Провокатори и арести пред СУ. Блокиран е Орлов мост

Множеството изригна, че ги сплашват, за да прекратят протеста
Обновена: 18 юли 2013 14:05 | 18 юли 2013 11:13,
259
Провокатори и арести пред СУ. Блокиран е Орлов мост
Седящ протест на Орлов мост. Снимка: Булфото

Един от участниците в днешния протест беше задържан от полицията пред Софийския университет "Св. Климент Охридски", където са се събрали над 100 души.

Мъжът бе отведен в полицейска кола, а на въпрос от страна на протестиращите: Защо?, униформеният отговори, че е искал да направи рутинна проверка на документите му.

Протестиращите обаче настояха, че полицаите искат да ги сплашат, за да прекратят протестите.

Още по темата

Веднага след това протестиращите посочиха четирима души, които според тях са провокатори.

Преди да бъдат задържани и отведени, един от тях разказа пред "Фокус", че е бит от униформените.

Според свидетели обаче един полицай му е ударил лек шамар, а мъжът започнал да симулира, че са го пребили.

Остава блокирано движението и на кръстовището на Орлов мост, където по асфалта са насядали група от 50-ина протестиращи, които скандират: "Оставка" и "Мафия".

Колите на градския транспорт са пренасочени през Телевизионната кула.

Пред парламента пък е останала трета група от протестиращи.

Там броят на хората е по-голям, около 200 души, които са се разпръснали на различните входове.

Тук протестиращите скандират: "Червени боклуци", "Ние не сме вече рая непокорна", "Помощ, убиват мислещите!". Полицейското присъствие пред НС остава засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
3
 
! Отговори
До Бай Он преди 10 години
До Бай ОнПиши, пиши все в същия дух! Показваш нивото на "протестиращите". Мирничките, дето могат да те наплюят, да те залеят с нещо, да те псуват! Море, един бич, като тези на звероукротителите в цирка! Теб бих те изпердашил през устанцата така, че да забравиш част от речника си! Рано или късно ще си го докарате!
209
0
 
1
 
! Отговори
нено преди 10 години
Тия интелектулци България ги е виждала .....Що е Звено? Политическият кръг е създаден от група интелектуалци, начело с Димо Казасов през 1927 година. В началото членството е ограничено до няколко стотин души, предимно интелектуалци, военни и политици от всички политически партии по онова време, но не и комунисти. Задачата на ЗВЕНО е била да попречи на групирането на политическите партии в България на два враждебни лагера. Създателите на политическия кръг се обявяват и твърдо срещу действията на ВМРО и недостатъчния контрол над Пиринска Македония През 1934 година, групата на Димо Касазов нап
208
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
освен партийните активисти , на протестите ходят и млади 20-25 годишни. Аз им се радвам , защото , натиск от улицата кара всяко правителство да се съобразява. Обаче, аз не мога да изляза след като виждам, че там са хора , които викаха и преди двадесет години и ни подмениха вота. Някаква шепа , наричащи се интелектуалци /а те са олигарси с Цв.Б/ и предателите на България от СДС.И отново искат да ни подменят вота. Ако младите , нямат информация да почетат
207
0
 
2
 
! Отговори
Янко до 164-продълж. преди 10 години
...да служим в армията. Нямаше я вече "Катедра 22" ("Туй па к'во е?"). Е, изпълних дълга си. Кандидатствах. Приеха ме в две специалности. Завърших престижен университет. Невероятни преподаватели, традиции, ниво...Не е като да завършиш PR, вярно. Да кажа ли, че съм бъркал бетон с кръв по дланите, че съм слагал плочки и много още неща. Така че, червейче, не се закачай с непознати! А повечето протестиращи не знаят какво искат, не се усещат, как ги употребиха. Не разбраха, че работят срещу себе си.
206
0
 
2
 
! Отговори
Янко до 164 преди 10 години
До Анонимен 164И защо си анонимен? Открий скромната си персона - можеш да станеш един от символите на "протеста", заедно с Таня от пародията на знаменитата картина на Делакроа. Ти момче, се еталон на безпардонна тъпотия! И нали сте уж патриоти - какво е туй "в окопите на майка си ***". За тези думи заслужаваш два бързи шамара, да ти кръстосам цифките. Родоотстъпници сте, все плашите с "Терминал 2". Ами тръгвайте, няма да плачем за вас! Ще ти поясня - по мое време 4 набора трябваше...
205
0
 
