Всеки втори "за" протеста, всеки трети зове: Оставка!

Хората в селата не искат оставки и избори, отчитат от НЦИОМ
15 юли 2013 18:35,
144
Всеки втори "за" протеста, всеки трети зове: Оставка!
Снимка: Булфото

58 на сто от българите подкрепят протестите срещу кабинета "Орешарски", а 42% - не ги одобряват.

Това показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 3 и 10 юли сред 1000 души.

Социолозите регистрират по-висока подкрепа за протестите сред хората на възраст до 49 години, сред висшистите и сред тези с жизнен стандарт около и над средния.

67 на сто от столичаните подкрепят протестите срещу кабинета, както и 57 процента от жителите на областните центрове и 65 на сто от жителите на малките градове.

Всеки втори от жителите на селата обаче не ги подкрепя.

Сред онези, които не подкрепят протестите, се срещат най-често възрастни хора над 60 години, с основно и със средно образование и представители на етносите.

37 на сто искат правителството да подаде оставка веднага. 23 на сто също искат оставка на кабинета "Орешарски", като не настояват това да се случи незабавно.

"Вероятно тази позиция се аргументира с идеята "нека първо да се свърши най-неотложното", смятат от НЦИОМ.

Според 30% от анкетираните правителството не трябва да подава оставка.

Всеки втори смята, че за страната ще е по-добре, ако се проведат предсрочни парламентарни избори, а 35 процента – че е по-добре правителството да изкара мандата си докрай.

Едва 24 на сто от българите са удовлетворени от резултатите от парламентарния вот на 12 май, докато 62% посочват, че не са удовлетворени.

Доволни са 69% от избирателите на ДПС и 53 на сто от поддръжниците на БСП. 82% от симпатизантите на ГЕРБ никак не са доволни от резултатите от парламентарните избори.

Силно е неудовлетворението и сред избирателите на политическите формации, които останаха извън парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
20
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Сега искам да се връщам в Парламента и подавам ръка на Бсп и Дпс...Атака ги ненавивиждам защото показаха че царА бил гол.Някой казва че съм интригант с сменящи се настроения като дъгата.Това не е вярно.Дано излъжа Серго че съм вълк в овча кожа.Който ми е поел десницата бял ден не е видял.Вляза ли подмолно в Парламента и приспя ли ги с интригите ми смятайте за една седмица съм смъкнал кабинета и се връщам на власт!
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Което значи, че всеки втори не е за протеста, все пак! Айде осъзнайте се с писниците!
4
6
 
15
 
! Отговори
IT-платен преди 10 години
Няма да пиша сега хвалебствени коментари за Борисов-Плевнелиев защото Любо Младежа който е братчед на Любо *** и получава пари от Таки който никой не го знае и се издирва(пие кафе като пич в Кувейт)по заповед на Дон Корлеоне-ББ-ми плащат до 18 часа.Сега само ще ви чета и разпускам.Иначе гласувам за Волен Сидеров.Ако някой си мисли че съм Шизофреник много моля да се огледа в каква страна живее и след това да ми лепи етикети!
3
15
 
30
 
! Отговори
ПГ-ГЕРБ преди 10 години
Маските паднаха и стана ясно че ние като отговорна Партия използваме Глупаците от Улицата за да се върнем на власт.Моля протестиращите още малко да излизат а като вземем власта с помоща на нашите лицемерни партньори от Европа моля да се приберете защото няма да е Европейско и Демократично по цял ден да стоите на улиците.При нас ГЕРБ трябва много да работите като заплатите ви ще ги увеличим след 178 години когато надяваме се ще сме първенци на Планетата Земя и внука на Дянков пак е Финансов тук.
2
20
 
27
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Трябва да се върна на власт по най-бързия начин защото това правителство иска от октомври да направи минималната работна заплата 360 лева.Това небива да се допуска.Ако се увеличат доходите на хората после как аз с пура в уста за 400 лева ще обяснявам на света че имаме най евтината работна ръка.Ама като кажа най-евтината значи бием и Уганда и сме номер 1!Винаги съм искал да сме първи без значение на реда.Всеки ден на протест а после като се върна ще намаля заплатите.Understaund My?
1
10
 
34
 
! Отговори
Ново заглавие преди 10 години
Всеки втори в България ***, всеки трети наивен мечтател!!!