цял ден !Ни една дума , че Българското Правителство си е подало оставката !Много интересно, казаха за някакви протести в Гърция ,Но нито дума за протестите в България ??? Защо изчакват ??
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sporet men boko triabva da ostane do kraiia na mandata triava da se napravi referendom za veliko narodno sabranie za da se promeni konstituciiata i dase emine kam druga sistema na opravlenie ot ministri naznaceni cres konkursen ispit koito de opravliavat i sabllodavat zakonite.DASE PROVERIAVA RABOTATA NA VSEKI EDIN PO OTDELNO I AKO E NEOPXODIMO DA SE SMENAT TEZI KOITO NESIIA VARSHAT RABOTATA.
182
2
 
15
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Единственият начин Боко да продължи футболната си кариера, е да играе в *** на затвора!
181
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боико да си ходи и никога да не се връща. А за тия дето ***, ама той детски градини и магистрали бил направил. Абе , асфалта ли ще ядете или тухлите??? Тоя пожарникар имаше 4 години да направи нещо. А сега нямате пари да си заведете децата в тези детски градини или да си карате колите по новите пътища. ГЕРБ ПРОСПАХА ВРЕМЕТО СИ! Най тежките 4 години, пропиляни поредни 4 години от живота ви!!! Той спря развитието и върна българия и вас със над 15 години назад. Оставка Оставка Оставка
180
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох единственият , от 6 или 7000000. Надутия пуяк да си прегърне асфалта ,Мафиота и бивш бодигард , няма на раменере си качества , да ръководи всички министерства !
179
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
значи, главата на човека е орган не само за ядене и пиене, но и за съхранение и еволюиране на сиво вещество.
178
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо няма да излезне от протестите, бяхме в криза. а сега и политическа криза има, народе не на празно ти викат не народ а ***, народа щял да командва, колко сте зле, и как ще стане това? Като всеки иска да е милионер в тази държава? Не правителствата а манталитета на БЪлгарина трябва да се смени, и тогава ще се оправим. Успех и браво за автогола който си го вкарахте малкото хора 100 000 човека, казвам малко защото БЪлгария е 7 000 000 заради вас наркомани бедни ще страдаме и ние
177
1
 
9
 
! Отговори
21 век преди 11 години
E то като погледне човек най-добре да няма никой на власт.Държавата може да се ръководи от Фейсбук .Влизат всички в нета и решават какво да се прави.Вместо депутати всеки ще има компютър и готово.
176
0
 
10
 
! Отговори
gogo преди 11 години
Кукловодите бавно и неумолимо постигат целта си със стария като света метод: "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ".
175
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
216Имали сме!!Жан Виденов.Това е жалкото че историята се повтаря.И ако тогава можеше да е простено на хората за глупостта им то сега толкова години по-късное НЕПРОСТИМО.