Български бизнесмени подслушват по свои схеми

Преглед на печата на 30 март 2013 г.
Обновена: 30 мар 2013 09:08 | 30 мар 2013 09:02,
200
Български бизнесмени подслушват по свои схеми
Снимка: Reuters, архив

В България има частни структури за послушване, пише на първа страница "Преса". Бизнесмени притежават мобилни схеми като тези, които се описват в сигнала на Станишев, въпреки че е забранено, твърди бившият зам.-шеф на службата за проследяване Стефан Мухин.

На вътрешна страница на изданието бившият министър на вътрешните работи Румен Петков допълва: "Нещата трябваше да бъдат огласени по друг начин - не да се обявяват инициали, техника и граждани, а първо да се заяви, че материалът се внася при главният прокурор. Ваденето на инициалите на хората е много лоша услуга на тези момчета.

Предполагам, че Станишев се е консултирал с някого. Но не съм убеден, че консултантите, които са му дали този акъл, са били добронамерени. Ами ако този материал е активно мероприятие на Цветанов - какво правим? Първо трябваше да се помисли за крайния ефект от една такава "бомба", преди тя да се обявява."

За първи път от 2009 г. насам през април ще бъдат вдигнати доходите на всички пенсионери, а не само на отделни категории, подчертава под глава "Сега". И след увеличението обаче почти една трета от пенсионерите - 30.5 на сто, ще продължат да получават по-малко от 200 лв. при официален праг на бедност 241 лв. Вчера от НОИ обявиха, че са готови да изплащат по график от 8 април новите пенсии.

Междувременно "Труд" фокусира вниманието върху богатството на българите. Изданието съобщава, че съвкупното имущество на домакинствата се е увеличило с 1,2 процента през 2012 г. като е достигнало 190 млрд лв. Това показва годишният доклад на икономическия институт "Индъстри уоч".

Специални карти ще дават възможност на бедните хора у нас да пазаруват хляб, мляко, яйца, месо на по-ниски цени в магазините. Това ще стане възможно, ако веригите приемат предложението на премиера Марин Райков да продават стоките от първа необходимост на социално слаби българи на заводски цени, извежда под глава "Стандарт". Според плана "Райков" картите ще са различни според доходите на хората. Колкото по-беден е човекът, толкова по-големи отстъпки ще ползва. Разликата най-вероятно ще трябва да поеме бизнесът. Това е част от апела за солидарност, който премиерът отправи към предприемачите у нас.

10 прокурори ще търсят следи от незаконно подслушване в МВР, съобщава "Сега". Екипът, начело с награждавания от Цветан Цветанов с пистолет "Аркус" зам.-градски прокурор на София РоманВасилев и шефа му Николай Кокинов, срещу когото тече дисциплинарна проверка, влезе вчера в МВР, за да проверява дали под ръководството на Цветан Цветанов са подслушвани незаконно политически лидери, юристи и бизнесмени. Това не се беше случвало откакто бившият главен прокурор Никола Филчев прати подчинените си да разследват кой е поставил изключените микрофони в дома му.

Нов кредит от 2,7 млн. лева е теглила БСП за изборите, съобщава "24 часа". Така Сергей Станишев и партията му рефинансират заема, който взеха за кандидат-президентската кампания преди близо 2 години. "Ще ползваме 2 милиона за кампанията за парламентарните избори, а 700-те хиляди са, за да покрием остатъка от предишния заем", потвърди член от Изпълнителното бюро, цитиран от изданието.

Под заглавие "Улицата си търси депутати от Фейсбук" "Стандарт" пише: "Лидерите на част от софийските бунтари Ангел Славчев, Дончо Дудев и Янко Петров са в трескава подготовка на кандидатдепутатски листи. Протестиращите атакуват парламента чрез партия Демократична гражданска инициатива на Стефан Пеев.  Тя ще бъде само наш мандатоносител. Събрахме над 8800 подписа за регистрация в ЦИК, казва Петров. А Славчев уточнява, че до дни официално ще бъде представена и интернет платформа, на която протестиращите ще дават номинациите си за парламента.

Приморско забрани пиенето по плажа. Всеки, който бъде спрян с чашка на плажа, по крайбрежните алеи или в парка ще отнесе солена глоба. За първо нарушение санкцията е от 50 до 200 лева, а "рецидивистите" ще олекнат с 5 стотака. За това решение на община Приморско съобщава на първа страница "Новинар".

Според челото на "24 часа" настъпи краят на делата за забавено правосъдие в Страсбург. Граждани и фирми, пострадали от забавено правосъдие и чиито дела са приключили преди 1 октомври 2012 г., могат да поискат обезщетение от държавата до понеделник, 1 април, включително.

