България е на предпоследно място по усвояване на европари

Само Румъния е след нас, каза Златанова
Обновена: 12 окт 2013 15:13 | 12 окт 2013 15:06, Камелия Цветанова
59
България е на предпоследно място по усвояване на европари
Зинаида Златанова. Снимка: Булфото, архив

До момента сме усвоили 37% от еврофондовете. Това каза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред БНР в отговор на критиките на експремиера Бойко Борисов.

„Изключително съм възмутена от това, което се случваше в последните години, че сме усвоявали фондовете много добре. България е на предпоследно място по усвояване от всички държави-членки на ЕС, само Румъния е след нас. Служебното правителство завари 27% усвоени еврофондове от правителството на ГЕРБ. Сега сме на 37% усвояемост, което е 10% ръст.

Още по темата
Лъжа беше всичките години назад, че България се справя добре с еврофондовете. Предпоследно място за мен не е добре. Аз съм амбициозен човек и повече обичам страната си, за да смятам, че това е добре”, добави Златанова.

Вицепремиерът коментира още, че целта на европейските фондове не е да правят ПР на един или друг политик. "Възмутена съм от начина, по който парите на европейските данъкоплатци се превръщаха в грозен ПР чрез рязането на ленти. От година се знаеше, че ще загубим пари, но никой не говореше за това. Гражданите не знаеха, те бяха заблуждавани. Нито веднъж не бе обявено, че ще загубим пари", каза още Златанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
До кк,а тиквата постоянно се хвалеше ,че усвоявал много европеѝски пари,може би за в джобовете на физкултурника,манекен фидосова за къщата и в Монтана с басеѝн на покрива.
49
3
 
1
 
! Отговори
кк преди 10 години
Това в основата на ставащото у нас - да не се знае истината за некадъpното и коpумпиpаното упpав.ение на ГЕPБ
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е на предпоследно място по усвояване на европари, но министър Зинаида Златанова ще се погрижи да заемем почетното последно място. Гарантирано от Орешарски.
47
1
 
3
 
! Отговори
bullpart преди 10 години
интерес има към кадърни хора винаги. а най-кадърните имат даже избор. те обаче искаха оставка. и сега нямат избор.
46
3
 
6
 
! Отговори
тт преди 10 години
Защо бе лелче е така?Дали защото нямате кадърни хора ,които да ви изготвят добри проекти с които да убедите запада?Кои хора ви изготвят проектите,и как ги назначавате тези персони?
45
5
 
9
 
! Отговори
ss преди 10 години
Другарко Златанова,вече лъжите не вървят,защото имаме интернет и може от първа ръка да се информираме по месеци дори ,какво е усвоено.А приказките ги разправяйте на баба Пена,ако не е засегната от цифровизацията.
44
4
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
В България се получават Европари,когато могат да се откраднат от олигарсите и подвластните им партийки.Сега се успокоих.В Ромъния има по-голяма корупция и по големи "експерти"...До обикновения човек пари ще дойдат на куково лято докато ни управляват комунисти и бандити.
43
10
 
5
 
! Отговори
bullpart преди 10 години
бойчо борисов ако не беше са изпокарал с всички щеше да си усвоява още ама на. сега няма кво да усвоява и ще са ноложи да се омита. щото не можа да усвои че сам е решил да глътне всичко ама всички го разбраха. усвоителната му способност много голяма са оказа.
42
5
 
18
 
! Отговори
ало преди 10 години
До АнонименТия се домъкнаха на власт през май и през юни вече бяха спрени купища проекти, защото парите , заделени за съфинансиране, се изпариха яко дим, от министерството на образованието, от министерството на регионалното развитие, от министерството на културата - това поне го знам. И спечелени проекти на ниво финансово договаряне с ЕК са замразени - българската страна в лицето на новото станишевско правителства скоростно прилапа заделените пари.
41
3
 
9
 
! Отговори
Елза Парини преди 10 години
К'ъв е тоя травестит бе?!
40
5
 
14
 
! Отговори
BAH преди 10 години
И кво направихте с всичките тези пари, като казвате, че сте ги увеличили с 10%? Питам защото аз мога и сега да видя онези малкото усвоени от ГЕРБ пари, а вашите неща тъй и не ги виждам. Ама наистина много се мъча да ги видя. Серьозно бе, мъча се ама...
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая излъга даже и в заглвието. На последно място сме, пък само Румъния след нас!!! Вън палячовци!!!!!!
38
8
 
5
 
! Отговори
bullpart преди 10 години
ако нямаше европейски съюз нямаше да имаме пътища. нали така излиза. според бойчо борисов
37
0
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 10 години
Доказахме, че нямаме съдебна система, нито държавници, а само манипулатори дайте да протестираме с искане да се присъединим към Румъния. Там има министри- виновни в затвора, а при нас е всичко "о кей" т.е. ни държава ни уравници, а само даолавераджии. Иначе ни грози турско робство, което е по-добро решение. Вижте на там вървят работите. Проклети да са продажните магистрати и политици.
36
10
 
7
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
Герберастино, преди да цъфне ГЕРБ бяхме на 17-то место.Сега, след като прецъфтя /или се нацвъка, ако така ти харесва повече/ сме 27-ми!В началото на всеки 7-годишен период всички държави усвояват малко. За твое сведение ***, още не са одобрени от Брюксел регламентите, по които държавите членки ще харчат пари през новия програмен период. Което азначава, приятелю-илитерат, че никоя държава няма да може да изхарчи нито евроцент в началото на този период от новите пари!
35
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 10 години
На тази прекрасна територия живеят прекрасни хора и красиви, и умни!Сал си имаме една слабост - много сме КРАДЛИВИ. Парите от европа са шанс и компенсация за разрухата до която се /ни/ доведохме, но нямаме акъл да ги оползотворим, а само нагон да ги усвоим. Не крадете хора, изполвайте парите за подобряване на общото благосъстояние на обществото. Нали пържолата ще ти писедне ако комшията ти си ляга гладен-нали?!? Така ли е????????? А, и махнете некадърните от евроструктурите -ПРЕЧАТ!
34
18
 
9
 
! Отговори
Станилов преди 10 години
Гербаджийската *** каквото не можеще да окраде, го унищожаваше, та никой друг да не може да го използва. Никога вече гербаджии на власт! Правителството на Орешарски ще работи и ще изкара пълен мандат, защото има мисия спасяването на България.
33
3
 
15
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Като гледам с какви темпове действат ще сме и последни - от април месец до сега се чака за тръгване на мерки - уж април, после уж юни, после уж септември, после уж ноември щяха да тръгват.
32
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая преди да говори да вземе да провери по години колко сме усвоявали и тогава ще лъсне, че големият провал е в първите години от членството, по времето на тройната коалиция, чиито представител е и самата Зинаида Велева.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** апарата бе съзаден от Тройната коалиция на Симо Горския, като не знаеш- глупости не пиши.