Да вдигаме тока с 20%? Опазил ни Господ, ще ни разкъсат!

Целта ни е да задържим цените, рече Харитонова
12 апр 2013 18:39,
257
Да вдигаме тока с 20%? Опазил ни Господ, ще ни разкъсат!
Снимка: архив, БТА

ДКЕВР не иска да увеличава цените на тока в никакъв случай, но сигурно има разходи, които неминуемо трябва да признаем“. Това коментира шефът на комисията Евгения Харитонова. По думите й едни от тях са именно цените на въглеродните емисии.

Харитонова обясни, че миналата година са били признати разходите само за половин година и от 1 юли тази година трябва да влизат разходите за целия ценови период.

Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цената на електроенергията с около 15-20%. Сред тях е и големият производител на ток - АЕЦ "Козлодуй".

„Комисията ще гледа под лупа всичките разходи, представени от съответните енергийни дружества”, обеща Харитонова. Тя изрази притеснение, че мините са поискали увеличение на цената на въглищата, което е съществено при образуването на крайната цена на тока.

Още по темата
На въпроса дали все пак не се подготвя сериозно поскъпване на тока от 1 юли с 20-25 на сто, тя отсече: "Опазил ни Господ. Улицата ще ни разкъса“.

„Целта ни е да задържим цените или да има някакво минимално поскъпване - това да бъде", разясни Евгения Харитонова.

„Не искам да казвам потискане на цени, защото това не е здравословно за никого. Потискане на цени сега означава следващия период Бог знае на какви цени“, коментира още тя.

Най-рано до два месеца, тоест до средата на юни, ДКЕВР ще вземе своето окончателно решение дали да бъде отнет лицензът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, каза още председателят на ДКЕВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е Тиквата да каже защо раздаде за 1 г зелените енергии които трябваше да влизат плавно да 2020 г? *********Zashtoto iskashe da si varne Cvetelinka v krevatcheto.
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
158 стига глупсти граждански квоти тинтири минтири , само либерализация ще въведе ред в хаоса , едно време всики цени бяха наблюавани или по точно казано налагани от дуржавния комитет по цените по време на социализма и какъв беше ефекта празни рафтове , в началото на промените първото нещо което направи Костов още 1991 година беше да освободи цените и да ги иберализира и магазините се напълниха , останаха малко стоки и услуги под някакъв кнтро и днес виждате че това коете под контрол куца.
123
4
 
22
 
! Отговори
Енергетика преди 11 години
Бойко , Бойко проклета да е твоята алчност и тая на Цветелина ,че надухте до тавана скъпата зелена енергия с която излязохме на червено!!!!Проклета да е и твоята глупост и мутренска тъпотия ,че спря износа на ток , само и само да докажеш че имало излишък от ток !На пазара мутро неграмотна, като се оттеглиш, друг веднага заема твоята ниша !Само *** като тебе тикво отстъпва пазарната си ниша !!!И сега ще ти плащаме сметката , че и да те избираме отново ???Пуста бухалка.......по празна тиква!!!
122
6
 
19
 
! Отговори
ВДИГНАТ ЛИ ЦЕНИТЕ... преди 11 години
ВДИГАМЕ ВЪСТАНИЕ!!!!!!НЯМА МАЙТАП----ДА ПЛАЩАТ , КОСТОВ ,СТАНИШЕВ И ОВЧИЯ!ЗАРАДИ ТЯХ----ТЕЦ-МАРИЦА 1 и 3...РАБОТЯТ НА ТАЯ СЕБЕСТОЙНОСТ НА ТОКА.ЗАРАДИ ТЯХ---КОВАЧКИ И НЕГОВИТЕ ЕЛ-ЦЕНТРАЛИ ,ВИСЯТ НА ШИЯТА НА НАРОДА!ЗАРАДИ ТЯХ---Л.ШУЛЕВА И МИЛКО КОВАЧЕВ ---ПРОДАДОХА ЕРП-тата НА ЧЕХИТЕ.НИЕ ---НЕ!!!ПАК ЩЕ СЕ ПАЛИМЕ.....НО, ТОЯ ПЪТ ---ПОЗИТАНО-20!!!!!!!!!!!!.
121
2
 
