Качеството на наркотиците пада

"Домашните кухни" са основните производители на амфетамини и метамфетамини в България
Обновена: 19 май 2013 15:59 | 18 май 2013 11:20,
40
Качеството на наркотиците пада

Наркотиците стават все по-опасни за здравето на хората, които ги употребяват, защото се смесват, каза Лилия Спасова от Научноизследователския институт по криминалистика и криминология – МВР в предаването „Темида“ на Bulgaria ON AIR. Основните разредители, които се ползват, са: кофеин, парацетамол, лидокаин и хинин, обясни Спасова. По думите й захарите и креатинът се използват, за да увеличат масата на наркотиците.

Проблемът обаче е, че в голяма част от случаите се разреждат от некомпетентни хора заради печалбата и са опасни, уточни Спасова.

Така наречените домашни кухни са основните производители на амфетамини и метамфетамини в България. Тези, които ги правят, обикновено не употребяват веществата, защото знаят какво има в тях.

Лабораторията към МВР изследва всички наркотици, които се изземат при акциите на МВР. От тях се взима малко количество, което се изследва, каза Лилия Спасова. Цената за обработка на една проба е 24 лева, но не постъпват никакви пари при тях, а отиват директно в централната сметка на вътрешното ведомство. Финансовият проблем го има, но не е новост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
ggg преди 10 години
почнах да разпознавам детайли от реалноста..........нещо кофти тая дрога
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Друго си беше га Бащицата беше начело на държавата, при него имаше и качество, и повече "магистралки" от при предишните. :)
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като почнем да гърмим дилърите по стадионите, а после семейството на убития да плаща за куршума и за труда на палача, знаете ли колко бързо ще се реши проблема?При Бай Тошо как нямаше наркотици???
29
1
 
4
 
! Отговори
той преди 10 години
"Цената за обработка на една проба е 24 лева..." - ами продавайте по една доза от иззетия наркотик, че да покриете пробите.. смешна работа!
28
0
 
7
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
Качеството пада понеже няма конкуренция!
27
1
 
3
 
! Отговори
waw преди 10 години
...правилното е да се почне да се води разумна политика, която да е ползотворна за всички. Такива стъпки направиха в Португалия и Швейцария и търсенето намалява, безразборното пилеене на пари за популизъм намалява, въпреки, че в главата на всеки *** и дезинформиран човек думата декриминализация, лечение и превенция му звучат обратното, дори много страино.
26
1
 
4
 
! Отговори
waw преди 10 години
...така паниката ще я има постоянно, особено сред останалото население, лющещо ракия по цели нощи, докато си мислят, че трябват още пари на МВР за да прибира 16-годишни ***, примерно. Така бизнесът се запазва, а хората си мислят, че наркотрафикът и наркоманите са основният проблем да живеят в мизерия. Хубаво мнение има по-надолу от един пич, който добре е написал, че разковничето е в намирането на алтернативи сред младите. Бих прибавил и това, че проблемът е по-скоро медицински.
25
4
 
7
 
! Отговори
waw преди 10 години
ДО Патриот:Това, че наркотиците са най-голямото зло за един народ е един доста добре изграден мит и пълен с меко казано хиперболизации. Мотивът е, че това е най-печелившият бизнес, защото генерира изключително огромни печалби, а основна причина е, защото е забранен. А това положение трябва да се запази и затова постоянно ще се тиражират новини за зрелищни акции и периодично ще се говори за тълпи от лоши пропаднали хора, които си "инжектирват" марихуана и после крадат телевизори и убиват...
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАРАЙТЕ САМО НА КАЛЕ
23
1
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Наркотиците са най-голямото зло за един народ! Особено опасно е, когато хората, на които се плаща за да се борят с тях се сдушат с престъпниците! Не мога да разбера: Знае се къде се продават наркотиците, има толкова технически джажи за следене, а резултатите са слаби! Явно, че нещо трябва да се направи! А към младите хора: не пробвайте! То е същата работа да пробвате и онова, другото, нали ме разбирате! Най добрата борба срещу наркотиците е да се намалят потребителите!
22
0
 
6
 
! Отговори
RysNakaSaT преди 10 години
Брат, аз не съм от тук - опитваме на"р"котици
21
1
 
15
 
! Отговори
Гъбар преди 10 години
Аз ям гъбки, сега хапнах една шепа сурови и в момента сме с Алф на Мелмак! Тютюрюююю :D
20
2
 
10
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Нужно е да се легализира марихуаната и да се регламентира производството и продажбата и, както става във все повече щати в Америка да речем. По този начин парите от този бизнес ще се "изсветлят" и ще могат да постъпват в държавният бюджет като данъц. Шанаджиите ще изчезнат и полицията ще има възможност да съсредоточи ресурс именно към по-тежките и опасни за здравето наркотици и лаборатории, а не както сега да правят акции с по 10-ина униформени за 2гр. канабис, иззета от студенти в общежитията..
19
0
 
12
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Големите риби отдавна си изпраха парите в хотели и кръчми по курортите или пък в медии като Днес ***.бг и Bulgaria on *** air и оставиха на маниаците да се тровят с ***.Ако наистина имаха воля големите канали през пристанището във Варна, а и други, отдавна да са разбити. Такова огромно количество, което се прекарва няма как да не се случва без протекция от най-висше равнище и това всеки го знае.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eгати статията ,съвсем изпростяхте ей
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лоша раута
16
2
 
54
 
! Отговори
Ъндърграунд преди 10 години
Не се занимавайте със синтетика и тежки наркотици, при тях качествено НЯМА! Всичките убиват! Най безопасна е тревата, но ако прекаляваш пак има последствия. ЛСД и ДМТ също са страхотни но в БГ е почти невъзможно да открият.А най добре не се занимайте с наркотици включително алкохол и цигари. Пробвал съм почти всичко и в крайна сметка мисля че не си заслужава. Ако сте депресирани, или искате силни усещания, най добре практикувайте екстремни спортове и правете правете повече секс.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питайте Буда ;)
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Качеството на наркотиците пада - голям проблем
13
4
 
9
 
! Отговори
това си е реклама преди 10 години
Ей, това верно е видеоурок как да се правят смеси, с квалифициран лектор - нямам думи просто и изобщо ако аз правех репортажа, като аматьор щях да засиля ефекта от опастноста на хабчетата.Тука все едно казват на потенциалните клиенти - гълтайте смело, добавен е само аспирин, аналгин и захар.

Спонсорирани публикации