25-ти ден викове "Оставка" пред Министерския съвет

Протестиращите пак затвориха "Цариградско шосе"
Обновена: 9 юли 2013 06:29 | 8 юли 2013 19:41,
730

Снимка: Булфото

Хиляди са се събрали за поредна вечер пред Министерски съвет на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Днес е двайсет и петият ден на протестите в София срещу кабинета. Движението в района отново е блокирано.

Протестиращите скандират дежурните „Оставка” и „Мафия”, а част от тях развяват български знамена. Пред президентството има човек в съдийска тога, с бяла перука и залепен надпис „Съдия на мафията”. Има и хора, които са облечени с раирани костюми, като затворници, на които са залепени табели с надпис „Няма да ни спрете”. Чуват се биене на барабани, както и силно свирене със свирки. Не липсват познатите амбулантни търговци.

Движението по бул. „Цариградско шосе” беше затворено от полиция още около 20.00 часа, защото се очаква протестът срещу правителството на Пламен Орешарски да премине оттам.

Половин час по-късно органите на реда се дръпнаха от основната пътна артерия и направиха път на шествието.

Група протестиращи с голям транспарант, на който пише „България каза – Орешарски върви си” препречиха пътя на останалите участници в протеста по бул. „Евлоги Георгиев” и по този начин пренасочиха шествието по бул. „Цариградско шосе”. Звижението е спряно.

Шествието стигна до Окръжна болница, след което част от хората се разотидоха, а друга се върнаха на Орлов мост, където традиционно приключва протестът.

 

В неделя протестиращите промениха обичайния си маршрут и не тръгнаха по бул.”Евлоги Георгиев” към партийните централи, а спряха движението от Орлов мост до „Алея Яворов”. Призивите в социалните мрежи са и днес да бъде направено същото.

По този начин хората искат да покажат колко са. Те не са съгласни с официалните данни на МВР.

По данни на полицията днес към 19.30 часа на пл."Независимост" са се били събрали 3500 души. До момента няма данни за възникнали инциденти и нарушения на обществения ред. Полицията продължава да се грижи за охраната на протеста и сигурността на гражданите.

Полицейските екипи „Антиконфликт” отново са сред протестиращите и имат готовност да реагират на всеки подаден сигнал за провокации и нередности.
МВР благодари на гражданите за това, че запазват мирния характер на протеста.

Още двама души са обявили, че започват безсрочна гладна стачка, това съобщи с писмо до медиите Едвин Сугарев, който провежда гладна стачка с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски, съобщи ”Фокус”.

"Получих от Таня и Стефан Стоянови писмо, с което те обявяват безсрочна гладна стачка до падането на марионетното правителство на Пламен Орешарски. Стефан Стоянов е по-малкият син на Радой Ралин, а Таня е негова съпруга. Управляващите, разбира се, се правят, че протестите и гладните стачки не съществуват и си живеят в тяхната паралелна реалност", пише Едвин Сугарев.

Над 150 души се събраха в градинката срещу сградата на община Пазарджик на протест против правителството, предаде "Фокус". Мотото на протеста е "Стоп на абсурдите!". Повечето от участниците в него носеха плакати с различни послания: "Пазарджик подкрепя София", "Когато историята се повтаря, плащаме двойна цена", "Когато отвратените напуснат държавата, остават само отвратителните", "Прозрачно, честно и грамотно управление".

