Състоянието на НЗОК е стабилно, твърди ГЕРБ

Зле е управлявано, има преразход, контрират от БСП
13
Състоянието на НЗОК е стабилно, твърди ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Оценката на предишните и настоящите управляващи относно състоянието на НЗОК доста се разминава. Според ГЕРБ няма проблем с финансирането, а социалистите смятат, че има преразход.

„Състоянието на НЗОК е доста лабилно”, предупреди  депутатът от „Коалиция да България” Илия Баташки по Нова телевизия. По думите му резервът е едва 250 милиона лева.
 
„Има преразход от 17 милиона за лекарства и 25 милиона преразход за болнична помощ, управлявано е зле“,  заяви още Баташки.
 
Според д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче това не е така и болниците са получили това, което са изработили.
 
„Преразход има само в първото полугодие по отношение на болнична и дентална помощ. НЗОК е в стабилно състояние и не бива да се всява страх в гражданите, че ще спре плащанията. За първото полугодие се изплащат дори надлимитните дейности на лечебните заведения”, заяви тя.
 
По думите й НЗОК ще се справи, а всичко друго е „намерение за политическа чистка”.

Още по темата
Здравният министър Таня Андреева вече поиска оставката на шефа на касата д-р Пламен Цеков.

Дариткова пък предложи на Илия Баташки да му бъде вречена наградата „Златен скунск“ за неуспешно менажиране, защото в качеството си на директор на болница „Св. Георги“  в Пловдив, лебечното заведение непрекъснато имаше огромни дългове, въпреки държавната помощ.

Относно рокадите в ръководствата на някои лечебни заведения, Илия Баташки призова прокуратурата да провери финансовите отчети на най-големите болници в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
герберастин преди 10 години
Една от сферите в които некадърността на ГЕРБ лъсна с пълна сила след енергетиката е здравеопазването. 4 сменени министри и едно голямо нищо.
11
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 10 години
До АнонименСъстоянието на НЗОК НЕ се вижда от "финансовите" отчети а от НИВОТО на здравеопазването, от ЛИПСВАЩИТЕ направления след 15-то число, от ЛИПСВАЩИТЕ лекарства и от много други здравно необходими НЕ изпълнени неща.
10
1
 
3
 
! Отговори
сър тър преди 10 години
Тази здравна каса разболя народа !Откакто патрони на болниците станаха разни светии пътя до гробищата стана по-кратък!Разни финансови корифеи бъркат в нея както намерят за добре за да оправят бюджета (след като съсипаха разни институции в други държави-пример Дянков)!
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А състоянието най-добре се вижда във финансовите отчети.Не виждам къде "другаря" баташки е видял тези резерви?!Явно и той като другаря Станишев които вижда стотина протестиращи,има своя бройна система различна от десетичната!?:)))
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокуратурата да провери отчетите!Освен нагъл лъжец и много глупав бил този Баташки!Данъчните да проверяват за наличието на нитрати в почвата, а господин Баташки?:)))
7
0
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Опа. Ето я пак Дариткова. Нагла женица. Заедно с Дянков пренасочиха сто милиона от касата в държавния бюджет. И Конституционния съд обяви този акт за противоконституционален. Но парите не бяха върнати. Защо се мълчи по този въпрос!? Къде отидоха милиони от здравните ни осигуровки?
6
0
 
3
 
! Отговори
ИНТЕРНЕТ_ЛУМПЕН_ преди 10 години
........ Какви "здравни осигуровки" и за какво са?!?! Тъй или иначе..... отидеш ли на лекар.... постъпиш ли на лечение за нещо някъде.... АБСОЛЮТНО ВИНАГИ ТИ ИСКАТ ПАРИ АКО НЕ "НАД МАСАТА" ТО "ПОД МАСАТА"! Отидеш ли на преглед... плащаш... и лекаря почти винаги те "препраща" в частния си кабинет или при някой "много добър специалист-приятел" на "частно"! Друг е въпроса че се навъдиха и значителен брой "пишман спецове-лекари" в България! Е_ _ ти трагичната "здравна система",ако изобщо е такава де
5
0
 
6
 
! Отговори
ИНТЕРНЕТ_ЛУМПЕН_ преди 10 години
Каква "Здравна каса" , бе , смешници ?!?! Пишете го "ЗДРАВНА КАСА".... но ако трябва да си казваме нещата с ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА.... си го напишете с ИСТИНСКОТО ИМЕ - "БЕЗДЪННА ЧЕРНА КАСА ЗА НАШИТЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ , ОТ КОЯТО ИМАТ ПОЛЗА ЕДИНСТВЕНО ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ОТ ХОРА , НО НЕ И ТЕЗИ ЧИИТО ПАРИ ВСЪЩНОСТ БИВАТ УДЪРЖАНИ !!! ".... За какво ми "удържат здравни осигуровки" след като аз примерно НЯМАМ НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ТОВА?!?! Както и повечето Българи , разбира се... НАВСЯКЪДЕ ТИ ИСКАТ ПАРИ ВИНАГИ!!!..
4
2
 
8
 
! Отговори
strephen преди 10 години
значи щом има преразход, са давани пари за болниците! АКО ИМА ИКОНОМИИ ЩЕШЕ ДА Е ЗЛЕ! ИСТИНАТА Е, ЧЕ ОРЕШАРСКИ НЯМА ДА ПРОПУСНЕ ДА ГО ВЪРНЕ НА ГЕРБ И НА ДЯНКОВ, КОЙТО ОЩЕ В НАЧАЛОТО СЕ ПОЯВИ С ЕДНА ПОСТНА ПИЦА!
3
3
 
15
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Състоянието на Касата е стабилно. Има достатъчно пари за Касиера и чиновниците около него.За здравето на болните - ако и каквото остане.
2
0
 
15
 
! Отговори
Петко преди 10 години
Казва се здравната каца !
1
0
 
21
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Не мога да разбера само как може едните да казват че е зле управляване и има преразход, т.е. всичко е в батака, а другите да казват че състоянието е стабилно. Кой лъже? Или се говори на инат. И в двата случая това е вредно за нас като пациенти, които издържаме както здравната каса, така и депутатите, които се чудят как да се плюят един друг, вместо да се обединят за да се направи нещо и да се тръгне напред. ЕТО ЗАТОВА ВИ ИСКАМЕ ОСТАВКАТА! И ГЕРБ ДА НЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ, НЯМА ДА СТАНЕ!!

Спонсорирани публикации