Протестиращи пак поискаха оставката на Муса Палев

Губернаторът на Благоевград не дойде на работа
Обновена: 8 юли 2013 12:02 | 8 юли 2013 12:02, Веселина Йорданова
7
Протестиращи пак поискаха оставката на Муса Палев
Снимка: БТА

Протестиращи срещу новия областен управител на Благоевград Муса Палев от ДПС се събраха и тази сутрин пред сградата на Областната управа със скандирания "Оставка!".

С разрешението на охраната представители на групата от около трийсетина души се качиха до кабинета на областния управител след 9.00 часа, за да видят дали е на работното си място. След като се убедиха, че той не е там, те се снимаха край празния стол.

„Нашият протест продължава и каним всички граждани на Благоевград, които не са съгласни областта да бъде управлявана от представител на ДПС, да се присъединят“, каза пред журналисти заместник-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки, цитиран от БТА.

Той съобщи, че продължава и събирането на подписката срещу назначението на Палев, която до момента е подкрепена от над 6000 души. От ВМРО-БНД обявиха, че ще продължат да блокират различни пътища, в края на седмицата се планира блокада на Кулата, а през следващата - на други места.

Символични блокади на пътни артерии ще има и в дните, когато ще се чества 110-годишнината от Илинденското въстание, каза още Джамбазки. Целта е да покажем на министър-председателя, че този човек според нас е крайно неподходящ и нежелан за областен управител на област Благоевград и този протест ще продължи, докато Муса Палев не бъде уволнен, заяви заместник-председателят на ВМРО-БНД.

Наближава годишнината от Илинденското въстание, което е най-голямото, най-добре организираното, най-мощното българско въстание, насочено срещу Османската империя и нейния приемник Турция, и сега да назначават областен управител от ДПС е просто страшна наглост и няма да се случи, заяви Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
орле преди 10 години
Хора, разнообразете малко протеста ! Не всички имаме възможност всеки ден да сме от 8:00 пред Областна администрация, направете протестите от 18:00 на пл. "Георги Измирлиев". Така ще дойдат повече хора и всички ще можем да изразим мнението си отностно това абсурдно назначение. Освен това подписка трябва да се организира и в други градове от областта, не само в Благоевград. Въобще организирайте протеста така че на него да присъстват колкото е възможно повече хора ;)
5
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Тая дума "губернатор" много модерна е станала...ако не е ясно за господата журналисти, превод на български: областен управител. ;)
4
2
 
14
 
! Отговори
очите ми горят преди 10 години
Като не ходи на работа - да го уволнят! Какво е това, ако обикновен човек реши просто да не отиде на работа, веднага ще го изгонят. На този хем хората му казват, че не го искат, хем не иска да си подаде оставката, хем не ходи на работа, а в същото време взима заплата от парите на данъкоплатците.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До MalakИ ти си откровен ***, ама какво от това....
2
16
 
3
 
! Отговори
Malak преди 10 години
Dnes, zasto ne napishite, kolko bqha protestirastite i kolko ot tqh sa otkrowenni piandeta...
1
3
 
35
 
! Отговори
25 дни стигат преди 10 години
БСП да си вземат Мусата и да се изнасят