Липсата на квалифицирани кадри доведе до отлив на чуждите инвеститори

Ако има по-голям интерес от инвеститорите, то това ще се разбере след 2-3 г., твърди експерт
23 авг 2013 14:54,
16
Липсата на квалифицирани кадри доведе до отлив на чуждите инвеститори
Снимка: Bulgaria On Air

Липсата на добро образование и квалификация на кадрите са основните причини, подсилени от финансовата кризата, които са довели до отлива на чуждестранните инвеститори от България в последните години. Това каза в ефира Bulgaria On Air експертът по сливания и придобивания Калоян Кирилов.

Той допълни, че ако приемем, че трендът се обръща и инвеститорите от чужбина вече проявяват интерес към страната ни, то това ще се разбере едва след 2-3 години.

България е малък пазар, компаниите - също, и е нормално повечето сливания и придобивания да стават между български фирми, каквато е и тенденцията, смята експертът.

Вижте повече във видеоматериала!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До Анонимен Много големи простаци даже.
15
1
 
4
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Липсата на квалифицирани кадри ЗА НИСКИ ЗАПЛАТИ В РБ доведе до отлив на чуждите инвеститори.Те (инвеститорите) просто очакват висококвалифицирани кадри за никакви пари. Да, обаче, нашите висококвалифицирани кадри искат висока добавена стойност за труда си.С други думи - европейска заплата. Тоест, не искат да бъдат "бели роби" на чужди инвеститори.Затова и емигрират в чужбина, където трудът им се оценява по-високо.;-)
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите са простаци! Тожа е ясно на света отдавна!
13
1
 
3
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Кой е този всъщност, че не разбрах? И в Сливен и в Габрово... все още могат да се намерят хора, които да отговарят на вашите изисквания, ако се предложи и адекватно заплащане, къде е проблема? А може и кореняк софиянец да отиде да работи там, всичко е въпрос на условия и заплащане.
12
4
 
5
 
! Отговори
КРАВАРИ и ОФЧАРИ преди 10 години
Какви квалифицирани кадри бе , България произвежда КРАВАРИ и ОФЧАРИ , тоест некадърници , БГ Дипломите в Германия въобще не ги признават
11
1
 
6
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
S TRICI MAIMUNI NESE LOVQT.ZA 23 GODINI IZDUXAXTE VSI4KIQ KLALIFICIRAN KADYR.I BAI *** NE 6TE DA VI RABOTI ZA 200LV .A TRO6ETE SI SEGA GLAVITE 4ERVENI
10
1
 
8
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
така ще е , защото 20 години в България не се ценеше образованието и хора с квалификация я напуснаха.
9
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
България отдавна е страна на услуги а не на производство. Платежоспособните клиенти остават все по малко и услугите респективно непечеливши. При такава регресия е нормално никой да не инвестира. И това без да говорим за факта че всеки инвеститор ще трябва да отделя 50% от парите си за подкупи. Интересното е че въпреки че това се знае от повечето българи никой не си мърда пръста да промени хода на нещата. Няма шанс платежоспособен потребител да се върне в тоя батак.
8
1
 
3
 
! Отговори
Samuilov преди 10 години
Голям експерт тоя, бе!
7
2
 
23
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Квалифицирани кадри с трици не се ловят - не ми ли дадете 1000 лв стартова заплата - си работете сами *** - слагам ви на *** си да не ходите пеша - за нови коли, *** и апартаменти имате пари - за квалифицирани кадри пари нямате. Липсата на пари отблъсна квалифицираните кадри. Аз като съм квалифициран не мога ли да работя за себе си бе *** - ами ще ми се правите на интересни, да работя денем, нощем, събота, неделя и пари да няма - вървете там от където сте излязли ***.
6
2
 
24
 
! Отговори
Криси преди 10 години
Причината за липса на чужди и на български инвестиции е безнадеждната бюрокрация и корупция и пълната липса на правосъдие в страната ни.Политиците,държавните и общински чиновници,както и правораздавателната ни система един ден ще бъдат такива само за ***,турци,гърци,китайци ...,защото българите няма да ги има в България.Имам фирма от 22 години,работили сме с клиенти от всякакви институции и сфери на бизнеса и твърдя горното впредвид пълната реалност в България.
5
1
 
27
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Имаше...има много образовани и квалифицирани кадри,но вие ги преквалифицирахте...А другите са в чужбина.
4
3
 
23
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
браво Гошо и допълвам тоя дето учил да "слива и най-вече да придобива" що не си направи сметка, че в българската икономика няма вече каква да придобива, щото някои хора го изпревариха от 1997 до 2007г., а младите специалисти остаряха в чужбина, тий които останахме няма да му работим за 500лв., да правим деца-роби, да плащаме ток, вода, осигуровки не само нашите ами и на 2 000 000 *** и 1 000 000 пенсионери
3
1
 
6
 
! Отговори
CHE KAK преди 10 години
U BG SEGA VSICHKI SA "VISHISTI" S PO 2-3 VISHI
2
2
 
31
 
! Отговори
супер преди 10 години
Аа не работя без пари, сори. Като квалифициран, на запад ми е по-добре. Взеха да ми остават паи и за спестяване. Хайде пишман инвеститорите и загубените ни бг работодатели да си работят сами квалифицираната работа. А не искам да ме експлоатират за жълти стотинки.
1
5
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Квалифицирани...кадри няма,защото няма къде да...работят и да се....квалифицират.Туй го разбрахме и ние в Кривунделово.Само не го разбраха...пишман инвеститорите,искащи квалифицирана работа на...готово,за жълти стотинки.

Спонсорирани публикации