Летиш на пътя с 50 км/ч над позволеното – колата на трупчета

Наказателен паркинг за 3 или 6 месеца да е наказанието за подобно нарушение
9 авг 2013 18:10,
117
Летиш на пътя с 50 км/ч над позволеното – колата на трупчета
"Тракия" - раят за летящите джигити. Снимка: Булфото

За превишена скорост над максимално допустимата на пътя трябва да се отнема автомобилът на нарушителя за определен период от време.

За това призова Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт.

Още по темата
"Какво пречи, когато шофьорът е засечен да кара с над 50 км/час над ограничението, автомобилът му да бъде на наказателен паркинг за три или шест месеца? По този начин нарушителят ще има време да осмисли поведението си на пътя, семейството му, лишено от кола, също ще му отправи критики и в същото време ще трябва да плати такса за престоя на автомобила на паркинга", заяви той пред "Фокус".

По думите му, са необходими повече камери на пътя, които безпристрастно да засичат нарушенията.

"Ако ние не създадем такава обстановка и тези хора със своето безразсъдство не разберат, че има кой да ги контролира, нещата ще се влошават още повече. Трябват камери, които да регистрират всеки, който се движи, без да се съобразява с изискванията на закона и знаците, които са на базата на този закон, поставени на пътя. Няма място за компромиси и за снизхождение", категоричен бе Русев.

Според него трябва обществото да застане зад институциите, да се приемат законодателни мерки и всички, които извършват "безумия на пътя", застрашаващи живота на останалите, да получат наказания.

По думите му да се кара с около и над 200 км/час по толкова натоварен път като автомагистрала "Тракия", а и да се организират състезания по аутобана, е равносилно на самоубийство.

Алекси Кесяков, който е секретар на Държавно обществената комисия по безопасност на движението пък настоя Глобите за нарушителите на пътя през празничните дни да са двойни.

По думите му, статистиката сочи, че в петък, събота и неделя броят на загиналите е двойно по-голям отколкото през останалите дни на седмицата.

"Тази практика трябва да се въведе не защото трябва просто да глобим шофьорите двойно, а защото трябва два пъти повече да предпазим хората, които пътуват тогава", коментира Кесяков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
2
 
! Отговори
dosta aktiven shofio преди 10 години
Problema po avtomagistrala trakiq sa bavmokarashtite kifli i chichki, koito karat sas 90 v lqva lenta. zaradi tqh stavat katastrofi ne zaradi tezi koito karat s 200. Zashtoto 200ne e visoka skorost, kogato nqma typi kifli koito shte ti izkochat s 80 v lqva lenta bez da poglednat v ogledaloto
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този г-н явно изобщо не е активен шофьор. Голяма идея изръси, нямам думи. По пътищатата има далеч по-опасни и по-безразсъдни изпълнения от това да превишиш скоростта с 50км/ч.И какво като ми вземат колата, не мога да си намеря друга и пак да шофирам с превишена скорост? Някои хора дрънкат пълни глупости само за да привлекат вниманието, защото по друг начин немогат. Чудя се обаче защо изобщо дават възможност за изява на такива личности?
97
1
 
6
 
! Отговори
селски карач преди 10 години
Съвременен автомобил 100 коня е проектиран да се движи със 160км-ч.Къде у нас е позволено да се кара с толкова.Въобще изключвам акцизните автомобили и мотоциклети над 165 коня.Те и затова куките стоят с камерите на магистралите и на ден сигурно по 500 книжки на обикновени хора си заминават.ББ като тества магистралата що не е лишен от право да управлява МПС щото има равни и по равни.Дано авторите на подобни закони се забият под ТИР докато си нарушават законите.
96
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВКЮЧЕНИТЕ ФАРОВЕ СА ТОРМОЗ ЗА ВОДАЧИТЕ,КОЙ ЩЕ КАЖЕ КАК ПОМАГАТ СРЕЩУ ОГНЕНОТО СЛЪНЦЕ. НАЛИ СМЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ,ВЗЕТИ ЗАЕДНО САМО ФАРОВЕТЕ В ЕВРОПА ИЗЛЪЧВАТ ТОЛКОВА ТОПЛИНА,КОЛКОТО И НЕМОЖЕМ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ. ЛОБИРАТ В ПАРЛАМЕНТИТЕ ПО СВЕТА ЗА ПРОИЗВЕДИТЕЛИТЕ НА КРУШКИ,АКУМУЛАТОРИ,ГОРИВО.ГЕНЕРАТОРА НА АВТОМОБИЛА ПРЕДИЗВИКВА ПОВЕЧЕ РАЗХОД НА ГОРИВО ПРИ ВКЮЧЕНИ ФАРОВЕ,ДА НЕ СПОМЕНАВАМ,КОЛКО ХОРА СИ СЪСИПАХА АКУМУЛАТОРИТЕ ОТ ФАКТА ,ЧЕ ГИ ЗАБРАВЯТ ВКЮЧЕНИ. ЖИВЕЕМ В СТРЕС.
95
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо никой, вкл. и журналистите не си спомня кой даде сигнал за тези надпревари. Та това е любимеца на много зомбирани българи Бойко Борисов, който каза преди време по повод но магистрала Тракия, че с откриването на новите участъци може да се стига до морето за 2 часа - е какво ще кажете след като някои шофьори искат да пробват по неговите думи. Българино, осъзнай се какво бедствие ни е управлявало!
94
3
 
