Blizoo спира излъчването на TV7, поискали високи цени

Бареков пък се чувствал жертва на монополното поведение на blizoo
Обновена: 18 мар 2013 16:48 | 18 мар 2013 14:07,
178
Blizoo спира излъчването на TV7, поискали високи цени
Снимка: blizoo

Поредни драми в отношенията между телевизионните оператори и телевизиите. Кабелният оператор blizoo спира излъчването на TV7 и двата негови допълнителни канала Супер7 и News7. Причината за това е, че телевизията е поискала „многократно по-висока цена за излъчването на програмите й“, съобщава на сайта си фирмата.

“Въпреки усилилията ни не успяхме да постигнем споразумение с ТВ7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите. Супер7 и News7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март 2013 г. в 12:00 ч”, заявяват от blizoo.

Кабелният оператор коментира, че подобно искано увеличение от страна на TV7 е в „пъти повече от приетите норми в индустрията“. От своя страна тази рязка промяна в цената би се отразила пряко и върху цените на клиентите на фирмата.

“За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, blizoo е принуден да спре излъчването на каналите. Отделно, ТV7 отказват да ни предложат договор за News7. По закон сме задължени да не излъчваме програми без договор и затова преустановяваме излъчването на всички програми на ТV7”, категорични са от компанията.

На своята страница кабелният оператор все пак „успокоява“ клиентите си, като уверява, че преговорите между двете страни продължават и “се надяваме да подновим излъчването на каналите на ТV7 в най-скоро време”.
Сама по себе си „медията на Бареков“ е безплатна ефирна телевизия, припомнят от blizоo. “Точно в това е парадоксът, те искат от нас като кабелен оператор да плащаме непосилна цена, а предлагат програмата безплатно по ефир”, коментират от фирмата.

Още по темата
Изпълнителният директор TV7, Супер 7 и News7 Николай Бареков заяви за БТА, че са жертва на монополно поведение от страна на оператора, който иска да излъчва програмите на изключително ниски цени.

Бареков обясни, че двете страни водят преговори от няколко месеца, тъй като в действителност от телевизията са поискали по-високи цени за излъчването на каналите. "В програмата на ТВ7 между тази и миналата година има огромна разлика - инвестираме десетки милиони в програмна схема, предлагаме невероятно качество на сигнала, нови продукти и е нормално да искаме адекватно и справедливо заплащане", каза Николай Бареков.

По думите му от blizoo са поискали да закупят на парче част от програмната схема на телевизията - мачовете от българското футболно първенство. "Тези мачове струват страшно много пари и който иска да ги предлага в портфолиото си, трябва да си заплати", заяви Николай Бареков.

Припомняме, че подобна "сага" се разигра в началото на тази година. Тогава конфликт настъпи между доставчика на цифрова телевизия "Булсатком" и медиите bTV Media Group и ТV7. В рамките на няколко седмици спорните търговски взаимоотношения между сателитната фирма и двете телевизии бяха в центъра на вниманието на общественото пространство, а казусът отчасти бе сходен.

Двете телевизии искаха промяна в цените, които "Булсатком" да им заплаща, за да разпространява програмите им. Доставчикът обаче отказа да приеме офертите им, договори не бяха сключени и за период от няколко седмици потребителите на "Булсатком" се оказаха без bTV и нейните нишови канали, както и без TV7.

Решение на превърналия се в обществен проблем казус бе постигнато чак към края на януари, след като bTV и "Булсатком" постигнаха споразумение, до което се стигна след намеса от страна на бившия премиер Бойко Борисов.

Още новини от Комуникации четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде да решат вече кой е монополист на пазара - в началото на годината беше Булсат, сега били Близу. Те тези който не ги кефи и айде - монополист. Много модерна думичка днешно време - почти като картел.
64
2
 
5
 
! Отговори
Bob преди 11 години
@70 Да, ама когато Бск се разправяха с тия битивита, седемдни и не знам още кои канали, Близооууу и Вивасом се скъсаха да прибират наивници на 2 годишни договори... Та трябваше вместо да са алчни, да бяха подкрепили Бск, щото сега им е на техните глави.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Близу спряха пакета на Дискавъри, сега спират и това, какво още? И не е въпросът в това, кой какво гледа, а че е платил за определен брой програми. Няма по-зле от тоя доставчик!
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквайте ското и бТВ ;)В края на годината мнозина плюеха Булсат, че не играели честно и заблуждавали абонатите си. Сега май се повтаря същото, но вече с друг оператор. Станае ли така, всички оператори трябва да се подкрепят и да спрат излъчването на дадените канали.
61
2
 
