9-и ден глад: Болна България да бъде излекувана!

Едвин Сугарев: Кабинетът ще падне до две-три седмици
Обновена: 4 юли 2013 09:42 | 4 юли 2013 09:34,
187
9-и ден глад: Болна България да бъде излекувана!
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

Eдвин Сугарев гладува вече девети ден срещу правителството. Пише стихове, поне по една статия на ден, и чете. Обяснява, че първите три дни от гладуването са най-тежки.

"Сега минаха и се чувствам много добре, много във форма. После идва един момент, в който гладът въобще не се усеща. После отслабваш все повече и повече, не можеш да се подлагаш на големи натоварвания, но това така или иначе е много дълъг период. Той може да продължи 30-40 дни", казва политикът и общественик.

Запознава се с последиците от гладуването още през 1991 г., когато е един от 39-имата депутати, които правят гладна стачка срещу начина и лицата, които изготвят Конституцията. През 93-та гладува отново - над 20 дни с искане за оставката на президента Жельо Желев.

За сегашните гладни протести, но в подкрепа на кабинета "Орешарки", той казва: "Държавна сигурност не си е променила методите и оперативните мероприятия. Първата, която гладуваше, вече прекрати гладната си стачка. И на мен ми се обади премиерът с молба да прекратя гладната стачка. Почна да ми обяснява как работел за България. Аз му казах, че не е вярно и напразно си хаби думите. И отказах да я прекратя".

Още по темата

От три дни заедно с него гладува и приятелят му фотограф Николай Генов. Роднини и приятели му звънят непрекъснато по телефона, за да му разкажат как е днес на протеста.

"Десетки хора ми пишат мейли, правят подписки в моя защита. Закачат на вратата със сини балончета разни поздравления. Но аз не съм важен. Важно е болната страна да бъде излекувана. Аз ще гладувам, докато гладната стачка постигне целите си, няма да се откажа", заканва се Едвин Сугарев и допълва с носталгия.

Прогнозата му е, че не по-късно от седмица-две правителството ще подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
13
 
11
 
! Отговори
хуманист преди 10 години
Номер едно е един извратеняк. Долен комунист с глава от бетон и мозък на медуза.
9
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Клиничен луд.Известен от ерата на СДС , но тогава номерата му минаваха.Има диабет и ако реално гладува , досега просто да е умрял.Иска обаче още да е в играта, без значение като какъв .Важното е да се говори за него!Пълен ненормалник!
8
5
 
33
 
! Отговори
каси преди 10 години
Има хора гладуват не протестно всеки ден - от тях да се е впечатлил някой ? На тях им е нужно работещо правителство !
7
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя навремето добре се налапа, сега малко диета не е зле:)
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gospodin Sugarev ,Vie kakvo iskate,ako ima novi izbori I Getb ,speceli otnovo buntove da smaknat teh ,ako e Bsp otnovo buntove I do kade,Kakvo iskate ,otnovo vie da ste na vlast,minahte si reda.
5
9
 
20
 
! Отговори
***** преди 10 години
Е , дано този път да свършим с този ненормалник , само едно искам да попитам , той от 89 година хващал ли е някаква истинска работа , или и той като СЕРгей , стажа му е само на сенчести места .Че като го гледам скоро и пенсийка ще иска.Така е , хората с няколко гладни стачки си оправиха живота
4
20
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това седерастко *** да не се прави на велико
3
4
 
26
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Има една приказка:"Кой каквото си го направи, друг не може да му го направи..."
2
16
 
16
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
Дано се окаже прав !!!
1
28
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само още 20 дни и ще се освободим от този парзитняк, дръж се правитлество, стискай заби, въпреки подлата атака на едуин...