24-ти ден протестиращи искат оставка на кабинета

Отново имаше и контрапротест в защита на Орешарски
Обновена: 8 юли 2013 07:11 | 7 юли 2013 19:20, Веселина Йорданова
734

Снимка: БулФото

Пореден 24-ти ден недоволни от управлението протестираха пред сградата на Министерския съвет срещу правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите носеха плакати с лозунги „Революция”, „Орешарски е истински комунист, ти го плюеш, а той вика – дъжд вали”. Недоволните развяваха български знамена и скандираха "Мафия!" и "Оставка!".

Сградата на правителството е със заграждения и около нея имаше засилено полицейско присъствие. Кордони на специализирани полицейски сили пазеха входа на президентството и на бившия Партиен дом.

Шествието тази вечер промени обичайния си маршрут - Народното събрание, през Орлов мост, към централите на партии, като недоволните продължиха по бул. "Цариградско шосе". Малко преди да достигнат спирката на градския транспорт на Окръжна болница, те се върнаха обратно към Орлов мост.

Около 30 души протестираха пред президентството срещу изявлението на президента Росен Плевнелиев към нацията, което той направи в петък. Те държаха плакати с надписи: „Плевнелиев, ти си обикновен говорител на ГЕРБ”, „Двуличен си, но нито едно от лицата не е на държавен глава”, „Плевнелиев върти бизнеса си, а не държавата”. Протестиращите свиреха със свирки и носеха български знамена.

По-рано днес няколкостотин души се събраха на контрапротест в защита на правителството на Пламен Орешарски. Присъстващите издигнаха лозунга - "Като нямаме президент, нека да работят правителство и парламент". Проявата беше под надслов "Шанс за Орешарски, шанс за България" и традиционно се провежда пред пилоните на НДК. На друг лозунг пишеше: "Каним всички мислещи безплатно. Ние не сме егоисти. Ние мислим за цяла България". Хората носеха български знамена. От микрофон всеки можеше да заяви позицията си защо е на протеста. Присъстващите се обединиха, че започват подписка за отстраняването на президента Росен Плевнелиев за това, че зае позиция срещу правителството и парламента.

Информацията е актуализирана към 21.50 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


734
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
23
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Коментатор За правителството не се знае, ама до края на годината членове на ГЕРБ ще са само Тиквата, Слушалката и Фидзила...
18
6
 
11
 
! Отговори
Психиатър преди 10 години
Българинът иска да краде, това е. В моя 28- годишен стаж не веднъж съм установявал, че некадърният НЕ ЖЕЛАЕ да се усъвършенствува, НЕ ЖЕЛАЕ да работи и НЕ ЖЕЛАЕ да спазва правила, които му поставят ограничения при придобиване. Така държава не се прави, другари.Ако само това ви остана като желание след толкова управления, социализми, сполуки и други бабини, значи БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА.
17
17
 
20
 
! Отговори
АГИТПРОП преди 10 години
Отново 0,001% от населението на София ще правят зулуми и ще *** по улиците.
16
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протеституиращите са кауза пердута! Продажна ***!Взеха пари от Тиквата и вече някои заминаха на море!
15
13
 
33
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
НЕ СЕ СПРЯХА ПРОСТАЦИТЕ ГЕРБЕРСКИ НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ Е РАВНО НА ВОЙНА
14
20
 
24
 
! Отговори
като уличните кучета преди 10 години
Искам всички протестиращи да бъдат кастрирани и да бъдат маркирани като уличните кучета!
13
24
 
24
 
! Отговори
досадно малцинство преди 10 години
Явно правителството на Орешарски е по-интелигентно от кресливите протестиращи, защото засилва позициите си, а протестиращите се изчерпаха и се изолират в едно досадно малцинство!
12
28
 
26
 
! Отговори
Българската Конститу преди 10 години
Българската Конституция забранява детския труд. По тази причина е престъпно малки дечица да се експлоатират и да се злоупотребява с тях за политически цели, принуждавайки ги насилствено да участват в протестите!
11
23
 
16
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Тези от контра протеста да не получат сърдечни проблеми докато протестират и да не могат да си вземат хубавите пенсии.
10
32
 
27
 
! Отговори
меките китки преди 10 години
По-добре твърдия орех, отколкото меките китки на протестиращите!
9
31
 
36
 
! Отговори
поредният ликвидатор преди 10 години
Другарят Плевенлиев не е президент на България! Той е поредният ликвидатор на България!
8
24
 
24
 
! Отговори
весели блокади преди 10 години
Очевидно е, че протестиращите нямат никакво намерение да свалят правителството. Ако свалят правителството, няма да има повече протести. Няма да има весели блокади на магистралите и на кръстовищата. Няма да има безнаказано думкане на тъпани, псуване на висок глас и безсмислени крясъци. Няма да има безнаказано препикаване и осиране на улиците и градинките по маршрута!
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Излиза, че нищо от политика не разбираш, карагьоз.
6
23
 
17
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 2По-добре Евразия от колкото ЕС. От ЕС нищо добро не видяхме, само глупости и глупави изисквания. Евразия е друга бира - на арабите можем да им изнасяме био продукти (зарзават, билки, глупости); от Русия да си вкарваме евтини горива и суровини за индустрията или директно да си ги трампим с арабите нефт за зарзават и сме готови - поевтинява транспорта, от там услугите, колелото се завърта и нещата тръгват в нормални темпове на развитие, и т.н.
5
11
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 10 години
Абе ФАКТ е, че след "СПОЛУКА ЗА БЪЛГАРИЯ"трябваше да остане"ПОУКА ЗА БЪЛГАРИЯ"Ф А К Т!!!!
4
26
 
37
 
! Отговори
KARL MARKS преди 10 години
ДРУГАРИ! ДА ДАДЕМ ШАНС НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ (ОЛИГАРСКИ)!ДАЙТЕ ИМ ВРЕМЕ, ДА СВИЯТ ЕДИН МИЛИАРД.....ПОСЛЕ ЩЕ ГО ИЗПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ!
3
1
 
52
 
! Отговори
пхаха преди 10 години
Света не познава успешен мирен протест. Приятна разходка из София.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък колкото повече се опитвам да разбера Андерш Брайвик толкова повече не разбирам управляващите вече 23 години.
1
20
 
37
 
! Отговори
Карагьоз преди 10 години
Колкото повече се опитвам да разбера Сергей Станишев, толкова повече разбирам ... Андерш Брайвик!