От 15 до 30 лв. и парче пица от "Атака"

Сидеров събира яки клакьори от фитнеса
Обновена: 21 юни 2013 14:03 | 21 юни 2013 09:25,
369
От 15 до 30 лв. и парче пица от "Атака"
Вероятно сред тези привърженици на "Атака" също има платени клакьори. Снимка: Булфото

Платени агитки гастролират по партийните протести. На демонстрантите се дават пари, за да подкрепят определена политическа сила, разказва пред bTV 18-годишен младеж, който е категоричен, че не става дума за мирните протести от последната седмица, а за организираните партийни мероприятия.

За Георги Флоров протестите са начин да припечели пари. Казва, че хората като него са много и се познават.

Последната му оферта е дошла във вторник от партията на Волен Сидеров. От "Атака" ги ангажират само за по два-три часа на ден, а парите се дават на ръка.

"Една приятелка ме попита във Facebook дали искам да протестирам за 15 лева. Аз веднага попитах за кой, кога и къде, защото съм ходил и друг път на платени протести. Тя ми отговори - за "Атака", 15 лева плюс ядене – парче пица или сандвич. Парите се раздават след 22:00 часа вечерта", разказа още Георги.

Още по темата
18 юни 2013 09:45
183
По думите му организацията става с посредници и не може да се стигне до поръчителя.

"За свалянето на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов пак имаше платени протести. От "Атака" тогава раздаваха по 5 лева на младежи, на възрастни жени – всичко, което може да ходи и е на крака. Всичко им е платено, това трябва да се знае", подчерта Георги Флоров.

От формацията на Сидеров категорично отричат, че плащат на хората, за да протестират пред централата им на "Врабча".

БНТ обаче също влезе в дирите на платени от националистите протестиращи.

Скритата камера на телевизията е посетила във вторник столичния квартал "Овча купел", където във фитнес клуб охранител на име Дани предлага на посетителите по 30 лв., за да участват в протеста.

Журналистът Росен Цветков е отведен от въпросния  Дани малко преди 18 ч. в пространството между парламента и храм-паметника "Александър Невски", където вече са се събрали стотици мускулести младежи, някои от тях - охранители.

После по странични улички групата стига до централата на "Атака".

По пътя получава интрукции да не приближава други агитки, който иска - да играе карти с "колегите" си и в никакъв случай да не признава пред журналисти, че му се плаща.

Мъжът, който ги наема, не коментира никакви детайли в подкрепа на кого или защо ще протестират.

Момчетата обаче стоят в зоната пред централата на "Атака", където лидерът на партията Волен Сидеров държи речите си по мегафон, обграден от охраната му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
40
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 4 - През 7-те дена бях на протестите всяка вечер. Честно ти казвам не съм видял нито един плакат в подкрепа на ГЕРБ, нито някой е викал за ГЕРБ. Единствено Атака си организираха контрапротест, където имаше 50-60 човека симпатизанти.
10
61
 
11
 
! Отговори
Bibmo преди 10 години
Нека да им плаща Като няма работа пак Волен ли ви е виновен бе ***?Браво на човекаНякой лев за хляб да имат момчетата и за някое сокче натурално.Ако дойдат да ви ограбят щото нямат пари по-доволни ли ще сте ?
9
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалки сте атакисти жалки жалки *** сте вие.Ама една заръка от мен вземайте колкото можете че на следващите избори няма да вземете и 1 % и не знам тогава сидер паша,какво ще прави.
8
3
 
37
 
! Отговори
win преди 10 години
АЛО '***" ХОДИ ДА СПИШ МАЛКО НЕ СИ СИ ВЗЕЛ ХАПОВЕТЕ И ТИ! ДАЖЕ И БЕЗ ПИЦАТА ИЗЛИЗАТ ВАШИТЕ ХОРА ЗА БОЙ. А ПАРИТЕ СА ПО 10 КИНТА ЩОТО ВОЛЕН НЕ ДАВА СУХОТО ДЕТО ГО ПРИБРА ПРЕДИ 10 ДНИ! ГЛАДНИ ЩЕ УМРЕТЕ ТАКА ДА ЗНАЕШ!
7
3
 
54
 
! Отговори
viki123 преди 10 години
Колкото и да отричат, това е истина, виждали сме смс с предложение
6
6
 
91
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Да ви приседне пицата, продажници......
5
2
 
106
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Господа политици, виждате ли че истината вече излиза на яве. Показахте и доказахте че сте Нагли, Крадливи и сте ***.
4
62
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре е Орешарски да премести правителството и парламента във Видин или Плевен, където БСП спечелиха и така протестите в София ще се обезсмислят. София не е България и България не е София. Може да си останат Борисов, Фандъкова и Плевнелиев с протестиращите в София и да се радват на взаимната си любов.
3
93
 
24
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 10 години
ГЕРБЕРИТЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПРОТЕСТ
2
3
 
31
 
! Отговори
Iwan преди 10 години
Левски и Цска, синкаво-червената мъгла, която души българския футбол се е прехвърлила и в политиката. Марш на олигарсите от БГ футбола и Бг политиката! Отборите и партиите трябва да са на народа
1
7
 
117
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Това се знае. Никой нормален човек не би подкрепил Атака, особено след действията им от последния един месец. Рейтинга и доверието им се срина. Ако на тези избори имаха 7%, то на следващите ще имат 0.7%.