1
 
! Отговори
just me преди 10 години
"Ние не сме вече рая непокорна" - има се предвид "Ний не сме вече рая покорна" !!! Помните ли песента? Знаете ли я изобщо...
204
5
 
5
 
! Отговори
Лумпен преди 10 години
Оплакванията за затворените пътища не ги разбирам. Първо, София не е много голям град, а и е достатъчно добре обвързан с градски транспорт. Половинчасовите и едночасовите закъснения за работа и отклоненията, които се налага хората да правят, за да се придвижват, са далеч по-приятни от това държавата да ни ограбва. И ако тези неудобства са цената на опит за промяна, тогава аз съм "за".
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 212:Как можа да напишеш три колосални глупости в едно изречение? Онемявам от възхита:-250 души-блокират-3-милионен (така се пише) град :))))Това последното ме скъса от смях.
202
1
 
2
 
! Отговори
гладен протестър преди 10 години
А безплатен обяд кога ще има на протеста?
201
7
 
9
 
! Отговори
инат преди 10 години
изобщо не ми пука за закъсненията за работа, сам съм си работодател, закъснявам всеки ден, днес направо се върнах, паркирах колата и отидох с метрото, загубих близо час, но не съжалявам и не се оплаквам. този няколко хиляди души които протестират работят и за мен и децата ми, за да се прочисти политиката от ***. затова три-четири пъти и ние ходихме на протеста. и да не ви пука от заплахите на посерковците тук, те са умрели риби, хвърляйте домати, скоро и камъни, *** вън, лустрация !
200
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Група лентяи, имащи се за демократи, 34 дена седят по улиците, и пречат на хората да отидат и приберат нормално от работа. В болнични ли са, в к'во са ???И като блокират Орлов мост и АМ тракия, к'во постигат ???
199
5
 
8
 
! Отговори
psn до 180 преди 10 години
Аз пък си мислех, че контрапротестът са малцинство!Сравнението между протестиращи и непротестиращи е неуместно. Или сравнявайте подкреоящи и неподкрепящи протестите, или протестиращи и контрапротестиращи. Останалото са евтини манипулации. Радостното е, че вече почти няма кой да ви се върже на глупостите.
198
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
250 човека блокират движението в 3 милионен град. За бой са си.
197
8
 
8
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
До DDD 67Писна ни от дебелооки бесепаристи, депесаристи и някакви от лудницата. С останалите ще се опрлавя - но тея не искам и да ги чувам.
196
15
 
14
 
! Отговори
DDD 67 преди 10 години
Бе не ви ли писна на ГЕРБ-ерастите и разните му там измислени "демократи" да протестирате? Най-големите комунисти и червени *** в тази държава сте точно вие! Още Чърчил го е казал: "Ако един капиталист иска да направи пари, той работи. Ако един комунист иска да направи пари - той стачкува!". Във конкретния случай- протестира! И пречи на останалите да работят! И няма ли кой да обясни на тая кокошка Фандъкова, че протеста съвсем не е мирен?
195
11
 
7
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
До ДедоДа ме франеш за дедовия, дедо. А ти лъскай на червените *** и на клонингите им бастуните, *** изпаднал шаш такъв.
194
10
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 10 години
Пусто дърво неокастрено !!! Ше ми станете само на убави и Ентелегентни, гиди дембели с дембели.
193
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз ходя всеки ден. Днес просто не ми е ден...Но престъпниците от 23 годишния ни преход трябва поне да се махнат и да не ни пият кръвчицата вече...Не, че не искам да бъдат и наказани, но това пък едва ли ще се случи...
192
16
 
14
 
! Отговори
До комунетата преди 10 години
Тезо 10000 дето само протестирали се сменят през 2-3 дена почти изцяло бе ентелегентен. Аз съм бил 2-3 дена на протеста и пак ще отида. Повечето протестиращи са като мен. Реално подкрепят протестите 1 от 1,5 милионна София. Естествено има 1/3 дебилни пенсионери които са фенове на вестник телеграф и главния му редактор пеевски. Те не подкрепят естествено, защото говорят по телефона с ***, който плаче и казва че им е син.
191
12
 
6
 
! Отговори
Симеон преди 10 години
Много хора работели в тези министерства, има дни в които са по 40-50 хиляди;))Краят се вижда, но на комунистите.