Седмица викове пред МС: Ние няма да се откажем, а вие?!

Полетяха бутилки по централата на БСП, леко пострада репортер
Обновена: 21 юни 2013 07:02 | 20 юни 2013 19:15,
763

Снимка: Булфото

 

Отново хиляди хора се събраха на площад „Независимост“ в седмия ден на протеста с искане на оставката на правителството. „Червени боклуци“, „Мафия“ скандираха протестиращите.  Протестиращите минаха по обичайния си маршрут и напрежението ескалира пред централата на БСП на "Позитано" 20, където все още се провежда Националният съвет на партията.

Протестиращите хвърлиха стъклени бутилки, камъни и други предмети по сградата на БСП. Счупи се прозорец на втория етаж на сградат., при което пострада репортер. Полицията изведе ранения, за да му бъде оказана медицинска помощ.

Протестиращите скандираха „Мафия” и „Оставка” и пяха националния химн.

Преди това пред МС протестиращите отново издигнаха искания за оставка на правителството, смяна на политическия модел и бързи промени в Изборния кодекс. Хората носиха знамена, разнасяха се силни освирквания към сградата на Министерски съвет, биха тъпани.

Много от гражданите са възмутени от изказването на депутата от БСП Христо Монов, който нарече протестиращите  интернет  лумпени. Някои от недоволните носиха плакати с думите на Монов „интернет лумпен“. Някои от обидените заявиха, че те са лумпените, които изкарват БВП на България.

„Ние сме граждани на България и когато политиците не вършат работа, трябва да си отидат. Ние говорим, но те не ни чуват“, възмутиха се част от протестиращите.

"Ние няма да се откажем, а вие", „Не съм платен, мразя ви безплатно”, „Имигрирайте Вие”, „Довиждане – свобода – уволнени сте", "Въпрос на чест е да останем в България" са само част от лозунгите, които издигнаха протестиращите.

На протеста отново има много семейства с деца.

Шествието се насочи по обичайния вече маршрут - към Народното събрание, Орлов мост, посока НДК и след това се отправи към централите на БСП, където напрежението ескалира, после се отправи към централата на ДПС, където хвърляха къмъни и яйца. До безредици не се стигна. Протестиращите отново се отправиха към МС и НС.

Протести, макар и по-малобройни от тези в столицата, имаше и в няколко града в страната.

Един от най-многобройните делнични протести се проведе тази вечер в Пловдив, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града. По улиците на града излязоха над 1500 души. Хората искаха оставката на правителството и протестираха срещу поведението на лидера на „Атака” Волен Сидеро на Консултативния съввет при президента тази сутрин.

Пловдивчани заявиха, че не се задоволяват само със смяната на Делян Пеевски, а искат и смяна на областния управител Венцислав Каймаканов, за когото се твърди, че е назначен от квотата на ДПС. Хората имат и социални искания за по-високи заплати и справяне с безработицата.

В шествието участваха и майки с детски колички. Протестиращите тръгнаха от площада пред общината, скандираха под прозорците на партиите БСП и „Атака” и блокираха централни пловдивски булеварди.

С народни хора, изпълнение на фокуси и блокиране на кръстовища премина тази вечер протестът срещу правителството във Варна, в който се включиха около 300 души.

25-годишният илюзионист Веселин Долмов - Арсен пък направи тематични фокуси. Особен възторг предизвика номера, при които младежът изписа "оставка" с карти.Протести имаше в Силистра и Бургас.
 

Протестните митинги и шествия в страната започна на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Въпреки че изборът беше отменен от Народното събрание, протестите не спират.

Информацията е актуализирана в 22.24
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


763
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
570
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Ванго преди 10 години
Правителството ке падне на 25 юни тази година! Така ми предрекоха звездите. Затова, давайте, младежи, не се отказвайте!! Напред! Малко остана! Да живее майка България! И Бог да Ви пази!
569
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Созопол няма протести , но за сметка на това плажът е пълен и животът продължава.
568
1
 
2
 
! Отговори
Чичо Ванго преди 10 години
Правителството ке падне на 25 юни тази година! Така ми предрекоха звездите. А за да го потвърдя, хвърлих боб и карти и пак тази дата ми се показа! Затова, давайте, младежи, не се отказвайте!! Напред! Малко остана! Да живее майка България! И Бог да Ви пази!
567
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
София и по големите градове протестират защото ние плащаме най много данъци и на практика издържаме държавате.чрез малките градове ,селата и турците 23г ни командвате така че е време да вземем нещата в свои ръце.трябва просто болшинството да гласува само така можем да преборим твърдите електорати .
566
1
 