След тази дата на обезщетения по Закона за съдебната власт могат да разчитат само онези, които са подали заявление до Инспектората към Висшия съдебен съвет не по-късно от 6 месеца след приключване на забавеното дело.

Български роми се отказват от детски надбавки в България, но искат документ за това от социалните служби за социално подпомагане. Целта им е да могат да получават помощи в страни от ЕС, анонсира на първа страница "Труд". За радост на англичаните 80 процента от ромите искали "тапията" да им послужи за социалните служби в Германия, а на останалите - за пред властите в Холандия. Информацията за това явление съобщи директорът на варненската дирекция "Социално подпомагане" Адриана Григорова на заседание на областния съвет за тристранно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приморско забрани пиенето по плажа....защо ще го забранява. Какво по-приятно от това да пиеш коктейл на плажа, не виждам проблема. По-скоро трябва да се забрани пушенето, защото е страшно неприятно, докато си почиваш някой до теб да дими с цигара и да дишаш цигарения дим и да си хвърлят фасовете на плажа.
98
5
 
1
 
! Отговори
зайчето преди 11 години
Предлагам забавление за мъже 30лв за час денонощно собствен терен 0894 700 233 , 0884 650 714 Skype: ozzy700 гр. София, кв. Изток, ул. Атанас Далчев 7
97
2
 
4
 
! Отговори
до 165 преди 11 години
Я кажи,коя точно България ще се вдигне?Като искаш да се вдигаш говори от собствено име, или и ти си от онези "представители на народа",които говорят от името на цяла България без да са упълномощени.Няма нормален човек в тази държава,който да иска война.Най-много да се вдигне палатковия лагер (да си иде по къщите де).
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ИНАЧЕ НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА А ВСЕ ПО ЛОШО
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До154 Ами нали за това се борят.Като има втори мандат,времето се удължава и след някоя друга година нещата се позабравят...
94
0
 
2
 
! Отговори
mmmm преди 11 години
Tia biznesmeni xaxaxaxax da go duhat kakav biznes palno s izmamnici
93
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това че в България има частни структури за послушване е 100% вярно.Доста мой приятели бяха уволнени от работа именно чрез подобно незаконно подслушване.Някои даже бяха изнудвани и заплашвани,че ако не си подадат сами заявления за напускане,ще им съсипят личния живот.Щом те са били подслушвани нерегламентирано,значи и аз като общуващ с тях през GSM мрежите също съм бил подслушван.Ако това се докаже доста искове ще вязат в съда.Всички сме потърпевши.
92
3
 
12
 
! Отговори
Цецко Олигофрена преди 11 години
МНого хора съм подслушвал, но ударих на камък ,когато реших да подслушам моя любим- Веско Маринов. Бях му закачил "бръмбар" на ризата без да знае, но след един негов концерт от влагата даде на късо и изгоря.
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО Е, ЧЕ ЕВРОТО И ЕВРОСЪЮЗА СЕ РАЗПАДАТ. ПИТАМ СЕ ЗАЩО НЕ СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ КАТО В ЕВРОПА, ЦЕНИТЕ СА НИ ЕВРОПЕЙСКИ И БЕЗ ТОВА,ПЪК ПОСЛЕ , КАТО ФАЛИРАМЕ КАТО ГЪРЦИЯ, ИСПАНИЯ, КИПЪР, ИРЛАНДИЯ- КАТО ГЛЕДАМ- ТАМ НИКОЙ НЕ СЕ Е САМОЗАПАЛИЛ.САЩ ИМАТ 16 ТРИЛИОНА ВЪНШЕН ДЪЛГ, КУПЕН ОТ КИТАЙ И РУСИЯ, ПЪК НА АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ИМ ПУКА- ЖИВОТА СИ ЖИВЕЕМ. САМО НИЕ ЯДЕМ НА ДЯНКОВ ПОСТНАТА ПИЦА И МАЛКИЯ.
90
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След освобождението- 3-ти март 1878- *** година приятел на Петко войвода му казва : Петко, свърши се с хайдутлука!Петко Войвода отговаря: На мен ми се струва , че големият хайдутлук едва сега започва.
89
1
 
12
 
! Отговори
няма оправия! преди 11 години
На никого вече не вярвам, освен гората да хващам.Ама и там на царя ще попадна,който и горите ни открадна.23 години се раздава,на свои хора се подарява,кожите от гърба ни съдрахагладни и бедни ни направиха.
88
2
 
