Оп, без да искам, изрязах част от Пиринско!

Гаф с картата на България в рекламен спот на Агенцията за инвестиции
Обновена: 18 апр 2013 17:05 | 18 апр 2013 16:32,
131
Оп, без да искам, изрязах част от Пиринско!
Снимка: Скрийншот на рекламния спот

Географски гаф спретна Българската агенция за инвестиции в промоционалните клипове, които се показват по CNBC и Bloomberg в Европа и Азия, както и по CNN в САЩ. В 30-секундния рекламен спот на няколко пъти се показва картата на България. На нея обаче е “поорязана“ част от територията на страната – липсват части от Пиринско, както и от област Кърджали.

Интернет потребителите веднага забелязаха разликата и това роди всякакви коментари – от доста злобни до забавни.

Тая карта да не я е правил някой македонист под прикритие - Пиринският край е в Македония, пише в коментар във Facebook страницата на Българската агенция за инвестиции.

Това клипче го е правил някой македонец 100% , се казва в друг коментатор.

Малко са ни резнали от Пиринска Македония, ама другото добре, пък смята друг потребител на социалната мрежа.

Как може толкова елементарна грешка! Реклама било, не топографска карта?! Що за глупост! Ма като правите нещо, изпипайте го докрай, не искам и да знам какъв е бюджетът за този клип! Разбирам да беше правен тоя клип от македонисти, но що за българи правят реклама на България, откровено пък се възмущава друг.

Във Facebook в дискусията се намесва и изпълнителният директор на агенцията Борислав Стефанов.

"Ще оправим картата. А дотук имахме над 200 коментара на българи в чужбина, които казаха, че са горди с това, че България за пръв път се рекламира в тези медии и че печатните реклами и клиповете са много хубави. Даже част от тези коментари са и под тази статия... Грешката с картата наистина е досадна, но ще се обадим на CNBC и би трябвало да я коригират бързо", пише той.

Неприятно е, че се е случил такъв гаф. Каквото можем, ще направим, за да се коригира бързо, заяви пред Dnes.bg  Стефанов. Той поясни, че от агенцията вече са се свързали с консорциума, който отговаря за рекламата и те ще вземат мерки картата да бъде поправена възможно най-бързо. Стефанов уточни, че самият клип е изработен от студио на CNBC.

Директорът на агенцията призна, че не е забелязал гафа с картата.

Тази реклама я бяха видели над 100 души, преди да я излъчим, обясни той и допълни, че никой не е забелязал разминаването. По негови думи самият клип се е въртял три седмици, преди да бъде забелязан гафът с картата.

Не мисля, че това е най-основното нещо в цялата кампания, затова сигурно не е забелязано досега, заяви още Стефанов. По негови думи има хиляди положителни отзиви за кампанията.

Медийната кампания по проекта "Популяризиране на предимствата за инвестиране в България", реализиран от Българска агенция за инвестиции, има бюджет от 4.5 млн. лв. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013

Рекламните материали, използвани по време на кампанията, ще включват печатни реклами във формата на инфограми, кратки клипове и документални филми. Осемнайсет рекламни карета ще бъдат публикувани 39 пъти във водещи глобални печатни бизнес издания - FT, The Economist, WSJ, Bloomberg, Business week, става ясно от сайта на Българската агенция за инвестиции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** разбира се че и бог е МАКЕДОН и Исус е МАКЕДОН И от утре минавате на по силни лекарства вие от трета стая , сестрата пак не е заключила компютъра и не мажете кабинета с лаина по стените зощото пак ще си ги ядете
41
6
 
6
 
! Отговори
.I. преди 11 години
Нищо не е отрязано, а по-скоро изглежда малко усукана тази "карта". А даже и да е отрязано малко от пиринско, тъй като гледам сме получили за сметка на това земи западно от устието на Тимок, а също и от румънска Добруджа около с. Добромир. Ако ще заменяме пиринска македония за Добруджа - подкрепям :)
40
0
 
11
 
! Отговори
практичен преди 11 години
Хайде да я оправят по-бързо и да не се оправдават. Разумният човек за това е разумен, защото може да си признае, че е сбъркал. И да не бръщолеви хвалби, когато е в грешка, за да маже допълнително. Отделен е въпросът какви хора са правили тази карта, щом не знаят как изглежда държавата им.
39
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално ли е да платиш 3 600 000 лв за реклама на Българиая и да получиш ГАВРА с България . Трябва да ги съдим за гавра и публично поругаване на държавни символи има си закони и прокуратурата да се СЪБУДИ
38
0
 
5
 
! Отговори
Бог Македон преди 11 години
Амин !!
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой даде ли ги под СЪД!!!
36
0
 
2
 
! Отговори
pslabakov преди 11 години
Ето клипаvbox7/play:07c2029ef8
35
0
 
17
 
! Отговори
конспиртолог преди 11 години
Инфо за обществената поръчка: aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=521019&newver=2Обща крайна стойност на поръчкатаСтойност: 3 629 703 BGN без ДДС
34
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проклети да са всички които работят в съдебната ни система заради липсата на респект от закона всеки прави каквото си иска. *** се гаврят със Симеон Велики и качват снимките в нета . И това което са направили с картата не е случаино провокация за която сме платили на тези *** , отгоре на всичко на цял свят са я показали . Това е свободия
33
1
 
17
 
! Отговори
perdahko преди 11 години
Богатите,силните на деня и медиите в България са престъпници, родоотстъпници и неграмотни, превзети ***!За мен: неоспорим факт-за вас...
32
0
 
9
 
! Отговори
Дечо Пора преди 11 години
То от Нова Година като ни е тръгнало с тая география.....Мале, ле!Пирин май още тогаз го изпющяха .......
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това ми било агенция за ИНВЕСТИЦИИ. Къде ще инвестират като я няма територията бе брат? Ао решат да инвестират в Благоевград, ще се озоват извън България.
30
1
 
15
 
! Отговори
p преди 11 години
Преди с онова пияно човече сега пък с тая простотия,тези са за затвора :D
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На такива ****ти им се дават пари?! Кой въобще ги е назначил на работа?Коя е изпълнителя на рекламата?
28
2
 
25
 
! Отговори
Благоевградчанин преди 11 години
Нищо чудно - рекламата е правена от някоя *** калинка, която е спечелила уредена обществената поръчка - фирменото блюдо на едно некадърно правителство.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Тази реклама я бяха видели над 100 души, преди да я излъчим, обясни той и допълни, че никой не е забелязал разминаването". Баси колко калинки има в държавните структури. Е, как ще видят разликата, като все се чудят как да угодят на чуждите държави, та нямат време на собствената си държава картата да видят как изглежда картата.
26
0
 
26
 
! Отговори
Р. Иванова преди 11 години
Леле леле...за пореден път! Ще откача! Хора, в каква държава живеем?!
25
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 11 години
КОЙ плати за зле свършена работа?????
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Тая карта да не я е правил някой македонист под прикритие...."Не, правил я е някой късоглед астигматик с тежък махмурлук, който е спал в час по география.....
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представяте ли си е рекламен клип на Турция или на Германия примерно да липсва част от територията. Тогава гледайте да видите за какво иде реч. Ама тук нали всички сме заспали.