Плевнелиев уважи протестиращите: Запрятаме ръкави!

Държавният глава прие исканията им, граждани го освиркаха
Обновена: 24 фев 2013 13:21 | 24 фев 2013 11:18,
735

Снимка: Булфото

Хиляди излязоха на протест из улиците на София. В началото президентът Росен Плевнелиев дойде при протестиращите, които се събраха пред Министерството на икономиката. Първоначално протестиращите го посрещнаха с възгласи „Мафия” и „Оставка”. Държавният глава прие исканията им и обеща да ги разгледа следващата седмица.

„Сега ще работим, запрятаме ръкавите и ще работим. По-важното е, че не бягаме от проблемите. Дойдох тук, за да уважа хората и да получа техните искания. В обществения съвет към президент няма да го обърнем на говорилня”, обеща държавният глава.

Благодаря ви, че ми връчихте исканията, пожелавам ви успех, каза държавният глава. Нека да докажем, че вярваме в демократичните ценности и бъдещето на България. Ще работим заедно - президентството е отворено. Желая ви успех и ви чакам следващата седмица, каза президентът Плевнелиев.

След това се чуха възгласи „Българи юнаци”, след което президентът се върна в президентството. 

Цяла България днес е на улицата. Народът излиза, за да си върне държавата, това заявиха координаторите на днешния протест в столицата пред президентството. Хиляди хора се събраха пред сграда на президентсвото.

На  лозунг пише „Стоп на продажните политици”, на него е нарисувана картата на България и пише „БСП, ДПС, ГЕРБ, ДСБ, Атака, РЗС, НДСВ, СДС залепени със знака „стоп”.

Събралите се паралмента също тръгнаха към сградата на президентството. Протестиращите издигат лозунги :"Обединението прави силата!", "За чиста и свята Република!", "Не на червения сценарий!". В шествието се включиха и гайдари. 

Единствената институция, която работи в момента е президентството, заяви протестиращите.

180 жалби са дадени от граждани до ДКЕВР. Това демократична страна ли е? Много българи са осъдени от монополите. Това демократична страна ли е – питат протестиращите. Те посочиха, че се опитват да ги разделят, но няма два отбора, има само един отбор и той е на протестиращите на българи, предаде "Фокус".

Хиляди протестиращи вече пристигнаха от президентството пред сградата на НС, където има и засилени мерки за сигурност заради избора на български патриарх. 

Те носят лозунг с надпис „Прасета жалят за Буда”, Участниците в шествието призоваха всеки българин, който ги подкрепя, днес да закачи националния флаг на балкона си, за да се види как ще осъмне България утре.

Протестиращите носят лозунги с надписи „Вън на монополите”, „Банкстери, свалете лихвите”, „Пирин е в беда. Спасете го сега” и други. Пред парламента са поставени защитни решетки. Зад тях има жандармеристи.
Ромският столичен квартал "Факултета" също се включи за втори пореден ден в протестите срещу ЕРП-тата. И днес, както вчера, недоволните роми блокираха железопътната линия, по която минават влаковете за Гърция. Блокиран е и изходът на магистрала "Люлин".

Информацията е актуализирана в 12.30 часа
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


735
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
2
 
8
 
! Отговори
ГОЙ-АНТИФАШОЦИОНИСТ преди 11 години
До Veselin1912г.ГРОБ ПРОДАВА НА ЕРПТАта 34% ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕВ СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОЛУГРАМОТНИЯ ШОФИОР НА ПАШАТА МИТКО КАРАТИСТА ВЛИЗА В УС НА ЧЕЗ , ЧЕРЕПА НА ЕВН,НА ТРЕТОТО ГО ЗАБРАВИХКАБИНЕТА НА Б.Б.ДО ТОЗИ НА ПАШАТА В ПАРКХОТЕЛА СТОЙ ЗАКЛЮЧЕН ДО ДНЕС И ГО ЧАКА, А ТОПЛАТА ВРЪЗКА С ЧЕРЕПА ВСИЧКИ Я ЗНАЯТКАК ДА НАМАЛИ ТОКА БУДА I КАТО БЪРКА В СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБИ ТАКА Е ВЪВ ВСИЧКИ СВЕРИ,ОЛИГАРХИЯТА СЕ Е ВПИЛА КАТО КЪРЛЕЖИ И НИ СМУЧЕ КРЪВТАВСЕКИ ДОХОД НАД МИЛИОН ДА БЪДЕ ДОКАЗАН ИЛИ КОНФИСКАЦИЯ
533
4
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До АНТИКОМУНИСТЯ върви се скрий някъде бе предател!!!
532
2
 
12
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 11 години
До ДебораПЪРВО ПРОТИВОСТОЕНЕТО НА ГРОБ Е ВЪПРОС НА ИНТИЛИГЕНТНОСТ НЕ НА ПАРТИИНА ПРИНАДЛЕЖНОСТВТОРО В ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ АКО ЕДНО СЕМЕЙСТВО ИЗРАЗХОДВА ЗА ХРАНА И КОНСУМАТИВИПОВЕЧЕ ОТ 18-20% ОТ ДОХОДИТЕ СИ СЕ СЧИТА, ЧЕ Е БЕДНОАКО ИЗРАЗХОДВА 50% СЕ СЧИТА, ЧЕ ГОВОРИМ ЗА ТРЕТИЯ СВЯТКЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ~40% ОТ ХОРАТА ИЗРАЗХОДВАТ 99%, НА ~50% ДОХОДИТЕ НЕ ИМ СТИГАТ ЗА ДА СИ ПОКРИЯТ КОСУМАТИВИТЕ И ГЛАДУВАТ10% ПИРУВАТКОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ ГРАБЯТ НАРОДА СИ
531
0
 