20
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Европа ни каза че цените на тока трябва да паднат с 40 % , Фотоволтаиците да се закрият .Идеята и Парите на ЕС бяха за частни лица , без ПАРКОВЕ заемащи земеделски площи.Защо има Цензура на CNN и BBC .?
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tezi mai si igraqt s nas boiko 6tete sk1sam mutro
119
2
 
4
 
! Отговори
Затова гласувайте преди 11 години
на изборите за Национално движение "Граждански контрол"!Освен хлапета от протестите, в листите им са включени и висококвалифицирани, сериозни хора с опит. И младите, и по-зрелите са силно амбицирани да извадят на показ кирливите ризи на онези, които съсипаха България и забогатяха за сметка на народа.Членуващите в това Национално движение "Граждански контрол", както и кандидат-депутатите им са заявили официално, че оставят на втори план политическите си убеждения и ще действат като ГРАЖДАНИ !
118
1
 
15
 
! Отговори
хмммм преди 11 години
Каня всички желаещи да поиграем бейзбол ! Среща в най-близкия соларен парк. Носенето на бухалки е задължително!!!
117
0
 
18
 
! Отговори
outsider преди 11 години
ДКЕВР и ЕРП-тата имат отработена технология за качване на цената на тока. ЕРП-тата и производителите искат два пъти по-голямо увеличение, а ДКЕВР юнашки се "бори" с тях и разрешава два пъти по-малко увеличение, т. е. точно толкова, колкото в действителност искат. Така че да очакваме увеличение с 10%.
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе хора тия са луди - да махат таксата за износ и да надуят АЕЦА до дупка.Печалбата да покрие разликата докато се разчисти кашата в сектора иначе ще загубят всички ако се срине системата.
115
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да свалят цената на тока с 200%, защото има излишък на ток и никой не може да купува при такива космически цени.
114
1
 
31
 
! Отговори
дайте ни повод преди 11 години
НА 1-ви ЮЛИ МАЙ ЩЕ ИМА МНОГО ГОРЯЩИ ЕРП И СГРАДИ НА КОМИСИИ.. ТОВА АКО ГО НАПРАВЯТ ДОРИ И С 1% ЩЕ ОТПУШИ ИСТИНСКИЯ ГНЯВ НА НАРОДА....
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те са много прости хора!Идват и вдигат цените!Заплатата ти е 600 лева ток 200 лева вода 100 лева с телефон 50!Тя заплатата заминава!Ако водата струка 50 стотинки тона 50 стотинки и заплатите да не се вдигат с 20 или 30 лева а със 200 лева всичко ще е много добре
112
1
 
23
 
! Отговори
Тиква с високо кр. преди 11 години
Къде е Тиквата да каже защо раздаде за 1 г зелените енергии които трябваше да влизат плавно да 2020 г? Защо продаде държавнния дял на ЕРП-тата? Защо вдигна такса пренос?
111
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По високи заплати и нищо друго. Фирмите които експлоатират работниците за някякви мизерни пари да фалират. Еб..л съм им ***...а. Който не вдигне заплатите двойно да фалира.
110
0
 
23
 
! Отговори
НА ВОЙНА! преди 11 години
Лошото е, че в повечето случаи тези са само работници, които служат за изявления по медиите и.т.н.. Не можеш да им хванеш спатиите на тия, които реално стоят зад това дране. Ама аз викам да ги почнем наред, пък все някой виновен ще уцелим... ****ката им ***!
109
0
 
6
 
! Отговори
Едисон преди 11 години
Тези *** ще ме накарат да измисля нов енергоизточник!!!
108
0
 
13
 
! Отговори
до 137 преди 11 години
Карай на едро: Кръгът Капитал, Орион, Монтерей, Доган, Банкя....
107
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще вдигнете тока ,а народа ще ви вдигне мерника!
106
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цените могат и да паднат с 40% в момента в който престанем да плащаме краденият ток на някокостотин хиляди ***.