Отпускат 17 млн. лв. допълнително за онколекарства в болниците

Средствата ще бъдат осигурени с вътрешно-компенсирани промени
17 май 2013 17:00,
1
Отпускат 17 млн. лв. допълнително за онколекарства в болниците
Снимка: Creative Commons

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) прие актуализация на бюджета за заплащане на лекарствена терапия в болничната помощ при пациенти с онкологични заболявания.

Допълнителните средства са в размер на 17 милиона лева и ще бъдат осигурени с вътрешно-компенсирани промени, уточняват от здравната институция.

През първото тримесечие на 2013 година разходите за онколекарства възлизат на 38,4 милиона лева, което надхвърля предварително заложените средства. За да се осигури необходимата лекарствена терапия на онкологично болните през второто тримесечие на тази година, Надзорният съвет е одобрил сумата от 40,7 милиона лева.

Предстои директорите на районните здравноосигурителни каси да актуализират прогнозните месечни стойности на болниците, предвидени за лекарствена терапия при злокачествени заболявания за първо полугодие на годината.

НЗОК започна да плаща лекарствата за онкологично болни пациенти от 2011 година.

Още за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
damata преди 11 години
Мизерници и лъжци!Какво са тези пари за хората болни от коварната болест- нищожно малко! Вземете и направете справка колко са умрелите от тази болест само за миналата година, но не вие не се занимавате с такива дреболии защото този народ трябва да се затрива и той не ви трябва .Сегашната "модерна " и по чужд модел медицина не води статистика за нищо в здравеопазването,за това в родната ни медицина е каша и качамак!