Хлябът няма да поевтинява от октомври

Цената на тока за малките стопани е скочила драстично
Обновена: 17 сеп 2013 14:08 | 17 сеп 2013 11:34,
27
Хлябът няма да поевтинява от октомври
Снимка: архив, Reuters

От началото на месеца има поевтиняване на хляба от 5 до 7 стотинки в цените на дребно, заяви в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR Мариана Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България.

Тя опроверга твърдението, че цената на зърното ще пада и допълни, че в последните 10 дни се наблюдава дори увеличение на стойността му с 50 лева на тон.

Мариана Кукушева попари надеждите, че от 1 октомври цената на хляба ще падне със 7%. Като причина тя посочи, че цената на тока за малките стопани е скочила драстично.

Кукушева коментира още, че в цената на продукта е неизбежно да се калкулира и това, че минималните осигурителни прагове в сектора всяка година се увеличават. За идната година се предвижда те да се повишат с 3%.

Кукушева допълни още, че сивият сектор в бранша надхвърля 40%. Според нея начинът да се излезе от тази ситуация е да се използва опитът на Румъния, която намали ДДС ставката на хляба. В началото на месеца в северната ни съседка направи ставката 9% от 24% преди промяната.

От бранша са доволни от мерките, които предприема правителството за облекчаване на бизнеса, но към тях се надяват да има промени в Закона за храните, Закона за защита на конкуренцията, както да бъде приет Законът за браншовите организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: хлябценаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре да напишат,че няма да поскъпва.Освет това да напишат,че нищо не са обещавали предизборно,изборно и следизборно.И каквото се сетят,че току виж хората може да ги питат или да им искат сметка.ХОРАТА???ХА-ХА-ХА.КАКВО СА ХОРАТА ИЛИ С КАКВО СА ПО ГОРЕ ОТ СТАДО ОВЦЕ?!
23
1
 
2
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Което и каквото да е ново правителство в последните 24 години винаги е увеличавало цените на стоките! Защо гласувахте за БСП-ДПС-Атака,хак ви е хунтата и т.н.? Ще рече човек ,че с правителствата на СДС,правителството на НДСВ,правителството на ГЕРБ увеличения на цените на стоките въобще,ама въобще е нямало.Живяхме тогава в такова благоденствие,че се чудехме за какво по-напред да си харчим парите от изобилие! А тези 37 МИЛИАРДА ЕВРО дълг партий и правителства ли ще ги връщат? Ще си ги връщаме НИЕ!
22
1
 
9
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Чакайте бе хора, коя година сме бре, да не би да сме 1996-7 и министър Чичибаба да се е върнал ааа, аха какво ривете бе за цената на хляба кажете къде печатат купоните та да се запасим, че иде зима!!??Колко, колко ще го "намалят", хак ви е народе щом не гласувате БСП-ДПС-ДС ще ви продават 1 хляб за една мин. работна заплата, те това най-много го могат щото до Сърбия и обратно транспортните разходи са много големи пък и мито се плаща.
21
0
 
16
 
! Отговори
Земеделец преди 10 години
До професора - Мариана КокушаваСпада на цената на зърното от 470 лв на тон на 250 лв на тон, а после увеличавена с 50 лв на тон прави общ спад ото 170 лв на тон а не увеличение с 50 лв на тоноправете си математикатаако хляба миналата година е бил 1 лв, тази година трябва да е 60 стотинки
20
0
 
14
 
! Отговори
Земеделец преди 10 години
Миналата година зърното се изкупуваше по 0,47 лв на кг.тази година е по 0,28 лв на кгспада е с 40% - ако искате го сметнететези твърдения мога да докажа с фактури и фактиа дали изобщо ще се отрази на хляба - трудно е да прогнозирам, дажи може и цената на хляба ще скочи, щото хлебарите ще кажат че го месели с дизел, а той поскъпнал 2-3%
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново лъжи и само лъжи! А тази година изкупните цени на пшеницата са с почти 50% по-ниски и то с високо качество!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и сега като лани, ше изнесеме хлебната пшеница, дотирана от държавата/Е.С./ внасаме фуажна и праиме леб за будалите бугарски! ха, ха! да живее БКП! кооперациите, зърнопроизводителите, зърновносителите и Боко дето ни даде парите!Да живее! Ура! Пак сме ния!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все по-малко хора ще купуват това подобие на хляб тъй като си купиха машини за приготвянето му. Затова прогресивно ще намалеят хората, които го купуват и от там няма как да се намали цената му. Производителите ще трябва да разберат, че ще си върнат клиентите само с произвоството на ИСТИНСКИ хляб иначе постепенно ще изченат от пазара!Моето семейство от 3 години почти не купува този ГНУСЕН хляб!За проверка трябва да си направи попара с купен хляб и с домашен ще види огромната разлика!
16
0
 
20
 
! Отговори
беден преди 10 години
стига с тия малки стопани, сичко е едно - картел, и на сичко отгоре ни хранат с л'*** не с хлеб! т'ва им е номер - дребен бизнес, дребни произвидители - 00 качество, дебели цени! изберете българското - да,да?! добре че има контрабанда!
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цената на тока за малките стопани е скочила драстичноКак е скочила бе - нали я намалиха и ореваха света?Алоу, управляващите "експерти" - вие сте направо за Гинес бе! Каквото бутнете, все обратното става.Станишев що не си събереш *** и да вземете да се разкарате. Просто не ставате.
14
0
 
24
 
! Отговори
аха преди 10 години
И безплатно да е зърното хляба както всичко тук никога няма да поевтинее.Не случайно мутрите сложиха ръка на зърното,енергията и туризма на България
13
2
 
15
 
! Отговори
макето преди 10 години
Ного важно я леп не ядем вино и дебели пържоли му е майката
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платените кутевистчета се скатават в трепетно очакване на новината за протестите.
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тия управници България ще катастрофира фатално още до нова година. Те като видят, че кораба им потъва, първи ще скочат от него и ще нададат кански писък срещу некадърния експерт Орешарски, опитвайки се да прехвърлят цялата вина върху правителството му и ще се направят на неговите най-върли критици. Орешарски да се готви да поеме вината на БСП ДПС и Атака и то без мезета. Мезетата ще останат за Станишев, Местан и Сидеров.
10
1
 
35
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Не искаме евтин хляб и ток, а трите милиарда евро отделяни за *** да влизат в нашия джоб.
9
1
 
21
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Не искаме евтин хляб и ток, а трите милиарда евро отделяни за *** да влизат в нашия джоб.
8
2
 
24
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Искаме правоъдие и висок стандарт. Това вие н можете да ни го осигурите. Оставка!
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малкия и среден бизнес ходи на протести срещу тях.Квото повикало.Важното е магалите и 65+ да са доволни
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо цената на тока за малките и средни предприятия е скочила драстично? Те ли ще изплащат тока на домакинствата? И това ли е грижата на Орешарски и неговите ментори Станишев, Доган и Сидеров за малкия и среден бизнес?
5
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я да преговорим.Пенсии няма да се вдигат.Коледни надбавки комай няма да има.Минималната заплата няма да се вдига.250 к работни места няма да се откриват.Най-дянковия закон за който го сатанизираха няма да го махат щото трябва да се стяга колана.Парното се вдига.Дървата се вдигат.Въглищата се вдигат.Ляво управление от всякъде.Честито на ляво гласувалите

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe