След седмица - малобройни протести, след година – оставка!

Политолози спорят: Зациклила ли е България или е рухнала
Обновена: 16 окт 2013 08:43 | 16 окт 2013 08:42,
45
След седмица - малобройни протести, след година – оставка!
Четири месеца протести пред парламента. Снимка: архив, Булфото

Днешният вот на недоверие е предвидим, а новините след една седмица ще са следните: "Протестиращите бяха малко, поискаха оставка на "червените боклуци", контрапротестиращите също са малко и искат оставката на Росен Плевнелиев, ГЕРБ внесе 101-ия си вот на недоверие". Такава картина обрисува политологът Андрей Райчев пред bTV.

Колегата му Цветозар Томов пък предрече какви ще са новините след една година: "Протестите затихнаха, но правителството подаде оставка, защото страната не може да продължава да се управлява така".

Според Райчев страната ни е зациклила, а зациклянето ще спре, когато ГЕРБ спрат политиката си и мисленето си, че всеки момент ще се върнат на власт.

"Второто, което може да спре цикъла, е вариантът Волен Сидеров да оттегли подкрепата си към кабинета", уточни Райчев, според когото няма тройна коалиция в парламента, а просто временен съюз.

"Същественият проблем е потъването на България", каза на свой ред Цветозар Томов и прогнозира, че още малко и в БСП ще се хванат гуша за гуша.

"Това е класическо дясно разсъждение. Проблемът на десните е, че оплакват левите", контрира го Андрей Райчев.

Според Томов обаче и предната, и сегашната власт не са в състояние да се справят с проблемите, защото са се посветили единствено на крадене.

Райчев изрази мнението си, че правителството ще оцелее, ако въведе антимонополно законодателство и подкрепи българското производство.

Томов пък припомни, че правителствата са си изкарвали мандата само когато страната е имала икономически растеж.

"Никакво антимонополно законодателство не може да има, защото правителството е твърде зависимо", категоричен бе той.

В заключение Райчев заяви, че това правителство ще е по-социално от предишното, докато Томов настоя, че държавата е тотално рухнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Valkov преди 10 години
bg medii, bg partii sa mafia - terorizirat i darjat bg narod v robstvo na bg energiini monopolisti i s hyper mega giga visok DDS 20%, zaplati ot 150 evro na mesetz v EU. bg administratzia e hyper ogromna za malkoto ostanalo bg naselenie - 60% sa za izryazvane - te lejat i nisto ne pravyat, samo simulirat i marzeluvat na garba na bg naroda. bez voina tasi gnusna mafia ubiva bg narod i bg darjava e v ruini.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кутев си им го рекна най-добре."В БСП е пълно с хора, които ако излязат от политиката трябва да се регистрират на борсата като безработни."
35
1
 
5
 
! Отговори
Две комунистически преди 10 години
Две мръсни комунистически креатури, собственици на голф игрища и хотели, спорят!!!Стига сте ни пускали тези социолгически урунгели да бистрят какво става в странат!Този форум става смешен със слагаческите си материали в полза на правителството.Като лиижете заадника на Пееевски, поне не го правете така отявлено.Кой в момента в България може да пиеме реално Андрей Райчев като обективен социолог.И не си измивайте ръцете с БТВ -- контролирана индиректно от господарите на Пеевски
34
2
 
8
 
! Отговори
касчей смертни преди 10 години
Ей господа форумни хейтърчета! Факта че имате компютър и интернет а и ток в контакта и вода на чешмата значи че не сте на дъното.В африка и туй си нямат а са в пъти по щастливи от вас нещастици такива.Огледайте се колко стари моми бездетни оставихте,мислейки само за *** си и псувайки всичко и всеки.Моментално въвеждане на ергенски дадък от минимум 50% за всеки бездетен над 35г. - това е изхода от истинското дъно на дъжавата т.н. Демографска катастрофа причинена главно от *** форомописци!
33
5
 
15
 
! Отговори
КОМ преди 10 години
МРЪСНИ КОМУНИСТИ КРАДЦИ И УБИЙЦИ
32
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СНОЩИ СЕ УБЕДИХ ЗА МИЛИОНЕН ПЪТ-КОМУНИСТ СРАМ НЯМА!ГЛЕДАХТЕ ЛИ СВИНАРЯ от ПЛОВДИВ?Такова дебелоочие-ДЕМАНСТРАНТИТЕ РАЗСИПАЛИ ДЪРЖАВАТА!САМО БОЙ ЩЕ СВАЛИ ТЕЗИ КРАДЦИ И ДОЛНИ НАГЛИ ПРОСТАЦИ!Прокурори,съдии банки,власт -ВСИЧКО Е В ЧЕРВЕНИТЕ ***!НАИСТИНА няма дума в българския речник да ОПИШЕ ТОВА СЪСЛОВИЕ НА БЕЗКРУПОЛНИ И НАГЛИ грабители на БЪЛГАРИЯ !ДАЖЕ И ВОЕНЕН преврат не е изход ,защото СЪЩИТЕ *** ДЪРЖЪТ ВОЙСКА И ПОЛИЦИЯ!Профсъюзите също са ЧЕРВЕНИ ***!НЯМА ИЗХОД!
31
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На дъното сме.ГЕРБ ни зкова там.И сега драпа със зъби и нокти да се докопа до власта.А как е възможно да се протестира , без социални искания.Герберски ***,в най бедната страна на Европа само се иска оставка и нищо повече,Не съм била никога БСП, но на следващите избори ще гласувам за тях.Те са по-малкото зло.И престанета с клишетата,''мръсни комунисти'' и ''червени ***''.Най -*** са Бойко и електората му.По-комунист от Бойко няма.
30
7
 
