Борисов за мораториума: Подведохме се по всеобщата лудост!

"Нито лидерът на БСП, нито аз съм щастлив"
248
Борисов за мораториума: Подведохме се по всеобщата лудост!
Снимка: БТА, архив

Подведени от всеобщата лудост и от популизъм, 150 депутати гласуваха мораториума за удължаване на срока за купуване на земя от чужденци. В същото време 20 души от „Атака” си приписват успех. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Брюксел на въпрос какво ще отговори, ако от ЕНП попитат за мораториума, предаде „Фокус”.

"Популизмът, който вкара „Атака” в парламента, това, че Станишев, Местан обвързаха своето управление с тази партия, направи така, че всички да се подведем по всеобщата лудост.  От „Атака” са гласували 20 души, 59 от БСП, и 91 от ГЕРБ, общо 150 души, за което, предполагам, нито лидерът на БСП, нито аз съм щастлив", обясни Борисов.

Още по темата
Той смята, че е можело да се направи така, че да има определени забрани и ограничения, както е в много държави в Европейския съюз.

"За ислямистки фондации цял списък имат в ДАНС кой не може и не трябва да закупува", посочи той.

Да остане възможност за европейските граждани, които са проверени, за които се знае, че идват и инвестират и няма нищо лошо, те няма да я изнесат, каза Борисов.

Според него благодарение на „Атака”, се е изиграла много популистка игра, която народът възприе буквално - „че ако няма мораториум, ще дойдат какви ли не и ще изкупят българската земя, което по принцип не може да се случи“. 

Той съобщи, че ще постави темата за кризата с бежанците в България на Срещата на върха на лидерите на Европейската Народна партия в Брюксел. 

"Аз ще повдигна темата на Европейския съвет. Вчера така се случи, че с г-н Станишев летяхме с един самолет за Брюксел и разговорихме по тази тема няколко приказки. Именно това възнамерявам да направя днес на заседанието на Европейската народна партия. Тук са много от премиерите, които пряко са засегнати от бежанската вълна, включително и България. Надявам се това и в ПЕС да го приемат като решение и да поискаме две неща. Първо, да се подпомогне България финансово като част от цялата система и отделно да се отделят пари, да се държат близко бежанците до населените си места в съседните им държави, за да могат да се върнат по домовете си. Дори и да я няма като дневен ред, аз ще я повдигна, защото съм поел този ангажимент и пред лидера на ПЕС", каза Бойко Борисов.

На въпрос дали не трябва освен съседните на бежанците държави по-вътрешните държави в ЕС да приемат бежанци, Борисов каза: „За всичко това всички ние солидарно да помагаме”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
7
 
4
 
! Отговори
ГЕЙБерасти преди 10 години
АтаГлисти, явна страдаш от ***.Беж при ЕрДуаня а ти тегли една (рязана) КЛИЗМА :))
152
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМ БЯГА, ВТОРИ СТИГА
151
13
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Кратко и ясно ОСТАВКА на кабинета и разпускане на НС след насрочване на дата за нов предсрочни избори , не е минала седмица без гаф на това Правителство и на това мнознство ,а и позицията в момента е една
150
0
 
31
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Слава богу не сме ядрена сила, представяте ли си Будата да го подведат да хвърли 3-4 ядрени бомби....
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тежка диагноза /Райна и Константин/ "Гледам те-побъркан като за двама...гледам те...знаеш ли,нямам думи за това помежду ни.Ти ме подлуди!...тежка диагноза и то за цял живот!"
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от писанчовци, яде ми се нещо друго!Белкатаплатено съобщение
147
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО ПРЕЦАКАТ МОРАТОРИУМА НИЕ ОТ АТАКА НАПУСКАМЕ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ! СЪБРАНИЕ ОТ ИЗМЕННИЦИ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА! БОГ С НАМИ!
146
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И хората се подвеждат веднъж на 4 години, но идват следващите избори!
145
2
 
18
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
На Дилма Русеф телефонът бил подслушван.Какво тук значат някакви си Цецо,Боко,Ваньо..........айде,карай да върви!
144
1
 
44
 
! Отговори
Мильо ВИПОНДов преди 10 години
На бочко му го нацепиха от Брюксел и обърна палачинката!
143
3
 
33
 
! Отговори
БББ преди 10 години
КАКВО СЕ ПРОМЕНИ ЗА ДВА ДЕНА, ПРЕДАТЕЛИ И ЛАКЕИ НА ЗАПАДА ГОСПОДА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ!. ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ ПРОДАЖНИЦИ И ВСЕЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ЗАПОЧНАХА ПРОПАГАНДА ДА НИ УБЕЖДАВАТ, ЧЕ СТЕ ВЗЕЛИ НЕПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ. ДА ГОРИТЕ В АДА!
142
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престъпниците пледират обикновено невменяемост, че така...
141
1
 
46
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Стига с тия извинения и оправдания бе *** !До сега не си направил нищо без да сбъркаш и без да се оправдаваш!Ние да не сме ти някои лабораторни мишки?Видяхме те,че си най-некъдърния,толкова некъдърен,че и на състезание за некъдърници да идеш,пак второ място ще заемеш!Разкарай се заедно с крадливата си пасмина,а Сергейчо си го вземи,като бонус-безплатно!
140
1
 
31
 
! Отговори
о, неразумни преди 10 години
Ех, ако защитавахте така самоотвержено интересите на българите и България, какато вкупом всички днес се посипвате с пепел за внезапно осенилия ви патриотизъм вчера...Колкото и да притискате истината с куха пропаганда, няма как да я надскочите. Продажници. Национални предатели.Така ще ви определи историята. Защото няма как да сте европейци, когато не сте българи!
139
2
 
25
 
! Отговори
кк преди 10 години
ей борисов и герб няма те ли малко срам бе....***
138
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обадили са му са от Вашингтон, че ще му дърпат ушите и веднага запя друга песен.
137
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как можа Как можа да се оставиш да те Подведат винаги съм те смятал за тарикат момче. Но това не е най трагичната част Как можа Как можа да подведеш ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ *** ОТ ТВОЯТА ПАРЛАМЕНТАРНО СТАДО ***!!!
136
0
 
25
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Боцко се надяваше вотът в Парламента да не мине затова преди няколко дни предлагаше на Волен да не се регистрират за да няма кворум...сега се обърка горкия..пак други са му виновни "подвел се по всеобщата лудост"...Ако не беше минал вота за удължаване на мораториума сега Бойко щеше да иска оставката на Орешарски а платените форумни плъхове щяха да викат "Оставка"...
135
2
 
33
 
! Отговори
Нима. преди 10 години
ти си си луд,кой те е подлудил. ти подлуди всички. От лудия и пияния бяга.
134
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"За ислямистки фондации цял списък имат в ДАНС кой не може и не трябва да закупува". Точно така! А иначе Джордж Сорос, Гад Зееви и прочее бизнесмени, защо да не купуват. И ако пожелаят може и да заровят по българските земи обеднен уран от атомните електроцентрали от Европа и САЩ. Сега границите са отворени и можем да се преселим в други държави, ако тук в България стане нездравословно.