НФСБ и ГОРД се сливат "със сърце и душа"

"Не сключваме сделка", обявиха Слави Бинев и Валери Симеонов
Обновена: 12 авг 2013 13:57 | 12 авг 2013 12:49, Камелия Цветанова
198
НФСБ и ГОРД се сливат "със сърце и душа"
Партиите на Слави Бинев и Валери Симеонов се обединиха. Снимка: БТА

Партиите „Национален фронт за спасение на България” (НФСБ) и „Гражданско обединение за реална демокрация” (ГОРД) обявиха официално сливането си в общ политически проект.

Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов обясни, че с ГОРД имат извървян общ път.

„Непрекъснато сме поддържали връзка и сме си били полезни в различни политически акции“, каза той и посочи като пример за това първия масов протестен митинг срещу управлението на ГЕРБ, който се проведе през септември 2012 г.

„Митингът беше многохиляден. Ние работим дълго време на полето на европейската изява в ЕП, ползвайки благоразположението на Слави Бинев”, заяви Симеонов.

„Партия ГОРД показа последователна борбеност в кампанията за парламентарните избори. Взехме решение за безусловна подкрепа на тяхното желание не защото правим политически сметки, а защото виждаме в ГОРД партия, която работи в интереса и доброто на България. Надявам се да поставим началото на едно дълготрайно политическо сътрудничество”, каза още той.

„Това е едно единение, което се очакваше. Очакваше се един голям политически проект, който да обедини всички патриоти евроскептици”, заяви Слави Бинев,  председател на ГОРД, член на ЕП и зам.-председател на Групата „Европа на Свободата и демокрацията”.

 „Идейно сме се слели, подали сме си ръка. Има чисто юридически процедури, които трябва да се направят оттук нататък”, уточни той. Според него патриотичните организации трябва да се обединят около НФСБ, защото партията е била с най-висок резултат на изборите сред патриотичните партии.

„Идеята не е да влезем в парламента. Идеята е по-голяма – да има един политически субект. Не сключваме политическа сделка, събираме се със сърцата и душите си, с всички сили, които имаме”, каза още Бинев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
19
 
! Отговори
художника преди 10 години
Липсват Пеевски и Фидосова. Те са свободни, вземайте и тях! На изборите народа ще гласува за вас.... с палец... надолу !
69
0
 
24
 
! Отговори
бъдещи зaтворници преди 10 години
Нa тия сaмо зa физиономии ще им дaдaт по 10 годинки. Кво се лъжем, типични мутри сa, кой ли умник ще си дaде глaсa зa тези борци от 90-те?
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея СКАТ-аджии са много зле, само Велизар Енчев е достоен, другите са някакви псевдонационалисти и уж експерти.
67
15
 
4
 
! Отговори
ВМРО-БНД преди 10 години
Както и да вият костовите седеруги и изперкали реститутки по форумите бъдещето на България е в национализма , навремето техниоя лидер -крадливия *** от Драгалевци щеше да (погребва) национализма ,мутрата Буда -Винету го създадоха от посолствотоо на ционисткия ***-САЩ да спрял устрема на Атака ,а то к,во стана Волен с една регистрация в парламента ги погреба седераско-герберясалите *** на ционистите завинаги ,на следващите избори обединените Атака и ВМРО ще смачкат всички
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"събираме се със сърцата и душите си" Думи достойни за един Архонт. Просълзиха ме. Този съюз на морал и човечност е епохален. Ще отбележи нова страница в историята на България с изборен резултат от 0.2% на изборите през есента. Трогателен и монументален е тоя алианс. Единия се хвали, че организирал митинг, а другия, който скубе от евро парламента - че обединява патриоти евроскептици. Явно е станал евроскептичен към заплатата си.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като са се слели в общ проект, защо направо не са в една партия? Такива като тях разединиха гласоподавателите и затова сега царува БСП...май борбата е кой ще вземе властта , а не какво се случва с България
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подозирам че този "брак" е един спектакъл, за да може догодина Бинев да стане евродепутат.После ще си хвърлят халките и всичко по старому.
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Валери Симеонов с тези 500 лв., които раздава като заплати в СКАТ в Бургас не знам как ще гони националния интерес, предвид факта, че точно ниските заплати изгохина целия народ от България. Все пак дори и да нарита турците и да спрат безобразията в страната, без поддържане на един висок стандарт България пак ще залезе. Нека започне да работи за България като даде личен пример и направи едни европейски заплати от по минимум 1500 лв. в СКАТ, а джипове и т.н. остави на заден план.
62
3
 
23
 
! Отговори
Мито преди 10 години
Опaaaaa, a добър ден, още мерaклии дa ни яздят....
61
0
 
25
 
! Отговори
гогол преди 10 години
Явна гавра и подигравка с народа си правят тия двамата ...
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мошеници
59
7
 
6
 
! Отговори
Nexeus преди 10 години
...и Чекатило е бил много добър работник, но откъде да знаят колегите му, че е най-черния сериен убиец в човешката история. Същото важи за г-н Валери Симеонов и Болен Сидеров. А и сте много интересни.. тоя не ми харесва, ония не ме кефи. Е кой да е? Тия дето ни обират веки 24 години ли? Не казвам, че тия са цвете за мирасане, ама поне Симеонов иска да промени нещо, за разлика от други в парламента дето хората ги искат навън, а те още повече лапат.
58
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
края на нфсб
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега е наред сватбата на БСП и Атака - кумува ДПС ...
56
21
 
7
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 10 години
Ще гласувам за тях това спасителите на българия
55
7
 
5
 
! Отговори
е преди 10 години
Мен не са ме изгубили,просто те са единствените,които не са управлявали и съответно не са крали.
54
12
 
9
 
! Отговори
(( преди 10 години
Aко влязaт в Пaрлaментa със сигурност ще бъдaт ибрици нa Борисов и Цветaнов.
53
5
 
29
 
! Отговори
д преди 10 години
Груба грешка на НФСБ. Мен ме загубиха.
52
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт долни *** и *** на ГЕРБ
51
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези двaмцaтa сa типичен пример зa олигaрси