Да убиеш от скука

Престъпленията заради деградирала ценностна система зачестяват
Обновена: 12 мар 2013 18:46 | 12 мар 2013 11:37,
147
Да убиеш от скука
Задържаните Емил (д) и Михаил в съда Снимка: БТА

Натъкваме се на поредица от тежки престъпления, при които става дума за сериозно деградирала ценностна система. Това каза пред Нова телевизия Росен Йорданов, зам.-директор на Института по психология на МВР.

Поводът за разговора с експерта беше жестокото убийство на бременната Петя Тодорова, при което бяха задържани 19-годишният Емил Азов и 23-годишният Михаил Миков. Смята се, че причина за убийството на 20-годишното момиче е фактът, че тя е чакала дете от Емил. 

Поведението на убийците на Петя е било садистично.

„Самата идея така да са намери решение на този „проблем” е абсурдна, но тя отразява нивото на разсъждение и механизмите, чрез които тези хора се справят в живота изобщо”, добави експертът.

Той припомни и други подобни жестоки престъпления и отчете, че социодемографските и психологичните характеристики на извършителите са подобни.

Още по темата
„Те обикновено са хора, при които институцията „баща“ липсва, всички останали хора в семейството полагат усилия да им осигурят някакъв живот, тези хора живеят с идеята, че животът е на една ръка разстояние, че нямат представа за истински труд, истински усилия, отношения. Живеят в една сюреалистична картина, която рано или късно ги води до абсурдните идеи да извършат престъпление, които нямат реална мотивация“, обясни Йорданов. „Това момиче няма никаква вина“, категоричен беше той.

По думите на Йорданов, когато Емил си е признал, у него е нямало съжаление за стореното. „Съжаляваше единствено, че са го хванали”, добави той. „Когато попитах Емил защо го е направил, първото нещо, което му хрумна беше: Беше ми досадно и скучно“, допълни той. 

Тъжното е, че на нито един от двамата не му е хрумнало, че това, което ще извършат, е ужасно и няма връщане назад“, коментира Росен Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
8
 
! Отговори
Ото Скорцени преди 11 години
Тези *** ще бъдат на свобода след седмица може би.
64
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ценностни системи, морал, кви са тия отживелици бе, ние си друсаме Харлем Шейк и не ни пука.
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвратителни! Заслужавате да ви избодата очите и да ви наръгат с шиш!
62
4
 
36
 
! Отговори
Винету преди 11 години
"Престъпленията заради деградирала ценностна система зачестяват"Ами как да градира ценностната система на българина, след като той постоянно е обливан с чалга - най-яркия пример възпитаващ на "високи ценности", които всеки млад човек трябва да притежава: скъпи коли, купени с пари от проституция; хубави жени, с кухи глави, мислещи само за перхидрол и силикон; дебел врат, който да носи още по-дебел ланец; купища пари с благороден произход - сутеньорство, проституция, наркотици, кражби.Чалгатааа
61
3
 
6
 
! Отговори
orientalez преди 11 години
zashto nakakvi si skapani orientalzi s turski mantalitet trabva da se pravat na amerikanci kak moze da ubivat ot skuka trabva da varnat smartnata prisada ida se uchistat ulicite ot tezi ***-uranovite mini za da ne skuchaiat
60
2
 
20
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Гледам на Михаил са му попритворили окото, ама малко му е било!
59
2
 
24
 
! Отговори
ph преди 11 години
Да ги осъдят на публично изкормване...гадове мръсни!
58
4
 
22
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
При социализма не си заключвахме къщите,ако не знаеш!А живея на морето където където лятото ставаше фраш хора!
57
6
 
6
 
! Отговори
У преди 11 години
Петя е чакала дете от Емил. Да; но тоя убавец иска да язди; но май не сака да е Фадър? А може Петя да е минала и авера му? Няма право да я убиват ако ще отбор да роди; трябвало е да си погукат; насила младоженец нема да стане...Не ми изглежда убийство от скука; а от страх от последици; яд; вандалско мислене. Да смъртно наказание за такива като тия е нещо нормално и правилно често. Но какви са били истинските им отношения? Да не забравяме; че може Петя да е кръшнала; а за гении като тоя е бяс...
56
6
 
8
 
! Отговори
... преди 11 години
До Анонимен----Taka ли бай ***? Сигурно дечицата на социалистическия морал не правеха такива работи, а? Или понеже не се казваха по ТВ, нито ги пишеха по вестниците - си мислеше че в затвора е пълно само със "врагове на народа"? Студенстки град - кога вилня психаря с пистолета и колко народ изби - *** "прогресивно мислещи родители" (по тогавашните стандарти)----Поради що се разгневи, "Алеко"? Да не би да си доволен от нивото на образователната система?
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей,такава ще бъде картината в БГ след 15 години,на един българин ще се пада един ***!*** до шия!
54
2
 
24
 
! Отговори
Нация преди 11 години
Какво правим с ***, които прогресират като проблем в нашия живот?
53
3
 
8
 
! Отговори
do 25 преди 11 години
А в Северна Корея такива *** отиват направо да работят милицията. А ако случайно стане такова убийство - то не се разгласява по медииите.
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До да живее хамерикаВ Русия не е по-розово.
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Урко тебе те е яд че никои не иска да те оправя теб и взе да обиждаш момичето Явно си деградирал *** , който не му обръща внимание никои защото нямаш пари и да си плащаш
50
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Боклучета!
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква ценностна система да имат тия двамата ***.Бензинаджийчето вдясно като му видя профилната кичозна снимка във фейсбук и ми става ясно за какъв човек става на въпрос.
48
4
 
10
 
! Отговори
да живее хамерика преди 11 години
Е, искахме да живеем като хамериканците и натамварвим. Храната ***, Биг Брадар на екрана, морал никаж. Стигаме ги.
47
2
 
9
 
! Отговори
Никой преди 11 години
Трябва да се правят тестове. Които да показват кои от населението са психопати или си мислят че всички са им длъжни и са ненаказуеми и имат право на всичко. Такива хора трябва да бъдат ограничавани както душевно болните каквито всъщност са.
46
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смъртното наказание е добро както за обществото, така и за престъпниците - то е много по-хуманно от доживотен затвор!