Армията започва да обработва терена за мрежата на границата

Първо възстановяват пътищата от Лесово до Крайново
Обновена: 24 окт 2013 19:48 | 24 окт 2013 19:48, Камелия Цветанова
32
Армията започва да обработва терена за мрежата на границата
Снимка: Булфото, архив

Българската армия започва подготовката на терена, където ще бъде издигната мрежата на границата ни с Турция за засилване на охраната заради засилената бежанска вълна.

Военните започват дейностите за подобряване на проходимостта и възстановяването на пътищата в участъка от с. Лесово до с. Крайново.

Още по темата

След извънредното заседание на правителството на 21 октомври заради нелегалните емигранти министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че военните ще се ангажират с възстановяването на 107 км пътищата. Той посочи, че по предварителна оценка тази дейност ще се приключи в рамките на 35-40 дни и в нея ще се включат 50 души личен състав и 40 единици специализирана техника. По думите му ще са необходими около 750 000 лв. за пътищата и отделно до 5 млн. лв. за съоръженията.

Финансовите средства за мрежата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове.

Преградата ще представлява мрежа с височина 3 метра, обясни в понеделник зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов след заседанието.

„Тези заграждения нямат идея да връщат бежанците, тъй като ние сме против политиката на връщане. Идеята на тези заграждения или технически прегради е за повишаване нивото на охрана на българската граница и целта е лицата, които искат да минават през зелена граница, да се пренасочват към Свиленград, където е възможно в дълбочина на 3-4 километра да ги виждаме. Ние разполагаме с необходимата техника, имаме възможност да уведомяваме турските колеги, които да ги задържат”, допълни Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
12
 
4
 
! Отговори
удри преди 10 години
До петолъчката....Тая държава се скапа заради такива *** като тебе,вие сте навсякъде и за това си заслужаваш мизерията и нещастието.Така ти се пада *** мръсен
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ток по мрежата, и ток!!!!!!!!!!
5
1
 
38
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
Само с телени заграждения не става. На откритите местности сложете мини, покрай горите - снайперисти и по върховете - картечари.
4
0
 
27
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Аз бих казал, че е по-добре с триметрова ограда по протежение на границата, отколкото без, поне така няма да могат да си хвърлят чаветата през граница за да се домъкнат след тях. Разбира се трябвят наблюдателници, по възможност с термокамери и естествено въоръжени отряди.
3
0
 
15
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
TRIABVA DA SE VYRNAT GRANI4NI VOISKI , S VOENI POSTOVE KYDETO DA IMA KARAUL , S TEZI MREJI SAMO MOGAT DA SPRAT NIAKOI OFACA DA NE IZBIAGA OT TURCIA V BULGARIA
2
0
 
34
 
! Отговори
Мирко преди 10 години
Сложете мрежа, а след нея минирайте и да заповядат.Така че след като прескочат мрежата те знаят че са в нарушение.
1
1
 
29
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 10 години
ТРЯБВА ОЩЕ ОТ ВИШКАТА СЪС СНАИПЕР ИЛИ КАРТЕЧНИЦА,,ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО НАРУШИТЕЛИТЕ И ДА ПАДАТ НА ТУРСКА ЗЕМЯ...ТАКА ОТ ПРАВНО-ЮРИДИЧЕСКАТА ГЛЕДНА ТОЧКА, ОТГОВОРНОСТ ШЕ НОСЯТ ТУРСКИТЕ МАВРИ.ТАКА ПРАВИЯТ НАШИТЕ ВОЕННИ ПО РАЗКЛОНЕНИЕТО НА РЕКА ЕВРОС (МАРИКА).