Хора, които не са управлявали, казват, че не разбирам!

Цеков: Изпълнявам задълженията си професионално
Обновена: 4 юни 2013 10:49 | 4 юни 2013 10:34, Веселина Йорданова
9
Хора, които не са управлявали, казват, че не разбирам!
Пламен Цеков. Снимка: архив, БулФото

Изпълнявам задълженията си професионално, както е регламентирано в закона, заяви управителят на НЗОК Пламен Цеков пред Нова телевизия в коментар на исканата му оставка от Лекарския съюз.

Според Цеков обвиненията, които се тиражират от БЛС, не са подкрепени с факти и данни.

"Много странно - хора, които никога не са управлявали нищо, казват, че не разбирам. И аз ги разбирам тях, защото те не разбират. 15 години се занимавам със здравен мениджмънт, а управлението в общи линии се подчинява на едни и същи принципи в здравеопазването. Нямаме учебник, в който да има за менажиране на общинска болница, отделен за областна болница или отделен за университетска болница. Мениджмънтът се подчинява на едни общи правила и вече от умението на съответния човек да ги прилага и качеството на неговото управление, категоричен е Цеков.

Още по темата

Той заяви, че освен на една пациентска организация има подкрепата на всички останали пациентски организации, които по телефон или писмено заявили, че не поддържат исканата му оставка. Съсловните организации и останалите също не се предявили претенции към мен, каза шефът на НЗОК.

Цеков уточни, че все още не е получил официално съобщение с мотивите на Върховния административен съд да отмени постановлението на Министерски съвет за определените от Националната здравноосигурителна каса обеми и цени на медицинските дейности.

Той обаче заяви, че това по никакъв начин не променя дейността на Касата в момента. Нещата продължават да се случват така, както са, заяви управителят на НЗОК.

По отношение на направленията, Цеков заяви, че има регулативни стандарти, които са въведени много преди той да е в НЗОК.

Ние просто поддържаме този механизъм, защото той е показал, че добре управлява ресурса и се намира един сравнително добър баланс между желанието за потребление и възможностите на бюджета, заяви той.

Цеков напомни, че е политическо лице, член на ПП ГЕРБ и по тази причина е много вероятно да не остане на поста.

НЗОК по принцип е независима институция. Но тя работи в много тясно сътрудничество с Министерство на финансите, с Министерство на здравеопазването и с парламента. И е редно, когато има едно ново очертало се политическо мнозинство, управителят на НЗОК да бъде в съзвучие с тези институции, така че да имат взаимно доверие, посочи той.

Пламен Цеков увери, че в момента НЗОК е стабилна. Ние се разплащаме в ритъм с всички договорни партньори. Аз знам къде са проблемите, знам как се очертава бюджетът на Касата до края на годината и искам да бъдат всички информирани след мен, така че да могат да вземат мерки и не след три месеца или четири месеца, когато дойде новият шеф да се обърне и каже: ето го Цеков, той направи така нещата, а вижте сега аз нямам решение.

Решение винаги има и затова е редно отговорните хора да постъпват винаги отговорно. А това да се искат оставки по този начин просто е банално и шаблонно, добави управителят на НЗОК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: НЗОКПламен Цеков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
За дежурните и разбиращи от всичко душици, които не работят и цял ден се оплакват от всичко и от всички, без да са платили един лев осигуровки ама с претенции . Ресурса който притежава НЗОК е ограничен и ако няма регулация, парите ще свършат още на 5 месе. Доказателство е че населението на България намалява а всички болници всяка година искат повече и повече пари. Тоест създават се пациенти за да се точи касата, а отделно се изнудват и за още пари. А за направленията е факт, че почти всякоджипи
5
2
 
10
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ преди 10 години
МАЗНИК
4
2
 
9
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
.... Човекът е прав , бре! Изпълнява си задълженията "ПРОФЕСИОНАЛНО" ;) Той "НЕ КРАДЕ" човечеца.... той просто си "ВЗИМА" ;) Да не кажете сега , че е "откраднал цялата каца с мед" ;) ?!?! Кацата си е там! Той просто си бърка най редовно в нея.... облизва си пръстите.... и после пак бърка :) ;) :) !!!! Тая смехотворна "ЗДРАВНА КАСА" и тия така наречени "здравно-осигурителни вноски".... една от най - ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ в Абсурдистан и яка "ЧЕРНА КАСА" на определени "кръгове" тук!!! Трагедия сме :(!
3
6
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ЦЕКОВ,- НАЛИ СИ ДОКТОР... МАРШ ДА ЛЕКУВАШ *** ИЛИ... СИ ОТИВАЙ НА СЕЛО ЗА ДА... САДИШ КАРТОФИ..., КАКТО КАЗА ФЮРЕРА...!!!- АЙДЕ ЦЕКОВ - МАРШ...!.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги е така. Колкото повече знае човек, толкова по - малко се прави на всезнайко.
1
25
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Да попитаме хората доволни ли са от услугите на НЗОК. Да+ Не-