19
 
! Отговори
Абонат на Близу преди 11 години
Пука ми за ТВ-7, и без това не ги гледах!
60
0
 
12
 
! Отговори
www преди 11 години
Когато Булсатком имаха проблем, Близу обикаляха по домовете на хората и им взимаха клиентите. Мдааа. Сега... ами хората да отидат при друг :) Е, ако искат да ледат ТВ7. Аз освен някой и друг БГ мач друго там не гледам де. Особено откак туриха сутринта недоразумението Витомир Саръиванов и по цяла сутрин си говорят със зрители. Да не говорим за фигурата от висшия пилотаж, която изпълни Бареков след оставката на ББ.
59
6
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 11 години
няма да плюеш по моя оператор супер ***!
58
1
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Ми да пуснат 3 порно канала и нямат грижа за умрялата тв7 от Близу. Между другото програмата тв7 все още се излъчва, спрени са супер7 и news7.
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Близу са големи палячовци,преди така говореха за Дискавъри,махнаха и Mezzo,а сега няма да може да се гледат мачовете от Италия и нашето първенство.Трябва да си голям балък за да им търпиш номерата.
56
1
 
8
 
! Отговори
абонат преди 11 години
И едните и другите са за бой. Тия *** от близу спряха Дискавъри и сега, ако ми спрат и Калчото, заради което единствено гледам каналите на тв7, отивам и прекратявам договора. От друга страна и тия кавали от тв7 са си повярвали много, защото тъпата им програма е ефирна, а отгоре на всичко ми обясняват как имат технически проблеми когато задуха вятър над София...това в 21 век. Хората от Марс предават на живо, аз един мач не мога да изгледам като духне ветрец...
55
1
 
14
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Вие, уважаеми абонати на Близооууу, трябва да се радвате, че 1 телевизия по- малко ще ви промива главите. Аз съм на Бск, предоставят ми се каналите на Бюреков, аз не ги гледам. По- скоро си натиснете оператора да ви предостави Дискавъритата, май и на Вайасат нямате канали... А на Бюрека му плюйте на фасона.
54
0
 
3
 
! Отговори
681 преди 11 години
До АнонименАз коментирам ситуацията като зрител. Дразнят ме рекламите през няколко минути и продължавщи по-дълго от самото предаване , но съм наясно ,че без тях неможе. Не знам за медийният бизнес който споменаваш , но нямат ли рекламодателите наливащи пари в телевизията интерес , потенциалната аудитория гледаща рекламите им да е по-широка?Почти всяко жилище е с кабелна и спирането на сигнала ще намали драстично зрителите гледащи промиващите мозъка реклами. Така виждам нещата.
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Близу са били шута на герб тв ? Чудесна новина !
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 681Не защитавам ТВ7, напротив, но пич...ти си нямаш грам представа от медиен бизнес...:))По-добре не прави подобни изказвания :)
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само news 7 и супер 7 са спряни!Абонат съм на близу и в момента гледам TV7!Проверявайте преди да пишете!
50
2
 
4
 
! Отговори
Супер преди 11 години
Тук е момента да изразя радостта си от това, че договора ми към тях приключва след 2 месеца !!! Отвратителен към почти никакъв интернет ! За поддръжка да не говорим ! УЖАС... ужас... !!!
49
3
 
7
 
! Отговори
Даа преди 11 години
Не мога да кажа нищо за ТВ7 щото няма взимане-даване с тях. Но виж за Близууу мога. И то е - тотални монополисти, безскрупулни обирджии и огромни мошеници.
48
1
 
14
 
! Отговори
Мое мнение преди 11 години
Хич да я няма тази измислена телевизия и без това и не знам на кой канал е, а и след като се преместиха всички провинциални звезди там стана напълно излишна
47
2
 
6
 
! Отговори
men преди 11 години
вместо да си изключите телевизорите за да спрат да ви промиват мозъчетата, вашите и на децата ви, вие стоите тука и дробите простотии. българска работа.
46
1
 
10
 
! Отговори
681 преди 11 години
Парадокс е телевизия , която тероризира зрителите с рекламни спотове през 9 минути , т.е. взимат пари от рекламодателите , да искат и пари за излъчване. Наглост! Разбирам платени да бъдат каналите които нямат реклами и няма с какво да се самоиздържат. Сега е редно в казуса да се намесят рекламодателите , които губят аудитория , заради алчността на някаква телевизия. Иначе тв7 ми е безразлична и така или иначе - безразлична. Лек ден на всички!