9000 лева струва лечението на самозапалилия се от Ситово

Парите ще бъдат осигурени от социалните
31 мар 2013 18:13,
76
9000 лева струва лечението на самозапалилия се от Ситово
Къщата на самозапалилия се. Снимка: Булфото

Девет хиляди лева ще плати Регионалната дирекция за социално подпомагане /РДСП/ в Силистра за пребиваването във ВМА-Варна на самозапалилия се в силистренското село Ситово Тодор Йовчев, съобщи директорът на РДСП Анелия Василева, цитирана от БТА.

Йовчев почина на 22 март, след като се самозапали и беше приет в болница с около 95% изгаряния. Мъжът беше безработен, с едно дете. Самозапалил се е, след като се е полял с бензин.

Парите са осигурени по силата на министерско постановление за целеви средства за болнична помощ за хора, които нямат доходи или лично имущество.

Справка от дирекцията показва, че Йовчев е бил безработен, но не е търсил съдействие от социалните работници.

Жената, с която съжителствал, имала едно дете, но то е живеело при нейни близки и получавало месечна помощ.

Еднократна помощ ще получи и жителката на силистренското село Гарван Калинка Атанасова, която заплаши да се самозапали заради наводнени имоти, които са в съседство със защитена местност.

При анкетиране социалните работници са установили, че Атанасова и синът й са в затруднено материално положение. Жената е обект на кризисна интервенция от специалисти и е под полицейско наблюдение.

Двата случая са първи по рода си в Силистренско и станаха една от причините изграденият към Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ Областен съвет по психично здраве да разработи програма за превенция на самоубийствата.

Предвидено е да се събират статистически данни, да се направи проучване, да се анализират основните причини за суицидни действия /самоубийства/ и да се създадат механизми за ограничаването им. Подготвят се и срещи с психолози, педагогически съветници от училищата, социални работници и полицейски служители. Ще бъде открита и гореща телефонна линия.

През 2011 година са регистрирани 41, а през 2012 - 45 случая на суицидни действия в Силистренско.
Трагично са завършили пет от случаите през миналата година и един - през 2011 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
11
 
! Отговори
СВЯТ преди 11 години
ДОБРА ПАРА ЗА ДОКТОРИТЕ ЩЕСИ МЕЧТАЯТ ВСЕКИ ДЕН ДАСЕ ЗАПАЛИ НЯКОЙ .БУДАЛА. А ДАНЕ ЗАБРАВИМ КОЛКО СЕ РАДВАТ НА ТАКИВА НОВИНИ .ТРАУРНИТЕ .АГЕНЦИЙИ И ПОПОВЕТЕ /////С ЕДНА ДУМА РАБОТА СЕ ОТВАРЯ .
41
9
 
13
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Като толкова ви харесва в северна корея лек път другари!!!
40
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората се палят защото младежите от бсп им промиват мозьците. Че могат да мързелуват и държавата да ги храни само ако поискат. Безплатни обяди няма. За промиване на мозьци те взимат хиляди.
39
9
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 11 години
Първо напълно подкрепям 47, второ малко известен факт е, че Северна Корея е на второ място по прираст на БВП (от порядъка на 7% и нагоре) след Китай за последните 3-4 години, докато "великата" Германия с "върховната си и прекрасна" икономика крета с едва около 1 %!!!!!!!
38
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Хората се палят, защото болката от огъня е по-приемлива от болката да живеят в тази страна!"Какво и е на нашата страна.Разбирам да си в Северна Корея.----Какво и е на Северна Корея. Там при "диктатурата" и "глада" и "мизерията" не само че не се палят, ами за последните 10 години населението се е увеличило с 5 милиона и в момента имат много висок прираст. В България населението е намаляло с 2 милиона и прирастът е отрицателен. Скоро ще сме само 3 милона.
37
7
 
3
 
! Отговори
до СКБ преди 11 години
"Хората се палят, защото болката от огъня е по-приемлива от болката да живеят в тази страна!"Какво и е на нашата страна.Разбирам да си в Северна Корея.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз мисля,че тези хора,които се запалиха не са добре.Той се запалил,защото не можел да изхранва семейството си, били бедни.Питам:като се самозапали изхрани ли семейството си,забогатя ли?А това,че лечението му струва 9 хил.не мисля,че трябва да се коментира.Всеки един живот е ценен.
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младежите от червеното бсп да плащат. Те подстрекаваха за това. Прилича ми на радикален ислям. Подражателите на хамас да плащат!
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само болен мозьк може да се запали
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си плаща лечението. Искаше минута слава и я полъчи. Нека тези дето така му се радваха сега да платят. Мафията има много.
32
11
 
9
 
! Отговори
СКБ преди 11 години
Хората се палят, защото болката от огъня е по-приемлива от болката да живеят в тази страна! Недопустимо е, че биват определяни за луди! Българският народ заслужава да живее в едни нормални условия, да има работа, да живее над прага на бедността и мизерията! Заслужава да спрат грабежите от националните богатства - полезни изкопаеми, земи, гори, крайбрежни ивици, както и изключително важните интелигентни хора, които бягат от Родината! youtube/watch?v=ilsyScWVaec
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей ,лицемери гнусни! Защо не смятате колко ни струват смрадливите и крадливи ***????
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се бръкне Тиквата и да плати! Бълха го ухапала! Докара хората до лудост този престъпник!
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ало му бяха дали 1000 лева нямаше да се запали човека,не е виждал толкова пари през целия си нещастен живот ! Алчните *** да си носят милионите в ада
28
6
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
НЕ ИЗДЪРЖАМ! И АЗ УТРЕ ЩЕ СЕ ЗАПАЛЯ, ЩОТО НИКОЙ НЕ МИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ!ЕГАТИ МАТ,РИЯЛА Ш.И.Б.А.Н У ГЛАВАТА!!!!
27
1
 
15
 
! Отговори
JKL преди 11 години
Гадна статия. Защо по този начин не смятате разходите за ***? Онзи *** дето го простреляха докато крадеше колко му излезе лечението? Защо не напишете статия за това? А тези във форума, които се подиграват с паметта на човека са долни нещастници.
26
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Бог да го прости мъжа....Явно не е бил здравноосигурен....А, може ли да ми каже някой...ако беше осигурен колко трябваше да плати????
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a kolko struva bezplatnoto le4enie na 400 000 neosigureni ***,i koi go plashta.Te zeli da mi prvqt na problem 9000 lv !
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛАВЕЙКОВ- НЕ СМЕ НАРОД А ***,*** УПРАВНИЦИТЕ,*** ЗАКОНИТЕ
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за 2012 година издръжката на *** е струвала 2,2 милиарда,а слухтенето на физкултурника апартаментчик 1,2 милиарда. 9000 лева е смешна сума за една Държава, чак и да се коментира.