Прокуратурата се самосезира за сделката с печатницата на БНБ

Възложена е проверка на ДАНС, казаха от държавното обвинение
Обновена: 16 авг 2013 14:05 | 16 авг 2013 10:11,
7
Прокуратурата се самосезира за сделката с печатницата на БНБ
Снимка: архив, Булфото

Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира във връзка с публикации в средствата за масово осведомяване, касаещи сключена сделка за създаване на съвместно дружество между печатницата на Българска народна банка (БНБ) и френската фирма „Франсоа Шарл Обертюр Груп”.

Възложена е проверка на ДАНС с оглед установяване на данни за евентуално извършено престъпление от общ характер, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В средата на юни стана ясно, че „Печатница на Българската народна банка” АД се е договорила за създаване на съвместно дружество за производство на банкноти в България с един от най-големите производители на банкноти в света "Франсоа Шарл Обертюр Груп". Френската компания произвежда банкноти за 70 държави.

Още по темата
Преди дни БНБ отговори на съмненията в публичното пространство за скрита приватизация и заплаха за националната сигурност, изразени от политици, със съобщение, че твърдението за каквато и да е „приватизация” категорично не отговаря на истината.

Първият и основен мотив е привличането на стратегически инвеститор и партньорство с едни от водещите в света производители на банкноти, аргументираха се от Централната банка. От БНБ напомниха, че компанията за първи път в своята над 170-годишна история ще започне производство на банкноти извън територията на Франция, което само по себе си е голям успех за България.

Вчера стана ясно, че през септември парламентарната бюджетна комисия ще изслуша по въпроса със сделката ръководството на БНБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: сделкаБНБпечатница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На времето еврейският банкер Ротшилд е заявил "Не ме интересува кой е на власт, дайте ми само да контролирам парите им". Дайте им и контрол на финансите (паричният поток) на България и ще цъфнем и вържем. Явно ни чака нова вълна на инфлация като през 1997 за да дойдат на власт старите муцуни - Костов, Кунева, Надето Михайлова, Милен Велчев, Т.Трайков и др. за да съсипят докрай България.Явно това правителство и парламент не се различават от предишните. Дерзайте БЪЛГАРИ.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната *** далавера, зад гърба на хората!Същите лакардии ги разказваха и за Софийска вода, а резултата е нещо съвсем различно.Изсмукват парите ни и ни предлагат по-лошо качество от това при социализъмаВсичко е грабеж, подготвен от вътрешни наши предатели - и концесията за златото и за водата, и "приватизацията" от нашата държава на чужди държави на електроснабдяването и всичко друго в тази насока
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идеята е че ще се печатат пари в България а не че нашите ще се печатат от друга фирма което отдавна е факт.
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
".... компанията за първи път в своята над 170-годишна история ще започне производство на банкноти извън територията на Франция....." .За първи път от 170 години една държава си продава част от суверинитета си.
1
5
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Няма лошо,тук да...печатаме всички световни...валути.Ще привлечем с...това и световният...гангстерски елит,от там...Интерпол и ЦРУ,след това,световните киностудии,продуценти и екшън...герои.Какво може...повече да искаме,нищо че народът няма...работа;важното е да има...зрелища.

Спонсорирани публикации