23
 
! Отговори
единението е сила преди 10 години
Истината, е че низините не мога, а висините не искат. Къде е средата? Средата протестира вече 4 месеца,но вместо и всички останали да излязат с нея,започват да правят платени контрапротести и да храчат по в сайтовете. Не усещате колко елементарно ни пързалят политиците.Те знаят,че ако се обединим става страшно за тях и затова ни настройват едни срещу други-с красиви,грозни,плашат ни с Боко Тиквата,сякаш пък с гнилия Орех е по-добре.Просто трябва да излезем и да изринем парламент и прокуратура
29
4
 
19
 
! Отговори
Emil преди 10 години
Аз до скоро имах някаква надежда, но мисля че вече просто мога да напиша :R.I.P България
28
6
 
23
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Не вярвам да има човек в България, който да вярва на социолози като Андрей Райчев. Показват се по телевизията, за да крепят БСП и техните коалиционни партнъори - ДПС и Атака. Не се чудя, че ги канят. Те срам нямат, а нахалството им е безгранично.
27
6
 
24
 
! Отговори
мислител преди 10 години
Лесно се управлява беден народ. Социалната политика на Орешарски до сега е да дадем на ***, пенсионерите, безработните по 5 лв. за да се напият и да забравят. Истината, е че низините не мога, а висините не искат. Къде е средата?
26
2
 
28
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Докато не разберем, че от нас зависи да си оправим държавата, а не от прогнилите политици, НАТО, ЕС и международното положения, няма да се оправим. Държавата, това са хората в нея. Като не стават хората, не става и държавата
25
3
 
24
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Не потъваме,направо сме на дъното.Но всички тези в парламента трябва да минават всеки ден през този вход и преди да влязат задължително да четат надписа отгоре.
24
4
 
22
 
! Отговори
СС преди 10 години
"и предната, и сегашната власт не са в състояние да се справят с проблемите, защото са се посветили единствено на крадене." - Колко вярно и тъжно за нас,а? :(
23
4
 
39
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
още малко и в България ще останат ***,турци,сирийци и останалите живи пенсионери :( жалко! а ние спорим ли спорим кой е по-виновен и кой повече е крал....а керванът си върви....
22
5
 
28
 
! Отговори
Кому-боклу преди 10 години
Райчев, червен *** такъв, ходи да си играеш на голф игрището, и защо изобщо се канят червени социолози, то тяхната е ясна
21
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте се жалвали, оплаквачки, ако нещо не ви харесва-променете го!Ето тука само се реве срещу правителството-и сегашно и предишно,а започне ли някой да протестира-другите вместо да подкрепят,започват да недоволстват.Сами сме си виновни,че оставихме една шепа хора да окрадат обществените ресурси последните 20 год.,колко протести имаше,колко наказани.Събуждайте се и стига с това самосъжаление!Народът е по-силен от мафията,но когато е единен и не се продава за жълти стотинки.
20
2
 
34
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Според мен държава няма. Така казано, нито е зациклила, нито е рухнала. Просто я няма. Всеки говори, всеки прави статистики, а реално погледнато нищо не се случва, в нито една област. Хората са бедни, болни, безработни. Младите - безперспективни, защото виждат, че с образование можеш да пробиеш само навън, а децата - децата, нон-стоп попиват чалгарските простотии бълвани по телевизията и си мечтаят един ден да станат такива. Жалка гледка.RIP Bulgaria.
19
3
 
34
 
! Отговори
х преди 10 години
Ето две АБСОЛЮТНО верни твърдения:"И предната, и сегашната власт не са в състояние да се справят с проблемите, защото са се посветили единствено на крадене"."Никакво антимонополно законодателство не може да има, защото правителството е твърде зависимо"
18
5
 
19
 
! Отговори
do 22 преди 10 години
Аз живея в Лос Анджелис.....човек ,които пише като теб,няма как да е успял,нямам как да се е навил на масрафа....Какво мислиш че американците са големи куражлии...че всичко тук е хубаво и розово....Какво значи българина е свикнал някой друг да бърка в огъня?? Всички другите правят нещата по добре от нас ли? Какво?Еми около 50 млрд са откраднати от България за последните 20 години ,кои да ни е виновен....Хвърли се от терасата от вас ,да не се мъчиш...

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe