Национален траур на 5 август за миньорите от "Ораново"

В понеделник спускат националния флаг наполовина
Обновена: 2 авг 2013 19:24 | 2 авг 2013 19:24, Елка Василева
29
Национален траур на 5 август за миньорите от "Ораново"
Снимка: Булфото

Правителството обяви 5 август 2013 г. за ден на национален траур във връзка с трагичната гибел на българските граждани, загинали в мина „Ораново”, съобщиха от правителствената прессслужба.

В понеделник националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

Още по темата

Министерският съвет изразява дълбоката си съпричастност с мъката на семействата и близките на загиналите миньори. Министър-председателят Пламен Орешарски също изпрати съболезнователни телеграми до семействата на загиналите Иван Лазаров и Николай Михайлов.
 
Спасители и миньори откриха тази сутрин телата на Иван Лазаров и Николай Михайлов.

Двамата миньори бяха затрупани в подземната галерия от свлачище на 16 юли, когато изпод тонове кална маса бяха извадени мъртви други двама миньори – Асен Стойнев и Христо Младенов.

Въглекопачите от Крупник Иван Лазаров и Николай Михайлов бяха от 18 дни в неизвестност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комуниститите носят нещастие за България!!!
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DANO PONE NA TOZI DEN PLATENITE KLOUNI PRED PARLAMENTA SE KROTNAT.............INACHE TRAGEDIQ..............LEKA IM PRAST NA HORICATA................R.I.P.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свободен народ ли сме, щом сме принудени да работим като роби за жълти стотинки?Свободни ли сме, щом си траем от страх, че ще останем и без коричката хляб, която можем да си купим с мизерната заплата?
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сериозно ли за гибелта на 5 човека, мислите че не трябва да има траур. Защо не отидете да го кажете на роднините на жертвите.А иначе по-добре траур от колкото нищо, като в другите страни. Дали ще осъдят концесионера или не, не решаваме НИЕ. Нека поне пред хората загинали без време, отдадем почит. Каквото и да стане с измамника, това няма да върне, мъжете оставили заради единят хляб, деца сираци и жени вдовици.МИР НА ПРАХА ИМ
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма такава държава, какво е това национален траур, ще спрете английските пиандета в зллатни пясаци, ще спрете дребната мафия с проституцита, ще спрете *** нископлатени протестиращи пред парламента....... ще срете световните конспиратори 1 милиард, не си правете труда
2
8
 
12
 
! Отговори
Momo преди 10 години
И за какво национален траур? За 5 човека ли?Я стига... В други държави умират десетки и нищо, а у нас само популизъм.Съд трябва, а не траур!
1
6
 
30
 
! Отговори
Ajax4o преди 10 години
Егати малоумната държава! Ще ми обявяват траур вместо да осъдят собственика! И за какво е траура? За милионите на шефа или за ПР или... Траур, ако има земетресение или наводнение! За това трябва СЪД И ЗАТВОР! НЕ ТРАУР!