14
 
! Отговори
оа преди 10 години
къде е превенцията от запалените фарове е коланите където се наложи през годините че уж имало така по малко птп-та?Пада ли цената на гражданската отговорност от това че караме на фарове и с колани ?Само гледате да бръкнете в джоба на сиромах човек а този който го предлага това съм сигурен че и той е нарушител и то от тия ''ти ли ще ми кажеш на мене знаеш ли сой съм аз' на пътя
93
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"По думите му да се кара с около и над 200 км/час по толкова натоварен път като автомагистрала "Тракия", а и да се организират състезания по аутобана, е равносилно на самоубийство." Когато е само самоубийство добре, но в много случаи е съпроводено с убийство
92
2
 
7
 
! Отговори
селянин преди 10 години
Никакви трупчета, направо да се разфасова колата и да ходи пеш.
91
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
abe tlpanar na treta li da karam s taz 5 ica
90
9
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
Близнаци !!! близнаци ще имам !!!гол да го барате всички вие бавнокаращите .... муахахаха
89
1
 
2
 
! Отговори
ss do Miro преди 10 години
eto ti primer karash sas 250 120 nad ogranichenieto po magistralata :) kara si bai ivan v grada sas 120 nad razreshenoto kam 170 i jenati reshava da preseche kvo shte stane?
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е тоя пръдльо Койчо бе? *** камуниз та дрънка. *** *** имало в БГ.
87
2
 
19
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Абе депутатчетата сещате ли се за Максим Ставийски дето уби един човек и осакати друг.Него как го осъдиха съдиите-на пързаляне в Русия ли?Де вие първо накажете тези дето карат мъртво пияни пък после тези дето карат бързо.Или ако се приема такъв закон първият попаднал под ударите му ще е шефът на НС.Е голям смях би паднал!
86
9
 
13
 
! Отговори
Miro преди 10 години
И какво ще стане ако карам с 250 по тракия :? много по опасно е да карам с 100 в населено място. Проблема на магистралите е БАВНИте шофьори които не знаят какво правят. По магистралите не трябва да има ограничения, а минимална скорост 130
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо някои не вземе да каже защо за 20 и години, не се направиха някои подобрения по тези пътища - примерно да вземе вместо да пипа в касата, да изкара натовареното движение извън населените места - скоростни пътища - околовръстни шосета.Ей това е България....
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви са тези невероятни предложения.Толкова ли е трудно да се вземе пример от работещи системи в ЕU, вместо да се предлагат безумия.Сякаш колкото по откачено решение толкова по популярно става.
83
8
 
15
 
! Отговори
вбесен протестиращ преди 10 години
Aй СИКТЕР бе...! Тия се самозабравиха и умопомрачиха с тяхните ЗАКОНИ,изисквания и предложения глобите на пътя през празничните дни да са двойни.и тоя Койчо Русев може ли да ми седне на скоростния лост, където искал колата ми да е на трупчета шест месеца, като че ли той ми е купувал колата и ще ми плаща ден загубите ,амортизациите и лихвите!
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАРУШИТЕЛИТЕ ПО ПЪТИЩАТА КАРАТ,ЗАЩОТО МОГАТ ДА ПЛАЩАТ. НИКОЙ ОТ БОГАТИТЕ МУТРИ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА СЪС ЗНАЦИТЕ,ТЕ СА ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО. САМО СНАЙПЕРИС СКРИТ В ХРАСТИТЕ МОЖЕ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА Е БЪЛГАРИНА.
81
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така трябва иначе няма да се научим на ред . Колкото по драстични мерки толкова по дибре.
80
1
 
20
 
! Отговори
Реалист2013 преди 10 години
В тази абсурдна държава - абсурди колкото щеш!Като за начало нека променят закона за самозащита, или по точно да дадат това право на всеки гражданин, правото да защити своята частна собственост, себе си и семейството си, защото сега закона е абсурден...... След това може да се мисли за други промени..........