Спонтанен протест пред НС против оставката на Борисов

"Не искаме хлапета да решават съдбата на цялата държава"
Обновена: 20 фев 2013 13:10 | 20 фев 2013 13:10,
526
Спонтанен протест пред НС против оставката на Борисов
Снимка: БТА

Няколко десетки души се събраха на спонтанен протест пред Народното събрание, на който имаше почти толкова полиция и журналисти, колкото протестиращи. 

Събралите се спонтанно граждани бяха доста разединени в исканията си. Една част бяха против днешната оставка на премиера Бойко Борисов, други настояваха за избори, а трети бяха дошли да се борят с корупцията като цяло.

Не искам някакви хлапета да ми решават съдбата на цялата държава. Снощи беше чиста провокация. Тези дечица не са плащали ток, не са ходили на работа, това не е футболен мач. Нека си отиде правителството, но нека гласуват хората, заяви Антония Стоянова. Жената държеше плакат, на който пишеше ”Аз съм против оставката”. 

Тя обясни, че го е написала спонтанно и настоява за избори, на които народът да реши.

Стоянова обясни, че се присъединява към останалите протестиращи, които имат реални искания. Смятам, че сметките са непосилни и монополите трябва да се махнат. Но съм против тези дечица, допълни тя. 

По нейни думи правителството е подало оставка точно заради провокацията на ”пияните надрусани дечица”, защото премиерът Бойко Борисов не е искал да се пролива кръв.

Лошото е, че пострадаха невинни хора, заяви Антония Стоянова.  Нека Бойко Борисов да продължи с втори мандат. Не мислм, че алтернативата за бизнеса, който е извън България и иска да налива тук пари, е БСП, ДПС и ”Атака” и който и да е, които иска да ни откъсне от някакви дългосрочни очаквания, които има за България, заяви друго момиче от събралите се. 

По думите й Борисов не е имал за четири години време да поправи всичко, което е било развалено на 23 години.
Според нея на протеста вчера, при който се стигна до ексцесии, са излезли ултраси и хора, които нямат ясно изразени идеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с това - "предишните". След 3.5 години тотална власт, предишните вече не може да са оправдание. Точка. По-добре Сергей, Костов, Волен, отколкото Борисов.
422
4
 
8
 
! Отговори
Драгни преди 11 години
До РЕАЛНО Аз живея във Франция от 4 години тук бензина поскъпна 60 процента и знаеш ли че и тук си избраха *** социалист но бензина още поскъпна
421
9
 
10
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
член съм на вмро не подържам комунистите но даже и те са по добри от боко тиквата.няма по некадърен премиер в новата история на България.жал ми е за битите деца на цариградско шосе но пък се и гордея че децата ни ни показаха как да си вземем държавата от олигарсите ,мутрите,тъпите ченгета,пожарникарите и физкултурници.а тези дето протестират в подкрепа на тиквата са жалки трябва да си ненормалник и пълен *** за да подкрепяш един некадърник превърнал се в диктатор и биещ децата ни
420
4
 
10
 
! Отговори
европеец преди 11 години
СЪД трябваше да има за тези, преди него, това е грешката, досега трябваше да са зад решетките!!!
419
7
 
3
 
! Отговори
Saglasen преди 11 години
До АнонименТочно така, братя българи, нека тези хиляди млади и можещи хора от вчерашните панаири да управляват, да закриваме държавата и да си ходим по живо по здраво!
418
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много страшно става да, ако Борисов няма имунитет то може и ТРЯБВА да има съд за него, както и за много други! От това ги е страх.
417
5
 
