Нападнатият лекарски екип бил на адрес 5 минути след сигнала

Пациентката била 15-годишна с 4.32 промила в кръвта
25 май 2013 17:10,
206
Нападнатият лекарски екип бил на адрес 5 минути след сигнала
Снимка: архив Булфото

Спешният екип, пребит снощи в Овча Купел, е бил на адреса пет минути след подаването на сигнала, обясни зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.
По-рано днес стана ясно, че шестима души – петима мъже и една жена, са нападнали спешен екип, който се отзовал на сигнал за препила малолетна.

Днес, четири минути след полунощ на телефон 112 е получен сигнал за жена прекалила с алкохол. Справки от център 112, в Център за медицинска помощ /телефон 150/ и от дежурния Медицинския координационен център, показват, че линейката е пристигнала за пет минути на адрес ул."Босилек" 1 в Овча купел., разказа зам.-министърът.

Още по темата

По негови думи "посрещачите" свалят от линейката екипа и шофьора и ги пребиват. Това е станало преди екипът да стигне до момичето, което е било с 4.32 промила алкохол. Количеството алкохол в кръвта е установено в болничното заведение.

"Това не са нападатели, а терористи", заяви няколко пъти Ненков. Тези "светли личности и блестящи умове", които оставят 15-годишно момиче, да се напие до безсъзнание, нападат екипа още преди да му помогне. По-късно алкохолната проба показва, че момичето се е напило до степен, пробата й да покаже 4,32 промила алкохол, каза още той.

По негови думи парламентът трябва да довърши промените в Наказателния кодекс, така че нападатели над екипи на "Бърза помощ" да получават тежки наказания.  По думите му мярката с промени в НК ще даде задължително резултат. Тези хора сега вероятно ще получат малки присъди, смята Ненков. Той предлага в линейките да има паникбутон за бърза връзка с полицията.

Нападнатите и пребити медици са добре. Пияното момиче също е добре. В София трябва да има 30 екипи с по шест лекари, сестри и шофьори. Сега работят между 15 и 17 екипа, каза Ивелина Георгиева, директор на Дирекция "Медицински дейности" в Министерството. Хората от Бърза помощ работят за малко пари и без признание.

Никой не награди екипите на Бърза помощ след случая в село Бисер, добави тя. Сега вместо линейки и апаратура, ще се наложи да купуваме паникбутони, каза Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
22
 
! Отговори
Един преди 11 години
Всичко в статията е нормално за ВАРВАРСКА България!Защо се праите на изненадани?Това което се случва сега не е от вчера!
14
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва ло е и да ги н""""т, не само да ги бият!
13
11
 
17
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
до 14И при бай Тошо се пиеше, но нямаше ДРОГА!
12
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички градинки и улици са пълни с млади хора,носещи бутилки с алкохол!Нормално ли е!!Да въстанем срещу това!Вместо да носят книги -надигат бутилки!
11
14
 
33
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
Пила е на екс пиклата...тя ясно насрала се от алкохол, ама ония *** дето са нападнали медицинския екип, който отива да спаси момичето са за един много як бой и зъби да не останат в устите им от тупаници.Е*ахти скапаните кавали....момичето бере душа те пребиват лекарите.Само Атака! ВЯолен ще ви оправи, скапани разхайтени тийнчета и ***.
10
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом лекарите са добре и момичето и то, да се съберат, че да се почерпят някъде.
9
8
 
48
 
! Отговори
1 преди 11 години
Къде сте Бареков, Цацаров? Днес е събота. Преди една седмица, когато не се касаеше за човешки животи, зомбито Бареков влезе в студиото на ТВ7 и с налудничавия си поглед обяви в трагикомичен тон, че всеки момент може да бъде убит. Спомняте ли си? След това активно мероприятие в деня на размисъл и двамата се сдобиха с охрана и бронирани коли. Кой ,обаче ще защити истинските българи, които си изпълняват дълга, устояват морално и не са виновни ,че живеят в държава на купени медии и магистрати, на предатели и комунистически ***. И Бог не може да ни помогне, ако не го сторим ние.
8
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това младо момиче с 4,5 промила алкохол не става за нищо-ненужен продукт на прехода!Абсолютна изметярка!Срам за себе си и за обществото!А и с постъпката си- напиване до припадък-харчи нашите пари,като се налага да и помага бърза помощ!
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В страните 2ра и 1ва катеория където живеят все повече българи/за разлика от 3тата категория Родина/ със всяка изпратена на адрес линейка се изпраща едновременно от диспечера и полицейска кола! Не са нужни "паник бутони" в линейките, а просто на всеки сигнал било с пожарна или линейка да заминава и полиция, която има други правомощия и ресурси. Не трябва да се смесват дейностите, а просто да се съвместяват с повече налични полицейски колиЗатов държавата трябва да е богата и да има повече пари
6
2
 
35
 
! Отговори
РАЧО преди 11 години
КАКВИ НАКАЗАНИЯ???ЗАТВОР!!!.ДА ГИ ХРАНИМ С НАШИ ПАРИ.КАТОРГА ЗА ТАКИВА.!!!!
5
2
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***!!! Тази овца е на 15 а е с промили на докер, ***....
4
3
 
58
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Не народ а *** ,е казал поета.Екипът е отишъл да спасява малката пикла ,дето се напила а ги посрещат с бой.Сега всичките тези " мъжаги" заедно с жената от групата да ги осъдят по бързата процедура.И са си прави хората от Спешна Помощ,че това тяхното не е работа.Вмного от случайте самите те се нуждаят от такава помощ заради разни ***.
3
86
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте лекари, гинеколози, акушери, зъболекари, врачки, лечители и всяка друга корумпирана и служеща във вреда на народа ***! Ще ви трепем докато ви има в този ви вид! Бъдете сигурни!
2
2
 
90
 
! Отговори
... преди 11 години
После питате защо студенти с медицинско образование не остава в България. Или няма оборудване или те пребиват без някаква ясна причина...
1
2
 
61
 
! Отговори
S. преди 11 години
Абсолютни ***... Това не са хора.