Наказание "забележка" за гафа на президентството Mangali.pdf

Чиновникът Борис Костов дал писмени показания по случая
Обновена: 19 мар 2013 17:00 | 19 мар 2013 17:00, Веселина Йорданова
67
Наказание "забележка" за гафа на президентството Mangali.pdf
Снимка: Facebook

Със „забележка“ е наказан служителят на президентската администрация, отговорен за гафа с думата „мангали” в името на документ за интеграция на ромите, предаде bTV.

На 19 юли 2012 г. на интернет страницата на държавния глава беше качена Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020) с името "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая. Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещаха оттам.

Още по темата
Състав на Комисията за защита от дискриминация разгледа днес случая след сигнал от Асоциация за европейска интеграция и права на човека, която определя подобни квалификации на ромското малцинство като дискриминация по етнически признак.

Файлът е бил качен от началника на отдел в дирекция „Финансово, стопанско и информационно обслужване" Борис Костов. Той е дал писмени показания, след което е бил наказан със забележка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен ako tova e problema na op6testvoto to e mn lesen za razre6avane za6to da vdigame sta4ki i tem podobni sled kato tova e vashiq problem taka nare4enite nese li u4at ot taka nare4enite B1LGARI
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DOBRE CESA *** DANI CISTQT NASHTA DARJAVA OT TIQ MRASOTII OT BALGARIQ PO MRASNA NQMA V ES KATO GLEDAM I NASHTI MOMICETA S *** SE CUKAT I DECA RAJDAT OT TQH BRAVO NA ROMITE
29
3
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Да се направи един голям кораб от пресована хартия,да се натоварят всички *** и навътре в морето.
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че *** не обичат хигиената, не искат да се учат и мразят да работят. Затова пък много крадат, вземат пари от помощи и се оплакват. Такива същества са мъртъв товар върху обществото, държавата и индустрията. Те трябва да бъдат влачени от останалите, за което са нужни кански усилия и огромен финансов ресурс.
27
2
 
13
 
! Отговори
Перко преди 11 години
Нали живеем в демокрация. Свобода на словото и т.н. Защо тогава не можем да наричаме нещата с истинските им имена. Нали търсим истината? Защо трябва да я измислямеКато му кажа ром по добре ли ще се почувства крадливия, смрдлив и неграмотен ***
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Награда за този достоен българин...
25
0
 
33
 
! Отговори
Stilchev преди 11 години
Вместо да похвалят човека за откровеността му те му правят забележки .....
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност да наречеш *** "***" е комплимент, защото от *** има полза- инструмент, необходим за всеки собственик на камина, докато *** си е *** и от него нищо не става
23
1
 
22
 
! Отговори
Един преди 11 години
За мен *** е всеки, който краде, не работи мързелува, прави по много деца без да има възможност да ги изхранва и ги пуска по улицата да просят и крадат и всеки, който не иска да се интегрира в обчеството. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА ПОЛ, РЕЛИГИЯ И ЦВЯТ НА КОЖАТА!Самата идея за създаване на документ за национална стратегия интегриране на някого, който няма желание да се интегрира е ДИСКРИМИНАЦИЯ повтарям ДИСКРИМИНАЦИЯ към всички останали!!!!
22
16
 
2
 
! Отговори
Евро ром преди 11 години
Дасовете ще се научите как да се държите. Ще уважавате ромите и всичко ще е наред.
21
0
 
8
 
! Отговори
Ян Смит преди 11 години
Грешката е вярна! Да открием нов ***.Ще има много публикации,а тематиката ще е многооо широка колкото е голям и *** въпрос.Между др., какъв е тозивъпросможе би за несъвместимостта на европейската цивилизация и *** примитивизъм?
20
1
 
25
 
! Отговори
ined преди 11 години
С каквито и имена да ги разкрасяват *** си остават ***.
19
0
 
2
 
! Отговори
POMISLETE 2 преди 11 години
... от български произход. Последните от своя страна няма да могат (или да искат) да докажат, че са роми. Те са просто български граждани по документи. .Даже това наказание е много строго.
18
0
 
31
 
! Отговори
Програмист преди 11 години
Е, чак пък "възмутени реакции" да е предизвикал... :D
17
0
 
16
 
! Отговори
някой си преди 11 години
Чиновникът е напълно прав; защото самите те се наричат "манге; мангава"; следователно ги е назовал правилно. Отменете забележката извинете му се; направете забележка на неграмотните протестиращи! И кажете на тая массонска и *** *** да спре с тая антибългарщина, че накрая при всичките им технологии и змийски организации ще се намесим Болгари и ще пропищят!
16
0
 
30
 
! Отговори
Един преди 11 години
***, ***, това са си нормални определения. Не виждам нищо дискриминационно. Това не са обидни думи! Който се обижда си е за негова сметка!
15
0
 
7
 
! Отговори
POMISLETE преди 11 години
Ама няма никакви изискжания как да се казжат файловете.Само трябва да не се повтарят имената им в една страница.Може файла да има случайно име, например: K6js76$g9dh_Gyd.pdfА може случайното име да се е получило Ма_гали.пдфПрепоръчва се кирилицата.Няма нищо лошо в това. Няма и как да се докаже, че нещо написано на латиница, като се транслитерира на кирилица по някакви правила, ще се получи друго, което е жаргонна форма на ц_г_ни, което от своя страна е истинското име на ромите от бълг..
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В такъв случай трябва да се накажат всички в българия които пишат "***" защото това е същото като ***. Вместо *** трябва да се пише афроамериканец. Ай стига глупости. *** си е *** и *** си е ***. Не е нещо обидно - дума като всички други. Все едно да кажеш че кушетка е обидното название на диван.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добре е *** естествено, но може и въшки, скакалци, ***, гадове , смрадове и .т.н.
12
0
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
Евала браво. Аз като с правото си на вот съм избирал шефовете му и съм съгласен с позицията му.