Около 60 души се събраха на организирания в Ямбол протест. Протестиращите носят плакати „Ямбол подкрепя София”, „Мафията няма цвят”, „Депутатите без имунитет”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


730
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
7
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!!!!!!!!!! преди 10 години
Ти тука в тая тълпа от 100-200000 човека виждаш ли един безработен ве изчадие долнопробно мръсно ?
380
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лентяи безделници и наркомани, една сопа ви трябва на вас и възпитателни лагери. Марш да работите
379
6
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!!!!!!!!!! преди 10 години
Ей *** мръсни ще има много кръв, много ама много кръв но ще паднете престъпници мръсни !!! Досега всичко беше парти, беше готино, беше яко... НО ОТ ТУК НАТАТЪК ЩЕ ИМА КРЪВ !!! Това е единствения начин не Осмучарски а Доган да си подаде оставката !!! Щото не мисля че някой се съмнява че в момента не някой друг а Доган трябва да подаде оставка !!!
378
6
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!!!!!!!!!! преди 10 години
Ей *** мръсни ще има много кръв, много ама много кръв но ще паднете престъпници мръсни !!! Досега всичко беше парти, беше готино, беше яко... НО ОТ ТУК НАТАТЪК ЩЕ ИМА КРЪВ !!! Това е единствения начин не Осмучарски а Доган да си подаде оставката !!! Щото не се съмнявам че някой се съмнява че в момента не някой друг а Доган трябва да подаде оставка !!!!
377
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко много *** по София!Това не са хора това са софйски ***!
376
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЙКОВИТЕ АКТИВИСТИ СА СИ ВСЕ МОНОПОЛИСТИ ПИЯТ СУТРИН ТЕ КАФЕ НЕ С МИНУТИ С ЧАСОВЕ В ФЕЙСА ТЪРСЯТ ТЕ БЪЛЪЦИ ТУЙ СА БАНКЯНСКИ ТЪРМЪЦИ С ПРИЗИВ МОЩЕН ЗА ПРОТЕСТ ТАМ ПЛАТЕНИ КОЛКО ЩЕШ ТАМ СА БОКОВИТЕ МАФИОТИ ГЕРБЕРСКИТЕ ПАТРИОТИ ЦЕЦОВИТЕ КАДРОВИЦИ ЕЖЕДНЕВНО ТАМ СЛЕДЯТ КОМЕНТАРИТЕ ДЕЛЯТ ПРОФИЛИ НА БЕСЕПАРИ,АТАКИСТИ ГИ ЗАПИСВАТ В ЧЕРНИ ЛИСТИ БОСОВЕТЕ ГЕРБЕРИСТИ РАЗПОЛАГАТ С МНОГО ПИСТИ,МАГИСТРАЛИ АУТОБАНИ ЩЕ ПЛАТЯТ ТЕ В БРОЙ С КОЧАНИ. ИНФОРМАЦИЯ БАНКНОТИ ПЛАЩАТ ЗДРАВО МАФИОТИ
375
4
 
11
 
! Отговори
Ивайло Атанасов преди 10 години
Снимка 7 и 8, "около 2500-3000 човека пред МС" се събраха днес... Скапани червени мишоци, кога ще признаете най-накрая, че мимолетното ви управление свърши! Знаем че много ви боли, защото всеки път ви гонят с протести, с изключение на 2009 година, но никой от партиите в парламента не заслужава да управлява самостоятелно милата ни родина, никой! Включително и ГЕРБ! И всички ще ги заболи, когато се направи нова кръгла маса, мажоритарни избори и нова конституция. Този парламентаризъм е провален!
374
3
 
4
 
! Отговори
xaxo преди 10 години
Хора разбрахте ли,че Емо Фаса ще прави партия,искам да гласувате на новите избори всички за емо фаса!
373
5
 
8
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
БОЙКО Е НАГЪЗЕН !БОЙКО Е УНИЛ !БОЙКО ПРЕДСТОИ ТИ- СТРАШЕН ВОДЕВИЛ !
372
3
 
7
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
Подсъдимият по делото "Килърите" Васил Костов - Кеца разказа пред Шуменския окръжен съд за среща в София между Бойко Борисов, Бай Миле и Сретен Йоцич, предаде БНР, съобщи сайтът "Лайвбиз". Това е станало по време на продължило над 11 часа вчера заседание на съда.Кеца разказал за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на Бай Миле. Лично присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретен Йоцич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те говорили как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин.
371
3
 