18
 
! Отговори
европеец преди 11 години
Най-лесно е да отидеш на един протест и да ревеш като магаре, да се сбиеш и да се правиш на герой, само че това не ти е футболен мач и футболна агитка, това е гражданска позиция срещу своеволията на монополите, които ги докараха много преди това правителство да дойде на власт!!! А кой има интерес от оставката и от политическия хаос, както винаги СТАНИШЕВ, ДОГАН и сие, които са неизменно 23 години в Парламента, и такива като Масларова и др., нямат измитане!!! Така, че опомнете се!!!
416
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те това ли роди главата на Цецо -митинг в подкрепа на Борисов. Явно се търси конфронтация с протестиращите вече няколко дни хора.
415
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно нарциса Борисов не умира ... като апостола! толкова ви е стресирал, че винаги ще има по някой да му се кланя. Защо не направите един негов паметник на местото на този на Васил Левски и без това видяхме, че хората не можаха вчера да стигнат до него! Процес за тази ***!!!
414
5
 
4
 
! Отговори
До Rummy преди 11 години
До Rummy Да партии ги спряха .Въпреки спрените пари предишното правителство направи 122км ,и остави 8,5 милиарда резерв. При пари от ЕС това правителство направи 81,9км магистрали и изпапка резерва.Та интересно къде са парите.Като дойде на власт примера даде 148 договора на предишният кабинет на прокурор като необезпечени и в ущърб на държавата.О тях само един за доставка на принтери за лични документи се оказа с завишени цени.Така че много шум за нищо.
413
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешен плач, жалък плач,герберски плач, плач на калинки и мутри!Пълна гнус!
412
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък не знам да има друга европейска държава която да има за избран "демократично" премиер криминален престъпник, защото това се знае от всички! Стига вече, народа се събуди! Сега е момента да измием срама който натрупахме толкова години! Браво българи, има хиляди можещи млади хора които ще управляват в пъти по-добре тази държава от един "пожарникар-мутра"!
411
4
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 11 години
До АнонименЛеееле, на 35 години бил станал! Евала, похвално, такъв опит малко хора имат. ***!
410
6
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Спонтанен!SMS-и до чиновниците:Zdraveite! Molia vsi4ki, koito imat vazmojnost da otidat sega kam narodnoto sabranie v podkrepa na Borisov! Tova da se povtori I utre v 12H. Simpatizanti sashto!.(Здравейте! Моля всички, които имат възможност да отидат сега към Народното събрание в подкрепа на Борисов! Това да се повтори и утре в 12 часа. Симпатизанти също!.).
409
3
 
3
 
! Отговори
stomin преди 11 години
До Анонимен Готов си за премиер.Давай
408
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси офцата. Аз па не искам чиновнички да ми решават какво да става. За сведение съм на 35 и имам доста повече опит във всичко от тая офца!
407
2
 
0
 
! Отговори
stomin преди 11 години
До pa4o Ей го пак от болната глава на здравата
406
1
 
5
 
! Отговори
stomin преди 11 години
Мале всичко живо бяга от отговорност дори за служебен кабинет.Дали причината не е във въпросната статистика
405
5
 
3
 
! Отговори
pa4o преди 11 години
,, KRASAVICE,, ZA6TO NESI NAPISALA NA PLAKATA KOLKO PARI TI DADOXA ZA DA DOIDE6 I DA DARJI6 TOZI PLAKAT.JALKA NE6TASTNICA.
404
4
 
17
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 11 години
КАКВО РЕВЕТЕ, ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЧЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 3 ГОДИНИ БЕШЕ УНИЩОЖЕН МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС, ЧЕ ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНИТЕ СКОЧИХА ОСЕЗАТЕЛНО, ЧЕ НИ ВДИГНАХА ГОРИВАТА С 30% , ЧЕ АКО ОТИДЕТЕ ДНЕС В БЮРОТО ПО ТРУДА ИМА ОПАШКА ОТ ХОРА, ЧЕ ЕДВА ОЦЕЛЯВАТ НАШИТЕ МАЙКИ И БАЩИ С МИЗЕРНИТЕ ПЕНСИИ ,ЧЕ ПРИЯТЕЛИТЕ НИ СЕ ИЗНЕСОХА ДА РОБУВАТ ЗА ЧУЖДЕНЦИ....ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ГО ТОВА...НА МАГИСТРАЛИ ЛИ СЕ РАДВАТЕ??? ПО ГОЛЯМА ПОБЕДА НА НАРОДА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ НЕ Е ИМАЛО!!!!!!!!!!