10
 
! Отговори
цвети преди 11 години
Народа днес беше сравнително спокоен от предходните дни и това помогна на Президента, че се размина само с освирквания. Но ако не изпълни исканията, ще го разкъсат като кучета.
530
0
 
13
 
! Отговори
В знак на подкрепа преди 11 години
Поставете националния флаг по балкони,тераси или на други подходящи места!
529
1
 
8
 
! Отговори
сиквистим преди 11 години
на боко сикаджията пудела и бой-той трябва да бъде импийчнат от следващия парламент. той става само за момче за поръчки и понеже сикаджията изчезна - роската няма никакво кредо сред нас. у лево! вземи да освободиш президентската институция че не ставаш.
528
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"запрятаме"!?
527
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''Сега ще работим, запрятаме ръкавите и ще работим''Направо го виждам тоя мишок как запрята ракавите и се скъсва от работа .
526
0
 
12
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
Хората като се вдигнаха за надписаните сметки, чак тогава медиите и политиците признаха, че има монополи и надписване на сметки, а сега вече говорятн че можело да има намаляна на цената му :). Същото е и със заплатите казват ни, че не можело или не заслужаваме дори половината от веропейските заплати по медиите разни социолози, а е отново една голяма лъжа .А може да сме поне втора ръка хора :) а не като в момента 8-*** 10-та ръка
525
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво е очаквал Плевнелиев от протестиращите?Не мисля,че мястото му беше там.
524
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ние ще го уважим.И цялото правителство ще уважим както те ни уважават вече години.
523
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте! Ние сме група студенти, които провеждат пазарно проучване относно хранителните добавки като протеинови шейкове, енергийни напитки, мултивитамини и т.н. Ще бъдем благодарни, ако отделите 3 минути от времето си, за да попълните нашата анкета: survey-xact.dk/LinkCollector?key=RPXPARGE129NБлагодарим Ви за съдействието!
522
0
 
3
 
! Отговори
Аникомунист преди 11 години
Идеи много могат да се дадат на Плевнелиев, но след като той не иска да им обърне внимание, то за какво изобщо трябва да го мъчим? Досега много пъти трябваше да е послушал народа, но не го направи и неслучайно днес сутринта беше освиркан от протестиращите.
521
4
 
5
 
! Отговори
АНТИОЛИГАРХ преди 11 години
ЖАЛКИТЕ ОПИТИ НА САМОПОКРЪСТЕНИЯ ***,ЩАТЕН СЕКРЕТАР НА ДКМС РАСИМ ПЛЕВНЯ ДА ЯХНЕ НАРОДНИЯ ПРОТЕСТ СЕ НАРИЧАТ "ПРИЕМАНЕ НА ИСКАНИЯТА НА НАРОДА" А ЮДЕЙКАТА БАБА КОЛЕЗИЧ ДОРИ ГИ НАРЕЧЕ "СМЕЛА ПОСТЪПКА" ТА НАРОДА НЕ СПРЯ ДА ГО ОСВИРКВА ДОРИ И ДОКАТО СЕ ОПИТВАШЕ ДА ГИ НАДВИКА С МЕГАФОНА НА МЕН ЛИЧНО ЖАЛКИТЕ МУ ОПИТИ МИ ПРИЛИЧАХА НА ОПИТИ НА ЧОВЕК СЪС ЗАПЕК ДА СЕ ОБЛЕКЧИ ГОРКИЯ ТОВА КОЕТО ИСКАТ ОТ НЕГО НАДХВЪРЛЯ МНОГОКРАТНО ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ МУ ВЪЗМОЖНОСТИ TOEFL ТЕСТ ЗА ВСЕКИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ
520
0
 
18
 
! Отговори
Дебора преди 11 години
Казах и пака ще се опитам да обясня,Не смятайте и не сравнявайте в цифри, а в проценти !В нормална демократична страна месечната сметка за ток не надвишава 6% от средната месечна заплата за едно семейство с 2-3 деца през зимен период. Може да го проверите! Аз си направих труда. Потрудете се и вие !В България средния гражданин плаща 60% от средната заплата.Заплати ли ще се вдигат, ток ли ще се сваля баланса максимум 6% от средната заплата трябва да се постигне !Останалото е престъпление
519
0
 
3
 
! Отговори
Terminator 4 преди 11 години
Идеята е Росен Плевнелиев да дава пример на българите, а не те него. Все пак сме го избрали да ни бъде водач и заема най-високия пост в държавата, което изобщо не е малко според мен. Крайно време е да реши какво да прави занапред и нека по-сериозно да се отнася към задълженията си и най-вече исканията на хората да бъде уважени от негова страна.
518
0
 
6
 
! Отговори
В знак на подкрепа преди 11 години
Поставете националния флаг по балкони,тераси или на други подходящи места!
517
3
 
16
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
сега когато свалихме престъпникът БУДА и гробокопачите на БЪЛГАРСКИЯ народ е време да свалиме и президента който беше избран от ГЕРБ и беше куклата на конци на тиранът и престъпник БОЙКО БОРИСОВ.ставка на подлогата на ГЕРБ И БОРИСОВ но след като състави служебно правителство червен картон и отзоваване на президента.
516
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокопиев е човекът, той седи зад него, зад Плевнелиев
515
1
 
6
 
! Отговори
до 597 преди 11 години
Да не е основана парламентарна република,бе ***?Народа е държавата,а щом народа иска промени няма кой да го спре!