7
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
От преди 16 години :Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.1997
370
4
 
7
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
Пари за пенсии няма, а за социални помощи на ***-ИМА! Така ли?! Не можахме да ги накараме нищо да вършат. Нито да учат, нито да работят, нито тока си и водата да плащат. Дадохме им безвъзмездно жилища, които те след няколко години превърнаха в кочини. (Напр. бившият блок 20 в Ямболския квартал "Райна княгиня", който благодарение на кмета на града вече не съществува.) От тях не можеш да се вредиш ни при лекар, ни в Бюро по труда... Поне да работеха по няколко часа за хигиенизирането на града
369
3
 
9
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
Борисов е герой на едно от най-колоритните описания, които могат да се открият в докладите от цял свят, не само от България. Той е единственият европейски политик, за когото американската тайна агенция SIMO е потвърдила данни за участие в криминална дейност - трафик на амфетамини и източване на горива.Описан като "Батман" и "Бабаит, изтупан в Армани" [05SOFIA1598], Борисов се представя като убеден про-американец и сипе щедри обещания пред посланика. В същото време той е силно зависим от олигарха Валентин Златев, който е свързан с руското разузнаване и руската организирана престъпност.
368
3
 
8
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
Имам 1 въпрос към премиера антикомунист Борисов.......Кога е бил искрен ? 1990 год. когато отказва да се деполитизира и напуска пожарната с думите " За мен партията майка/ БКП/ която безрезервно обичам е по важна от моята служба" или когато преди няколко месеца каза " Те / БКП/ ми опорочиха детството,те ме караха насила да нося червена връзка"..... Кога бе искрен Борисов ? В един от случаите си излъгал нагло.......А това се нарича лицемерие,нагаждачество,сметкаджийство.......
367
5
 
3
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
С управлението на Орешарски колко работа ще се отвори на Кристалинчето.Ще сме единствените в ЕС които навярно след Ореха ще молим за хуманитарна помощ.
366
2
 
5
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
..А сега антикомунист.....Вече се срамувам дори че съм Българин с подобен човек за Премиер.....Кошмара,срама и гаврата с достойнството ни са пълни........
365
3
 
8
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
Бойко Борисов е екземпляр от най- долната и мерзка комбинация на мутра и комунист......Като се събере се получава мутрокомунист......И подобен е премиер на изстрадалата ни и вървяща с бързи темпове към своя залез наша родина.....Преди повече от 10 години когато бе назначен от Мадридския фалирал тогава комарджия а впоследствие ни ощетил с имоти за милиарди крадец за Гл. Секретар на МВР в интервю Бойко Борисов каза че е цитирам "Убеден не комунист а Марксист" и дори взе от дома на Т. Живков портрета на Карл Маркс и си го сложи в кабинета
364
2
 
6
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
Станишев,ти макар и никога да не си бил член на БКП си оставаш убеден социалист......Но никога не си приписвай титлата на убеден комунист......Имаш още много ,много път да извървиш докато стигнеш един ортодоксален,закърмен с партията- майка комунист........
363
2
 
7
 
! Отговори
Кoментатор преди 10 години
Бойко Борисов - уикипедиа.........Комунист при Тодор Живков, майор в школата на ДС в Симеоново, бизнесмен охранител през 90-те заедно с половинката си Цветелина Бориславова, снаха на член на Политбюро на БКП.Ортак с занкови фигури от "бизнеса" от 90-те - Маджо от СИК, Алексей Петров от Аполо и Болкан, и с *** от Варна. Разследван за производство на цигари без лицинз.Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя.По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата
362
2
 
7
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Днес нещо ми липсва и то е мнението на Мая Манолова известна още и като МАЯ СИГНАЛА.Нема мнение по декларацията на посланниците още не ги е разкритикувала както смело направи в европарламента жената корем.острието на БСП Йотова.