2
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
До ГЕРБЕРАСТИМи хайде излезте най-накрая - да ви видя истински българи как биете майки с деца! Хвала на такива българи като вас! (сигурен съм че си от атака нали? :)) идиотизма ви личи от далеч)
565
7
 
2
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТИ преди 10 години
ПУСКАЙТЕ ПОЛИЦИЯТА И МЛАТЕНЕ ЗДРАВО ЗА ТЕЗИ ГЕРБАДЖИЙСКИ ***, ДОКАТО МЪРДАТ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ НИЕ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ И ЩЕ ГИ ДОВЪРШИМ
564
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%98%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BA
563
3
 
2
 
! Отговори
ahil преди 10 години
Te horata niamat i mesec rabota .........kak reshihte ,che si varshat rabotata !!!!!!!!!!!!!!!!!I zashto protestirashtite v Plovdiv ne minavat prez centralata na Gerb ????? Zashto nali uz beshe "CHIST" grazdanski protest :)))))))))
562
2
 
10
 
! Отговори
ж преди 10 години
Червени *** от БСП, турски *** от ДПС, фашисти от АТАКА сами заробвате собствените си деца, 100 години крадете и насаждате олигофренската ви червена идея. Продадохте ресурсите и производството на Доган Местан Ибрям, изнесохте милиарди капитал зад граница. А когато дойде ГЕРБ секна ви далаверата и скочихте като мършави кучета. За 3 години аз видях какво постигна ГЕРБ, стократно повече от колкото вие във прословутите ви петилетки. Скрийте се в землянките си долни мазни плужаци.
561
2
 
3
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
До !Дадохме му - ама то напира - за два седмици само помия излезе от там!
560
4
 
10
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
Против протестите пишат само малоумите продажници от Атака защото им е ясно, че паднат ли - повече власт няма да видят! Ама това заслужава *** Болен!
559
4
 
5
 
! Отговори
! преди 10 години
Трябва да се засрамите, че носите портрета на великия Левски, защото сте нетолерантни! Дадохте ли шанс на това правителство, за да кажете, че е некадърно? Откакто е сформирано то работи под постоянен стрес. А помните ли калинките на предишното? Помните ли и не се ли срамувате, че вас образовоните са ви управлявали хора без дипломи, а с купени или фалшифицирани такива?!
558
1
 
3
 
! Отговори
БББ преди 10 години
"Отново хиляди хора се събраха на площад Независимост " - КОЛКО ТОЧНО,ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА? СТРАХ ЛИ ВИ Е?
557
3
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Да питам-защо не минавате из през нашата централа -на ГЕРБ.Обиден съм-фръц-ще напусна!
556
13
 
7
 
! Отговори
майна преди 10 години
до 641 поддържам твоето мнение,не може София да е цяла България!Не слушайте простотиите на софиянци,които в финансов план са с най-високи доходи!НЕ знаете как живеят хората от провинцията!!! НАИСТИНА ТЕЗИ ПРОТЕСТИ СА ПРЕДИЗВИКАНИ ОТ ГЕРБ!!!тази партийка не може да се примири че не е на власт!Очаквам да има наказани бивши министри-със съд!!!!!
555
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То когато трябва никои няма!Сега когато трябва да чакаме промените на новото правителство се намери единстадион изстървани превърженици на Азис и Боко-защото не трябва!А гладните хора няма да излезнат сега а зимата когато има защо!-ток,парно, храна,презарвативи,тампони,памперси,дърва,патрони,ракети,танкове,пиратки,бомбички,бендзин,винетки,данаци и други неща от първа необходимост...
554
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 670 може да не знаят за кого са но знаят че са против липсата на морал нещо което може би и на теб ти липсва надявам се да не съм прав.
553
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакайте, чакайте, още не е излязъл гладният народ, а като излезне, тогова вече няма измъкване, ако ме разбирате какво искам да кажа!
552
5
 
1
 
! Отговори
717 преди 10 години
До 716 Анонимен разбира се - бегай в ляво бе ка..т. Събирай си посраните *** и да те няма от страната на свободните хора. Бягай и не се обръщай на зад.
551
3
 
1
 
! Отговори
BG преди 10 години
Opredeleno ima i hora koito savsem ne sa dobre s glavite . viziram 3 -ta i 5-ta snimka. Opredeleno se vijda za6to sa sami i nqma nikoi pokrai tqh To4no ot takiva koito se mislqt za intreresni nqma nujda protestat za6toto toi e sre6tu Upravlqva6tite a te sa DPS I BSP. Po Ataka umi6leno se hvarlq kal s cel da se pri4upi nacionalizmat na balgarina osnoven faktor za da se zapazime 500 g. prez TURSKOTO ROBSTVO !!!!