15
 
! Отговори
топла вода преди 11 години
Умните държави са решили този проблем - хранителни продукти и лекарства се продават или без ДДС или с минимално ! Хайде стига с тези купони и привилегии останали ни от сониализЪма
87
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВРОПАРИТЕ НЕ СА ОТ ЕВРОПА- ТЕ СА ОТ НАШАТА ВНОСКА, ДАЖЕ СМЕ ВНЕСЛИ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО СМЕ ПОЛУЧИЛИ. ЧАСТ ОТ НАШАТА ВНОСКА Е ОТИШЛА ДА ПОКРИЕ РАЗТОЧИТЕЛСТВОТО НА ГЪРЦИЯ. НИЕ ХРАНИМ ЧЕШКИТЕ, АВСТРИЙСКИТЕ, АМЕРИКАНСКИТЕ, АВСТРАЛИЙСКИТЕ ,НЕМСКИТЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ. ЩО НЕ СИ ОТВОРИТЕ ОЧИТЕ ?
86
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВО ОСТАВИ СТАНИШЕВ- 8 МИЛИАРДА ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ , 12 МИЛИАРДА ВЪНШНА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ- РАЗЛИКА 4 МИЛИАРДАКАКВО ОСТАВИ БОЙКО- 4 МИЛИАРДА ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ И 14 МИЛИАРДА ВЪНШНА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ- РАЗЛИКА 10 МИЛИАРДА6 МИЛИАРДА СЕ ГУБЯТ, ВЪПРЕКИ ЕВРОПАРИТЕ. КЪДЕ СА ? ЗАЩО НЯМА ФИНАНСОВА РЕВИЗИЯ НА ДЪРЖАВАТА ? ЕДИН СКЛАД КАТО СИ СМЕНЯ СКЛАДАДЖИЯТА МУ СЕ ПРАВИ РЕВИЗИЯ, НА ЦЯЛА ДЪРЖАВА НИКОЙ НЯМА ТОПКИ ДА Я НАПРАВИ.
85
10
 
8
 
! Отговори
ДО 147 преди 11 години
ИМА ЕДНА ФИРМА- КАЗВА СЕ БЪЛГАРСКА СТАТИСТИКА- ВЛЕЗ, ВИЖ И ПОСЛЕ ПИШИ. АМАН ОТ *** ГЕРБЕРАСТИ !
84
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роби сме, мизерни роби на червените капиталисти!Това е истината.
83
6
 
13
 
! Отговори
ДО 145 преди 11 години
ЗАЩО НЕ КАЖЕШ, ЧЕ ВСИЧКИТЕ ЕВРОВАПАРИ ОТИВАТ В 10 ФИРМИ ? ЗАБРАВИ ЛИ МИРО МЪРШАТА КАКВИ ГИ Е ВЪРШИЛ ??????????????????????????????????
82
4
 
14
 
! Отговори
ДО 141 преди 11 години
Я СЕ СПРИ МАЛКО С МАНИПУЛАЦИИТЕ ! ВДИГАНЕТО С 10% НА ПЕНСИИИТЕ СТРУВА ТОЧНО 423 МИЛ ЛЕВА ГОДИШНО. ТЪЙ КАТО ГЕРБ ПОВЕЧЕ НЕ ВДИЧНАХА ПЕНСИИТЕ- КАКВИ 4 МИЛИАРДА ПРИКАЗВАШ? ПОСЛЕ- 560 МИЛИОНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РАЗПЛАТЯТ С БИЗНЕСА , НО НЕ ГО НАПРАВИХА. ТАКА ЧЕ ТЕЗИ 6 МИЛИАРДА, КОЛКОТО НИ СТРУВА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ПРОСТО ГИ НЯМА. А ЗАЩО НЕ КАЖЕШ, ЧЕ ГЕРБ УВЕЛИЧИ С 30 % АДМИНИСТРАЦИЯТА- ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА ?
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Това е част от апела за солидарност, който премиерът отправи към предприемачите у нас.". "Според плана "Райков" картите ще са различни според доходите на хората. ". Работата отива на комунизо-фашизъм.
80
1
 
11
 
! Отговори
ДО 136 преди 11 години
СЪВЕТНИК НА ПЛЕВНЕЛИЕВ ПО НАЦ. СИГУРНОСТ Е ГЕН. СТОИМЕН СТОИМЕНОВ- БИВШ ЗАВЕЖДАЩ АГИТАЦИЯ И ПРОПАГАНДА НА ЦК НА БКП. ТОЙ ИМА ДВЕ ДЪЩЕРИ, ЕДНАТА ОТ КОИТО И ДО ДНЕС Е ЖЕНЕНА ЗА САМИР ФРАНСИС- АРАБИНЪТ, КОЙТО БЕШЕ СЪДРУЖНИК НА БОЙКО БОРИСОВ В ПРАНХАЙМ ООД, А СЛЕД ТОВА ПОЕ БИЗНЕСА НА УБИТИЯ БАЙ МИЛЕ. ДНЕС ОСВЕН ТОВА Е СЪДРУЖНИК НА БАРЕТАТА. ТЪНКА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ !